reede, 4. september 2009

Urvaste vallas läheb valimistele kaks valimisliitu

Kohalikud valimised jõuavad häältelugemiseni 18. oktoobri õhtul.
Aga üks oluline tähtaeg on kukkunud. Nimelt sai kuni eilseni (03.09)registreerida valimisliite.
Urvaste vallas on neid tekkinud kaks.
27. augustil esitas Rolf Kiitsak valimisliidu Avatud Urvaste, 31. augustil Madis Ingver ja Tiina Neeve valimisliidu Ühtne Urvaste.

Ühtegi kandidaati seisuga 4. sept kell 15.30 veel kumbki valimisliit ega ükski erakond üles andnud pole, seda on aega teha teisipäeva, 8. sept õhtuni.

Ametlikust kirjavahetusest on näha, et valimistele on ilmselt tulemas ka Keskerakond, sest nad on Svetlana Kaasiku isikus saatnud Urvaste valda kirja kandidaadi esitamiseks jaoskonnakomisjoni.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere!
Väga hea,et on kaks valimisliitu, sest kõige tähtsam on volikogus koostöö ühise eesmärgi nimel,mida kahjuks seitse aastat pole olnud. Veel parem on kui tuleks ka mõni erakond oma nimekirjaga, meie oleme avatud koostööks kõigile, kui see toimub vallaelanike huvides!

Anonüümne ütles ...

Aeg oleks annu uutel tegijatel välja ilmuda. tundub et praegustest võimulolijate seltsist on mitmed ka valla palgal või muidu seotud. Volikogulased võiks olla erapooletud kel pole isiklikke huvisid ja seista kogu valla huvide eest.Aga Rohelised on ka väga tublid olnud.

Anonüümne ütles ...

Kui rohkem või vähem tubli keegi on olnud, see jäägu ikka õigusega iga inimese enda otsustada. Tublidus ei tähenda veel arukust ja valmisolekut valla jaoks midagi ära teha.Kui inimesed saaks üle mõtteviisist, et hääl tuleb anda ülemusele või sugulasele-sõbrale, mitte mõistusele ja südametunnistusele, siis tulevikus saame taas kenasti kiruda ja arutleda teema üle, miks meil küll niisugune volikogu sai.

Anonüümne ütles ...

Minu arvates ei sobi volikokku inimesed kes samal ajal ise sealt palka saavad. Olgu ikka need kellel isiklik huvi päris välistatud on.

Anonüümne ütles ...

Volikogus ei tohiks olla inimesed, kes mingilgi moel vallaeelarvest raha saavad (palk, teenusleping vms.)

konnula contra ütles ...

See mõte, et volikogus ei tohiks olla inimesed, kes vallaeelarvest raha saavad - ei ole hea, et juba eos välistatakse kooliõpetajad ja raamatukogutöötajad, tegelikult ka kõikvõimalikud seltside liikmed. Jäävad ainult põllumehed, veel mõned ärimehed ja pensionärid (kui veel juurde kruttida, jäävad nemad ka välja, sest saavad jõulutoetust vallast)

Anonüümne ütles ...

otseselt vallast palka saavad inimesed võiksid tõesti kõrvale jääda. Meie vallas on küllalt sihukesi silmapaistvaid inimesi, kes ei ole vallaga seotud.

Anonüümne ütles ...

See on lihtsalt nõme nagu praegu ,et kanditeerivad inimesed, kes on valla palgal ja kasutavad veel isiklikeks sõitudeks valla sõidukit. Nagu mõned raamatukogu ametnikud seda teevad.

Airi ütles ...

Mul mure hoopis sellepärast, et isegi heal nimekirjal ei pruugi olla seekord head vallavanema kandidaati. Praegune volikogu on asja viinud nii kaugele, et päris kõvad omavalitsustegelased maakonnas ja kaugemalgi ütlevad, et mõistusega inimene Urvaste vallaametnikuks ei kandideeri.
Võimalik, et volikogu opositsioon oleks saanud nt viimast vallavanema vahetamist kuidagi ära hoida. Aga keegi meist ei leidnud seda nippi, ehkki me püüdsime. Tobe oleks küll Antsla vallaga pelgalt sellepärast ühineda, et ükski arukas inimene ei julge enam Urvastesse vallavanemaks tulla. Veel tobedam oleks lihtsalt keegi vallavanemaks panna, arvestamata seda, kas tal selleks tööks ka võimeid on.

Anonüümne ütles ...

Urvaste on ammu üle-Eestiline naljanumber selle naljaka kaadrivahetuse poolest.Siin vist ei avita kuue peegli kinkimine volikogule kah mitte. Ja see on sajandi nali kui Urvastega keegi ise liituda tahab...

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt jäi silma ja tahaks täpsustada, et tegelikult saab tavaõpetaja palga siiski otse riigilt...

Anonüümne ütles ...

Kas mõnel valimisliidul või erakonnal on üldse oma programm olemas- võiks seda siis tutvustada kasvõi siinsamas?
Kuidas suhtutkase näiteks liitumisse mõne teise vallaga ja kes on vallavanema kandidaadid?
Ma arvan et paljalt nende kahe probleemi selgitamine aitaks "tearasid sõkaldest" eraldada.

Anonüümne ütles ...

Urvaste volikogus on 11 kohta seega iga volikogu liige üheks kuuks vallavanemaks ja 12 kuu las teenib abivallavanem palgalisa ja nii 4 aastat läinud nagu niuhti. Selle juures on hea point see, et süüdi on lõpuks ikka abivallavanem, sest arvestades praegust olikorda siis volikogu liige ei ole kunagi midagi valesti teinud.

konnula contra ütles ...

Viimasele ettepanekule minu poolt 12 punkti!

Programmid - kas just täies mahus - aga mingid põhipunktid jõuavad kindlasti ka siia, Avatud Urvaste mõtted kindlasti, aga ka teiste, kui nad vähegi soovivad.

Kirjutasin esimese hooga Ühtne Urvaste, ei tea, kas ma neil kahel nimel lõplikult hakkangi vahet tegema:)

Anonüümne ütles ...

oleks sobinudki ühtne avatud Urvaste, praegu on juba sissekodeeritud lahkhelid- koos oleks saanud tugevama plaani edasiseks.
Igatahes kerge volikogus pole.Hea, et on, kes tahab seda vastutust võtta.
Ikka koosmeelt tavakodaniku huvides.

Anonüümne ütles ...

Usun, et Ühtne Urvaste ja Avatud Urvaste on igati võimeline koostööks (ehk ainult Rolf peaks veidi tuure maha võtma ja ei üritaks igal juhul kellelegi "ära teha")Aga muidu ei ütle Rolfi kohta ka midagi halba.
Kandidaat valimisliidust Ühtne Urvaste.

Anonüümne ütles ...

Kui rohelised ja Rolf on koos
kes seal Ühtne Urvaste taga on?

Anonüümne ütles ...

Madis Ingver ja Tiina Neeve valimisliidu Ühtne Urvaste.

Esinumber on vast Madis

Anonüümne ütles ...

Tundub, et praeguses volikogus kõige tõsiseltvõetavaim inimene on Värton. Tubli Aivo! Jätka samas vaimus.

Anonüümne ütles ...

See on hea märk, et tuleb uusi tegijaid. Teevad ehk ometigi IRL-ile ära.Sellest Klaari valitsemisest on juba siiber ees. Huvitav mis rahadega seda lasteaia katust tehakse ja mida on see valitsus ära siis teinud peale Lutsu kinga saamist, mitte midagi ,istuvad seal vallas niisama, sellise töö eest võiks küll vallavanemal palka maha võtta.

Anonüümne ütles ...

Kaks meest kellest on Urvaste vallas viimase nelja aasta mõistes positiivset on Contra ja Värton

Anonüümne ütles ...

Lembitu kirjutatud projekt Kuldre Kooli renoveerimiseks(14 milj.EEK),saab kõigi eelduste kohaselt lähiajal positiivse lahenduse.Kui see nii peaks minema,siis selle rahaga remonditakse ka katus.Uue-Antsla Kultuurimaja remondiks tõi ka Lembit eelarve välise raha(1 milj.EEK.sotsidelt)

Anonüümne ütles ...

See näitab, et ikkagi võeti eelnev vallavanem asjata maha. Mida on siis uus vallavanem ära teinud on ta mõne projekti kirjutanud?

Anonüümne ütles ...

Mis seisus on peamine tüliõun- koolimaja katus? Kas riigi poolt ehitatud ja valla poolt umbes 200 000 krooniga toetatud pealtnäha üle-eelmisse sajandisse kuuluv Urvaste staadion on kingitus vallarahvale või lõhnab valla ja erikooli eriliselt soe suhe siiski korruptsiooni järele?

Anonüümne ütles ...

Dokumendiregistrist nähtub, et Urvaste staadionile on antud kasutusluba. Kas tõesti 250000 krooniga toetatud staadion jääbki selline. Ja kui jätkub ehitus siis miks on väljastatud kasutusluba. Nimetatud raha eest oleks saanud küladesse mitu laste mänguväljakut.