teisipäev, 29. märts 2011

250 lehekülge pärimusjutte

Väike pildimeenutus Urvaste kihelkonna kohapärimuse raamatu esitlusest seltsimajas möödunud pühapäeval. Paremalt teine on raamatu koostaja Valdo Valper, kes kahel korral ka ise Urvastes pärimusjutte kogumas käis. Veel on raamatus "Metsast leitus kirik/Mõtsast löütü kerik. Urvastõ kohapärimus" kasutatud palju Eesti Rahvaluule Arhiivi ja Eesti Rahva Muuseumi materjale.
Raamatut saab osta Antslas Annika poest ja Võrus Võro Instituudist.
Sel neljapäeval on raamatu esitlus Tartus:
Neläpäävä, urbõkuu 31. pääväl kell 19

Lõuna-Eesti keele- ja kultuuriuuringidõ keskusõ jututarõ külälises om VALPRI VALDO, kiä kõnõlõs vahtsõst raamatust "Metsast leitud kirik. Mõtsast löütü kerik. Urvastõ kohapärimus", miä and ülekaehtusõ Urvastõ kihlkunna kottussõperimüsest.
Kyik huvilisõq ommaq oodõduq!
Keskusõ aadrõs om Lossi 38 (vana anatoomikum). Manoq saa küssüq: Helena Kesonen, tel 737 5422 vai helenake@ut.ee.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See oli ka midagi hingele! Muidu kipub olema trill-lal-laa,aga see oli väga ilus, esitlus ja üldse Urvaste rahvamaja ettevõtmine, see sobis igale vanuserühmale!

Jõudu ja jaksu Urvaste rahvamaja juhid!

valper ütles ...

Aituma kutsmast!
Nüüd takkaperrä kae, et Urvastõ rahvaga läts tuu esitlemine kõgõ ladusampa. Perän, pilte üle kai, mõtli, et olõs saanu mõnõ paiga vai inemise kotsile viil midägi huvitavat kõnõlda, aga no läts nigu läts.
V. Valper

Anonüümne ütles ...

Urvaste rahvamaja???????

valper ütles ...

onanüümsele:
ku muud ei olõ, sis om egä päälenakkamine nigu ka urv. seldsimaja - ütelidsi rahvamaja.
lüü üten, tii perrä vai massa kinni.
valpri

Anonüümne ütles ...

mõni leidki ainult sõnadest kinni hakata, aga mis tegelikult toimus ja kui huvitavaid asju tetas, tollest ei tea ta midagi, sest ta ei käi esi kohal, aga ainult kritiseerib