kolmapäev, 9. detsember 2009

E-ettevõtluskoolitused algavad jälle!

Oled töötu? Ära noruta, tule koolitusele ja hakka endale ise tööandjaks!Projekti "E-töö tugiteenusega töötust tööandjaks" raames algavad jaanuaris 2010 taas ettevõtluskoolitused. See on suurepärane õppimisvõimalus neile, kes hetkel ei tööta ning kel ka lähiajal uut töökohta silmapiiril pole. Töötus ei ole ju üldjuhul inimese ainus ja lõplik staatus vaid etapp kahe töökoha vahel. Töötusest võib saada ka murdepunkt inimese elus, kus ta otsustab, et endale ise tööandjaks olemine on samuti üks viis isiklikust majanduslangusest jagu saada.

MTÜ Partnerlus pakutav ettevõtluse baaskoolitus on peamiselt internetipõhine. Täpsemalt, koolitusmaterjalid jõuavad õppijani interneti kaudu, endal tuleb aga need kodus läbi töötada. Siiski, pole tegemist igava ja üksluise arvuti taga istumisega. 6-kuuline koolitustsükkel algab 4-päevase psühholoogia koolitusega. Kuna tegemist on töötutele suunatud koolitusega, siis alustataksegi esmalt veidi lössi vajunud enesehinnangu ülesturgutamisega ning motivatsiooni leidmisega uueks alguseks.

Iseseisvale õppimisele pakuvad vaheldust 2 korda kuus toimuvad seminarid, klubid ning õppereis. Oma isiklikku äriplaani võib arendama asuda kasvõi kohe, sest kogu koolitusperioodi vältel on õppijale toeks mentor. Õppekava koostamisel on arvesse võetud Töötukassa soovitusi ning koolituse lõpuks valmiva äriplaaniga on võimalus Töötukassa kaudu alustava ettevõtja toetust taotleda.

Esimesed koolitusgrupid Võru-, Valga- ja Põlvamaal alustasid septembris. Parimaks tagasisideks on see, et koolitusgrupid püsivad üsna kindlalt koos ja nii mitmelgi on astutud esimesed sammud päris oma ettevõtte suunas.

Internetipõhine ettevõtluskoolitus on projektipõhine, see tähendab, et kahjuks ka ühekordne ettevõtmine. Tänu Euroopa Sotsiaalfondi ning kolme Kagu-Eesti Omavalitsuste Liidu toetusele on osalemine koolitusel tasuta. Kes soovib õppimisvõimalusest kinni haarata, külastagu esmalt projekti kodulehte www.tugi.ee. Ettevõtluskoolituse lingi all on võimalik täita avaldus koolitusele registreerumiseks. Avaldusi võetakse vastu kuni 13-nda detsembrini k.a. Esmakohtumised koolitatavatega on planeeritud läbi viia veel selle aasta sees Võrus, Valgas ja Põlvas.

Olles juba www.tugi.ee kodulehel, tutvu võimalusega küsida nõu tööturuga seotud küsimustes või lihtsalt oma mure hingelt ära kirjutada. Lingi "Nõustamine" all saad seda teha, täites ankeedi "Kirjuta meile", kirjutada võib ka otse, ikka aadressil: tugi@tugi.ee

Meie projekti kodulehel on avatud ka "Tööturg", sinna saab sisestada oma tööpakkumise või tööotsingu kuulutuse. Ja see teenus on täiesti tasuta, ka tööandjatele.

Kohtume internetis,
Astrid Org
projektijuht

Kommentaare ei ole: