laupäev, 4. september 2010

Urvaste vallavanem räägib TV3-s kümnekroonistest

Mida teha Eesti rahatähtedega pärast euro tulekut?

03.09.2010 22:21
Suurema osa kroonidest kavatseb Eesti Pank lasta läbi paberihundi. Mingi osa meile nii kallitest Kerestest, Koidulatest, Hurtadest, Tobiastest, Tammsaartest ja Jakobsonidest võiks aga käibele lasta ju suveniiridena. Nii arvavad ka mitmed kohalikud omavalitsused Eestis.

Nii huvitub näiteks Narva linn 5-kroonistest kupüüridest ja Urvaste 10-kroonisest, vahendab "TV3 Uudised".

"Plaanid oleks nagu sellised, et äkki õnnestub neid 10krooniseid Eesti Pangalt nagu kuidagi mingi hulga saada vallale, et oleks selline valla mälestusese /.../ ja võib-olla ka vallaelanikele," räägib Urvaste vallavanem Riho Roon.

Roon on pöördunud rahandusministeeriumi poole, kes ütlevad, et see võimalus on neil ka juba täna. "Et üks 10kroonine ei maksa rohkem ega vähem kui 10 krooni, aga et keegi ei keela neid osta ka praegu," ütleb Roon.

Link artiklile

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kõik on võimalik hea tahtmise juures, kui iga vallaelanik panustab 10ne krooni ostmiseks kas või 30-100kr, on see juba suur väärtus ja vallavalitsus koos vallavolikoguga samapalju,seeon juba midagi!

Anonüümne ütles ...

See oleks tore tõesti kui oma vallal oleks selline meene tulevikus ja vallakodanikud on panuse teinud 10 kroonise ostmiseks. Vald võiks konto avada ja annetajad saaks tegutsema hakata.Tore igati! VM