esmaspäev, 13. veebruar 2012

Urvaste Külade Seltsi sünnipäevapidu

Urvaste Külade Seltsi sünnipäeva pidulik tähistamine toimub sel reedel 17. veebruaril kell 18.

* Meenutusi algusest
* Tantsuks mängib Henrik Hindrikus
* Suupistelaud ja tervitusjook
* Üles astuvad endised Urvalinnud koos Erma Kallassega
* Lastele Urvalinnu mänguring ja oma pidulaud
Pilet 6 €, lastele 2 € saab AINULT eelmüügist kuni 14.veebruarini (kohtade arv piiratud)
Kaasa vahetusjalanõud!
Info ja piletid alates veebruarist Urvaste ja Kuldre raamatukogus ja
tel 5236697 (Mariina), 5292373 (Anne)

24 kommentaari:

Airi ütles ...

Kahjuks on plaanitud külaline Vahur Kersna haigeks jäänud. Ta lubas tulla mõni teine kord. Pidu koos paljude toredate inimestega toimub sellegipoolest!

Anonüümne ütles ...

Kas vald saad ka piletitulu?
Pidu ju tasuline.Kes maksap sünnipäeva elektri,vee ja ruumikulu kinni?

Anonüümne ütles ...

Pileti raha kulub pillimehele, söögile (laudadega pidu - maitsev söök - menüüd saab lugeda järgmises vallalehes) Kui keegi soovib täpsemat infot, siis palun helistada või kirjutada mulle, tutvustada ennast ja ma vastan hea meelega.
Anonüümsele kommenteerijale nii hea meelega ei vasta - ja küsis keegi või?
Anne

Anonüümne ütles ...

Kes maksap Uue-Antslas? Kas vald saad ka piletitulu?

Anonüümne ütles ...

Jah saab küll.

Anonüümne ütles ...

Urvaste valla kodukal on 2012.a.Tulude eelarve olemas Uue-Antsla 345eur

Anonüümne ütles ...

See ajab hobuse ka naerma.

Anonüümne ütles ...

Las see hobune siis naerab. Vinks vonks pidu oli. Mulle kui vallakodanikule ja tavalisele inimesele oli pidu väga tore, aga mõni ma vaatan murrab pead selle üle, kas hobune hakkab naerma või mitte?Võib arvata et mitte kunagi, sest hobune nagunii ei jaga sellest raha asjast midagi. Nii, et anonüümne lase vabaks....Minul küll kahju ei olnud sellest 6€.Pillimees oli tasemel ja külarahvas ise aktiivsed õhtusisustajad. Aitäh Teile kõigile seal Urvastes eestvedajatele ja neile ka, kes taga lohisevad. Kui pole lohisejaid ei ole ka vedajaid.
Marika Tragel

Anonüümne ütles ...

Kas sain õigesti aru et kui tahan öelda, et naabri Maali on tore inimene, siis ütlen et ta on vinks-vonks mutt. Äkki ei saa aru ja äigab luuaga?
Üks teine hobune

Anonüümne ütles ...

Tegelikult ongi teema äärmiselt tähtis. Liiga tähtis,et selle üle siin blogis anonüümselt plärtsuda.
Urvaste Külade Selts on korduvalt ( nii suuliselt kui ka kirjalikult) pakkunud välja,et tuleks maha istuda ja arutada, kuidas MTÜ-d , kes teenivad miskit tulu (mis ei ole MTÜ-dele keelatud), saaksid hüvitada tekkinud kommunaalkulud vallale. Vastust pole tulnud...Samuti oleme korraldanud paar seminari, kus on osalenud ka eksperdid, arvan,et üheski seminaril pole osalenud nn võtmeisikud.
Ma tõesti loodan,et kui miski määrus vastu võetakse, siis arutusele kutsutakse ka MTÜ-de esindajad ning eksperdid nii vabaühendustest, kui omavalitsusest. Kui selline kord võetakse vastu nn kirvemeetodil, siis vaidlused jätkuvad, sest MTÜ-d ei lase ka endale pähe istuda.
Sellist korda on vaja nii Urvaste MTÜ-dele,kui ka Uue-Antsla MTÜ-dele.
Aga kuni seda korda ei ole vastu võetud, siis ei saa jääda MTÜ-d lihtsalt oma arengus seisma. Nt on Urvatse seltsimajas hästi-hästi ilusad ruumid ja ka tunnustatud köök, mida vallakodanikud saavad ka kasutada nt sünnipäevade või oma ürituste läbiviimiseks.
Loodan,et kui selline arutelu tuleb, siis siin anonüümselt kirjutanud osalevad ka selles. Võiks olla niipalju kodanikujulgust ja võib-olla teadmist,et tema mõtted ei olegi õiged....
Anne

Anonüümne ütles ...

To üks teine hobune!
Äkki võib püksi tulla ja kui äigab luuga, siis paras sulle. Ju ei olnud usutavalt öeldud: "vinks vonks". A- võimalus on vastu ka virutada, kui sest miskit kasu on. Peaasi, et maha ei löö. Muidu muutub kõik keerulisemaks.
Marika

Anonüümne ütles ...

Hinnakiri (määrus) on minuarust vallas olemas aga Urvaste ei maksa.Uue-Antslast tuleb iga aasta valda mingi raha.See ongi vahe.

Anonüümne ütles ...

Vaata veelkord läbi,mille kohta see määrus käib, millise ruumi kohta
Siis vaata veel üht teist lepingut, mis on avalik...
Kordan veel,kui kirjutaksid meile oma õige nime all kirja, siis vastan põhjalikult. Ning kirjuta oma konkreetne küsimus Ja mu mailile Aga mulle tundub,et siin teadmatusest mingit vahtu üles ajada on mõningate inimeste ajaviide, et neil ei olegi huvi asjasse süveneda...
Anne

Anonüümne ütles ...

Või siis lahti kirjutades:
Urvaste Külade Seltsil on avaliku kasutamise leping - mis annab meile õiguse Urvaste seltsimjas kasutada ruume tasuta...
See hinnakiri:
1. On kehtestatud määrus, mille järgi peab vallale maksma üüri saali või seltsiruumi kasutamise eest. Kui keegi väljaspoolt kasutab neid 2 ruumi, peab ta maksma ka selle hinnakirja järgi - vallavalitsusele.
Seega Urvaste Külade Selts võib neid ruume kasutada tasuta, kuid me oleme ise teinud korduvaid ettepanekuid, et kui me viime läbi tegevusi, millega kaasneneb tulu (mitte kasum), siis kommunaalkulud peaksime hüvitama - kuid seda pole.
aa,mida me selle tuluga oleme siis teinud?
Ka heietatud teema - aga nt maksime remondiprojekti laenu intressid, paljude projektide omafinantseeringud. Nt alustasime oma kinoprojektiga, mille käigus saime seltsimaja saalile uued pimendus -ja kaunistuskardinad - need on ees. vallapoolne kaasfinantseering oli selle projektile üliväike u 300 krooni. me saame aru,et rohkem ei ole võimalik ja teame,et ka et vallavalitsus on oma võimaluste piires aidanud, nt alumise korruse tuletõrje signalisatsioon ja tuletõkke uks
Anne

Anonüümne ütles ...

Kas asi on alati rahas. Kui külast 30-40 inimest tuleb pillimehe saatel laulma-tantsima ja nende hulgas on istegevuslased, siis on ju ette nähtud tasuta ruumid. Kultuur-ja haritus on kellelegi pinnuks silmas.

Anonüümne ütles ...

Urvaste Külade Seltsil on avaliku kasutamise leping - mis annab meile õiguse Urvaste seltsimjas kasutada ruume tasuta...
Mis lepingu alusel on neil õigus võtta raha valla rahva käest?
See ei ole avalik kui on pilet.
Kas see on lepingu rikkumine?

Anonüümne ütles ...

See ei ole lepingu rikkumine - tee endale enne selgeks,mis on avalik kasutamine...
Kui on üritus, millega kaasnevad kulud - seekord siis pillimehele tasumine ja toit ,siis on selge,et osalejatel tuleb selle eest tasuda.
Tuleb ka tasuta üritusi, loodetavasti 1 juba märtsis
Arvan,et olen nüüd piisavalt selgitanud - kui kellegi pea ikka ei võta ja oma joru tahab ajada, siis on tegu pigem meditsiinilise probleemiga...

Anonüümne ütles ...

Kahju küll, et on selliseid inimesi, kes arutavad palju vald või MTÜ selle peo pealt teenis. Kultuuri pealt ei teenita. Inimesed peaksid tänulikud olema, et on veel selliseid inimesi, kes oma vabast ajast midagikorralda-vad ja tihti veel oma vahenditega. Kui viimase peo pilet maksis 6 eurot, siis see kindlasti ei kata kõiki kulusid. Külaselts on projekti kirjutanud, millega maja on korda tehtud ja kõigil hea kasutada. Ühe tondilossi tekkimine on ära hoitud. Ja võrrelda Uue - Antsla Rahvamajaga ei saagi, seal on palgalised töötajad.
Üks piduline

Anne ütles ...

Täpsustus - tasuta ja tasuliste ürituste kohta. Üritus on enamasti tasuline siis, kui selleks ei kasutata Urvaste seltsimaja ürituste raha - selle ürituse eest ei läe ühtegi tšekki valda. Kui pidu on tasuta, siis kasutatakse selleks meile eraldatud ürituste raha.

Selle üritusega oleks peaaegu kogu meile eraldatud ürituste raha otsas.
Aga nüüd siis kõik ilusti alles:)

Anonüümne ütles ...

Kui pead enda sünnipäeva, siis maksad toidu ja muusika eest.Teised pidulised tulevad tavaliselt kingitusega. Seekord oli nii, et kõik seltsi liikmed ostsid ise ka pileti 6 eurot ja oli eelnevalt peole tulijatele ka öeldud, et pole vaja miskit kaasa võtta, kõik on laual olemas ja lõõtsamees teeb õhtu lõbusaks. Ja palun võtke Annega ühendust, võite ka enda perepeo korraldada samas saalis, köök on ka kasutada. Nendel oleks hea meel, kui huvilisi rohkem.

Anonüümne ütles ...

Uskumatu, et nii kihvti ürituse puhul jätkub kellelgi veel julgust vaielda, kas tulu ikka on õigustatud ja kelle taskusse see veereb. Tähelepanu võiks materiaalsetelt detailidelt juhtida hoopis peole endale, mis minu arvates oli tõeliselt tore. Arvestades korraldajate poolt tehtud pingutusi - maitsev toit, palju tasemel pillimehi(ka naisi), soe ruum jpm - jääb ainult üle olla õnnelik, et nii palju inimesi võttis reede õhtul Urvaste tee ette ja said sellest peomeeleolust osa. Tantsijate hoog ei raugenud ka öö hakul, õnneks ka pillimehel mitte, nii et laulu ja tantsu jätkus kauaks.
Tänud korraldajaile sisuka õhtu eest!
Grete

Anonüümne ütles ...

Aitäh ka Sulle Grete ja teistele noortele esinejatele, kes tervitasid külarahvast. Leidke tihedamini tee vanasse koolimajja, teeme koos veel sama toredaid kokkusaamisi. Käige idee ja mõte välja, meie vanemad tulema ka jõu ja nõuga appi.
Teie noorte vanemad hoiavadki seda koolihoonet alles tulevikuks, et meie omad lapsed saavad kuskil koos käia. Meid on külas vähe, siis üritustel sobiksite ikka koos vanematega lustima.
Evi

Anonüümne ütles ...

Urvastes toimub nii palju ilusat, see on aegade hämarusest juba nii olnud. Seepärast minu arvamus:vald peakski Urvastet rahaliselt kõige rohkem toetama, mitte mingit tare-tarekest üksikute osavõtjatega.

Anonüümne ütles ...

Miks korraldatakse Uue-Antsla kultuurimaja tehnikaga karaokeõhtuid eraettevõtetes? Või maksab kultuurimaja juhataja tehnika eest vallale renti.