laupäev, 22. november 2008

Küünlategu juhatas sisse jõuluaja


Urvaste seltsimajas on täie auruga käima läinud käsitööring. Eriliseks teeb selle kindla juhendaja puudumine ning see, et peaaegu kõik osaliste head ideed saavad ühiselt ära katsetatud.
19. novembri küünlateol osales juba umbes 20 inimest. Lambarasvaga täidetud kartuliküünlaid oli muist rahvast juba varem teinud, aga seekord tõi Mariina kaasa idee lisada rasvale kohvi- ja kaneelipuru ning kasutasime ära ka vahepeal tekkinud mandariinikoored. Urve erilise kujuga kartulid tekitasid üha uusi ideid. Vahaküünlaid keerutasime aga esimest korda ja meil lihtsalt vedas, et Aili köetud ahi oli just parasjagu maha jahtunud, et lasta seal kärjetoorikutel pehmeks minna. Seda, et meisterdamine ei paku huvi ainult naistele, tõestasid kaks Uhtjärve küla koolipoissi.
Jõuludeks valmistume terve detsembrikuu. Meisterdamistunnid on igal kolmapäeval kell 18. Praeguste plaanide järgi teeme 3. detsembril jõulupärgi, 10. detsembril jõulukaarte ja 17. detsembril verivorsti jt jõuluseid talutoite. Materjalist tuleks ise kaasa võtta oksi pärja jaoks, muu vajalik on kohapeal olemas. Materjalide eest tuleb täiskasvanutel tasuda 15 krooni, lastele on osalemine tasuta.
Lisainfot saab internetist urvasteleht.blogspot.com või tel. 5206001
Airi Hallik-Konnula

Kommentaare ei ole: