esmaspäev, 19. jaanuar 2009

Hilaro kontsert Urvastes


Möödunud nädalavahetusel oli Võru kooril Hilaro laululaager Urvaste Koolis, mis päädis külarahvale antud tasuta kontserdiga võimlas. Publikut oli kogunenud vast paarikümne ringis, mis tähendab, et mõnevõrra vähem kui lauljaid. Aga eks kohaletulnud pidid seda kõvemini plaksutama, mida nad ka tegid.
Seekord lauldi eesti heliloojate loomingut, sealhulgas ka laulu, mis koosnes Eesti kihelkondade nimedest. Enne esitust küsis koorijuht Silja Otsar (kas rohkem koorilt või publikult?), et kas teeme Urvastega variandi või ilma. Publik ei kahelnud hetkeski - ikka Urvastega. Püüdke ta sealt laulu seest üles leida, ütles Silja Otsar siis lõbusalt. Ja oligi Urvaste laulus olemas - ilusti Sangaste kõrval.
Hilaro juhtfiguuride hulka kuuluvad ka Urvaste õeksed Kaili ja Kaidi.

2 kommentaari:

Karille Bergmann ütles ...

Kontsert oli super!!! Aitähh Kailile kutsumast. Võrratu kõla ruumis ja kaunid laulud. Kahju vaid, te rahvas kodudest välja ei tulnud.

Anonüümne ütles ...

Häbi Urvaste rahvale! Kuidas saab nii, et Võrumaa parim koor tuleb ise kohale, teeb TASUTA kontserti aga publikut on vähem kui kooris lauljaid ning publikukski enamasti lauljate sugulased. Loodan, et järgmisel korral, kui mõni kontsert on, siis vallarahvas ikka mõtleb ega tee enam vallale häbi.