pühapäev, 27. aprill 2008

Sigatsejad Urvaste mõisas


Ajal, kui terve Eestimaa valmistub suurimaks koristusaktsiooniks „Teeme ära!” on vandaalid Urvaste mõisas hävitanud hea hulga omakandi inimese kätetööd.
Ööl vastu laupäeva oli mitme mehe jõuga vastu maad painutatud mõisapargi juures asuv teadetetahvel ning ära viidud peatuse märgi külge kinnitatud bussigraafik. Värsked jäljed viitasid, et tuldud oli autoga. Laupäeva hommikul märkas teadetetahvli puudumist üks Uibopuu Jüri poegadest. Jüri ise oli veel õhtul peaaegu sõnatu – kümmekond aastat tagasi valmistas just tema valla tellimusel kõik teadetetahvlid, mis külades üles pandi. Otsis ise materjali, lõikas ja keevitas parajaks. Erinevalt praegustest infotulpadest, mis lihtsalt maa sisse torgatakse, on nende teadetetahvlite jalad maa sisse valatud. Aastaid hoolitses Jüri koos abikaasaga Urvastemõisa bussijaama ja teadetetahvli ümbruse eest.
Muidugi on materjalil oma eluiga ning vanad puittahvlid kipuvad juba pehkima. Sestap on Jüri omal algatusel juba valmis teinud ja ära värvinud uue teadetetahvli Urvastemõisa meierei juurde. Kohe-kohe kavatses ta selle üles panna. „Küll ma teen mõisasse kah uue, aga selline asi mulle pähe ei mahu,” on mees nördinud.
Kel on asja kohta mingit infot, võiksid sellest teada anda vallalehe toimetusele või vallamajja.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Pokumaa viit on ka külili, Urvaste kooli juures