reede, 14. august 2009

Homme Sangaste rukkilaat ja rukkijooks

15ndal augustil tähistatakse Sangastes Rukkimaarjapäeva. Olete oodatud sportima, kauplema või niisama toredalt aega veetma!
Päevakava:
11-13 Rukkihundi Rahvajooks koos kepikõnniga (täpsem info allpool)
11-16 Sangaste Rukki Maja juures
Käsitöö jm päevakohase laat * Rahvalikud mängud ja jõukatsumised *
Isetegemise töötoad * Lastenurk * Vahepaladeksastuvad üles mitmed laulu-, pilli- ja tantsukollektiivid * VALMIB VALGAMAA PIKIM VÕILEIB!
Laadale on kauplema oodatud käsitöö, leiva- ja leivakõrvase, aiasaaduste, hoidiste, mee, öko/mahekaupade, vanavara jmt müüjad. Müügilauad platsi peal olemas. Samuti on olemas mõned telgid märja ilma puhuks. Väiketootjatele võimalik mõningane transpordi kompensatsioon. Info ja registreerimine: tel 53 706 151 (Kati Velner) või kodukant@sangaste.ee. Müügikohad tasuta.

II Rukkihundi Rahvajooks koos kepikõnniga:
Distantsi pikkus 9,1 km. Start 15.augustil kell 11 Sangaste lossi eest. Finish Sangaste Rukki Maja juures.
Jooksule registreerimine stardipaigas alates kell 10:00.
Rada kulgeb ümber lossipargi, edasi looduskaunil maastikul lõikusküpsete põldude vahel (kruusateed) kuni Sangaste aleviku piirini, siis tehakse ring ümber Sangaste paisjärve ning lõpetatakse Sangaste aleviku keskel Sangaste Rukki Maja juures. Rada on väikeste tõusude ja langustega. Eelmisel aastal osalenute poolt sai rada vaid kiitvaid hinnanguid.
Rukkihundi Rahvajooksul paremusjärjestust ei selgitata (aeg fikseeritakse). Finišeerijad kantakse lõpuprotokolli tähestikulises järjestuses. Protokollid avaldatakse internetis www.sangaste.ee ja Otepää Teatajas. Kuna paremusjärjestust ei selgitata, valime auhinnasaajad välja loosi teel.
NB! Liikumisrõõmu võib suurendada kostüümide kandmisega!

Kommentaare ei ole: