neljapäev, 13. detsember 2012

Eestlanna Pariisis jõuab seltsimajja

Urvaste seltsimaja tegus aasta lõppeb filmiõhtuga sel seedel, 14. detsembril. Kell 18.30 teeb uksed lahti kohvik, kell 19 algab “Eestlanna Pariisis”. Film jõuab meieni Urvaste Külade Seltsi ja Kinobussi koostöös, pilet suurtele 2 € ja lastele 1 €.

“Eestlanna Pariisis” on draama kahest eesti naisest Pariisis. Eesti väikelinnas elaval Annel (Laine Mägi) avaneb võimalus asuda tööle Pariisi, hooldades seal nõudlikku väliseesti vanaprouat Fridat (Jeanne Moreau). Üksildase suurilmadaami ja provintsist pärit lihtsa naise suhe muutub aga keerukaks ja peatselt ootavad neid ees sündmused, mis muudavad mõlema elu igaveseks.
Eesti väikelinnades ja Pariisis üles võetud linateose peaosades mängivad eestlanna Laine Mägi ja legendaarne prantsuse filmidiiva Jeanne Moreau, kes on tuntud François Truffaut’i, Michelangelo Antonioni, Orson Welles’i jt tipprežissööride filmidest. Lisaks Mägile ja Moreau’le teevad filmis kaasa Patrick Pineau, Ita Ever, Piret Kalda, Ago Anderson jt tuntud näitlejad.
“Eestlanna Pariisis” stsenarist-režissöör on Ilmar Raag, kaasstsenaristid on Agnès Feuvre ja Lise Macheboeuf. Filmi operaator on Cesar´i auhinnaga pärjatud Laurent Brunet Prantsusmaalt.
Eesti-Prantsuse-Belgia koostöös valminud filmi produtsendid on Riina Sildos Eestist, Miléna Poylo ja Gilles Sacuto Prantsusmaalt ning Philippe Kauffmann Belgiast. Aastal 2008. valiti projekt „Eestlanna Pariisis“ esimese Eesti projektina Cannes’i filmifestivali Cinefondation´i projektiturule L´Atelier.

Kommentaare ei ole: