esmaspäev, 9. märts 2009

Tulge meisterdama!

Kolmapäeval 11. märtsil kell 18 valmistume Urvaste käsitööringis kevadpühadeks. Teeme pisikese vaasi, lauakaunistuse ja muud. Kaasa võiks võtta tühjaks puhutud mune, väikese värvilise limonaadipudeli ja 15 krooni muu materjali eest. Lastele on osalemine tasuta. Juhendab Helle Vänzel.
Info: Anne Klaar tel 5292373

41 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tore rahvas, äge seltsielu on sealpool orgu ja seda läbi aastate olnud.

Anonüümne ütles ...

Ei, noh, kui just tingimata on vaja piir vahele tõmmata, siis tulge vaadake siiapoole orgu kah, käib siingi äge seltsielu.

Anonüümne ütles ...

Tõesti tõmbame piiri vahele, ühelpool Urvaste vald koos Pokumaa ja Essooga ja teiselpool Kuldre vald oma koolimaja ja Vaabina raamtukoguga.
ja aasta pärast vaatame kummas kandis edukamalt elu käib.

Anonüümne ütles ...

Mitte ei saa aru, kellele seda vahet küll vaja on.
Urvastes on juhuslikult vana koolihoone ja sellel on vaja elu sees hoida.
Kui nii edasi läheb, pole ei Urvaste ega Kuldre valda.
Kuldtre rahvas peaks rahul ju olema, neil oma oma valla kool ja seal saaks ka seltsielu elada.
Vanasti küll oli koolimaja külaelu hoidja.
Oleme ikka natuke sallivamad.

Anonüümne ütles ...

Kallid kodukoha tublid inimesed, saage kord juba aru, et see blogi on kontrate eraasi, mis loodud selleks, et ise ennast kiita ja teistel seda teha lasta. Vaadake viimaseid lugusid ja mõelge, kui palju on seal vallaga seotud infot - ikka ainult mis-ikka-meie-kõik-ära-teeme-lood.
Pole mõtet provokatsioonile alluda, võtke seda artiklit, kui soovijatele mõeldud infot ja püüdke vaadata nendest imalatest ninnu-nännu hinnandutest kõrgemale. Olgem väärikad ja taunigem odavat populaarsust.

Anonüümne ütles ...

Uue- Antslal on oma blogi ja blogi võivad kõik kandid endale teha ja tutvustada ennast.
Pole ka Kontra, aga ikka loen ka Urvaste blogi ja Uue- Antsla oma ja loeks ka teisi, kellel oma vallas oleks.

konnula contra ütles ...

Viimased lood on tõesti Urvaste tegemistest, me lihtsalt teistele ei jõua.

Saatke aga teateid ja artikleid aadressile urvaste@gmail.com ja kui asi on ajakirjanduse ja muu hea tavaga kooskõlas, siis avaldame hea meelega.

Vallalehte pole ka mõtet pärast ilmumist ümber kopida. Ehk ainult, kui tundub, et midagi kommenteerimist ootaks.

Mis loodud selleks, et teistel ennast kiita lasta? Kas on mõni vastupidise-suunaline kommentaar ära kustutatud?

Kommentaar, mille ükskord kustutasin, käis aga hoopis Margus Klaari kohta, ja sisaldas liiga konkreetset ja kontróllimata süüdistust.

Unknown ütles ...

Üle-üle-eelmisele kommentaatorile. Mis tähendab kontrate eraasi? Kas igaüks, kes tahab, et tema kodukant elaks ja areneks, ajab oma eraasja? Kui nii, siis mul on hea meel, et "kontratel" on selline eraasi ajada.
Mis puudutab väärikust ja moraali, siis on mulle jäänud mulje, et Urvaste vallas räägivad sellest sageli need, kellele on tähtis, kuidas asi paistab, aga mitte see, kuidas "väärikas" mulje saavutatakse. Mida rohkem inimesed asjadest teavad, seda lähemale jõuavad nad asjade tuumale. Ja sageli peavad tõdema, et ühte ja ainukest tõde polegi olemas.

Anonüümne ütles ...

ka väärikust võib nii isiksuse tasandil, peresuhetes kuim ka asjaajamises vägagi mitmeti mõista.

Anonüümne ütles ...

Kõige raskem on seda mõista, kui pannakse pahaks tegemisi külaelu elavdamiseks ja kui neid kajastatakse, siis peetakse kiitmiseks jne.
Võtame ikka rohkem osa korraldatavast,siis on lõbusam elada ja oleme rohkem uudishimulikud, mis toimub ja kus toimub ning anname head nõu, et paremini teha ja igalühel on võimalus mingi huvitav üritus välja pakkuda.

Anonüümne ütles ...

Isegi kui see blogi oleks eraasi, ja siis- ära loe, kui ei meeldi... või tee endale ka. Külastajate arvu järgi loevad seda ikka paljud ja paljus on see ainuke koht, kus saab infot lugeda (nt et uus volikoguliige tuli või et eelmisele vallavanemale tehti umbusaldusavaldus). Ei näe ma siin mingit reklaami - nt kaitseliidu üritus, aabitsa lugu ja ka siin uudises polnud MArguse või Airi nime mainitud.
Ja üritusi võiks loomulikult erinevad inimesed korraldada või siis olemasolevatest rohkem osavõtta. Aga mugavam on vist neid kritiseerida, kes teevad...

Anonüümne ütles ...

Kuna valimised pole kaugel, teeks huvitava ettepaneku, muretseda mõnele Vaabina vanainimesele diktofon, käsitlemine on lihtne. Valimiste eel liigub palju huvitavat infot, mida mesijutuga valijatele räägitakse. Võibolla vastab tõele isegi kuuldus pensionide äravõtmisest, kui... Aga meie käsitöö ja tõeline kultuurikeskus on vaieldamatult Urvaste küla olnud ja jääb.

Anonüümne ütles ...

Otse loomulikult toimub valimiste-eelne ajupesu AINULT Vaabinas, mitte mingil juhul ei saa niisugust asja juhtuda Urvastes, Kuldres ega Uue-Antslas, sest sealt pürgivad volikogusse ju ainult vagurad ja üdini ausad inglikesed. Mõnel juba hirm tekkinud, et võimu juurde ei pääse...Siin see väärikuse ja odava populaarsuse olemuslikkus peitubki, kuid see on sisemise kultuuritaseme küsimus - see kas on või puudub täielikult.Jõudu siis kaklemiseks, kui muidu kohe üldse ei saa.

Anonüümne ütles ...

koguduse raamatukogus pidi üks raamat olema, kus kirjutatakse siinpool ja teiselpool orgu toimuvast ennevanasti, ju on see kohe kodeeritud sisse, et muidu ei saa kui peab vastandama.
Peaks tolle materjali arutelu korraldama, ehk saaks jälile, miks see nn. "kaklemine" toimub

konnula contra ütles ...

see hõõrumine on Alakõrtsi süü, sest polnud võimalik tuvastada, kes on seal kõrtsus omad ja kes võõrad - kas "atukesed" või "mustakesed".
Võib-olla sai alguse sellestki, et talvel libedaga lihtsalt põrkasid kahelt poolt tulijad kogemata kokku, sest ei saadud pidama ja purjus inimesele ei ole ju palju vaja, et sädemest võitlusleek lahvataks.

Anonüümne ütles ...

Aeg juba kaineks saada!

Airi ütles ...

Minu meelest on "sealtpoolt" orgu osalejaid Urvaste üritustel vaat et samapalju, kui "siitpoolt orgu". Hea, et leiavad põhjuse tulla.

Anonüümne ütles ...

Tuleb konstanteerida, et Urvaste külas on läbi aegade olnud vahvad üritused. Sinna tuleks rohkem ka vahendeid suunata. Kuna sealsed inimesed iseendid ei kiida ja tunnevad lihtsalt oma tegemistest rõõmu, läheb tunnustus ja tihti ka raha valesse kohta, mõnes ajalehes kiidetud kohas rahvast nii vähe nagu pärast Põhjasõda, et hakkad nutma, kui teise inimese jälje leiad. Mitteaktivist uue-antslast.

Anonüümne ütles ...

Kahju, et siinpool orgu pole sihukesi tegusaid inimesi nagu Airi. Ta on ikka täiega käima saanud selle Urvaste külaelu. Tegevust jagub igale sihtkrupile. Uue -Antslas on küll ilus renoveeritud kultuurikeskus aga paraku uksed koguaeg suletud. Iga MTÜ ajab oma rida, kes peale klaasi ja portselani midagi muud ei näe ja tundub, et seegi on läinud ära puhtalt äriks.Loodame. et külaselts vähemalt võtab midagi huvitavat ette.

Anonüümne ütles ...

aga Uue-Antsla Vanaemad ju korraldavad üritusi ja näitusi ning õpivad näidendeid ja otsivaid mehi näidendisse jne.
Samuti on oma ansambel jne.

Anonüümne ütles ...

Paljude viimaste tõsiseltvõetavate ürituste taga Urvastes on tegelikult Anne, kelle energia ja tutvused on andnud seltsimaja tegevusele uue hingamise. Kahjuks on tema küll kahetsusväärselt teenimatult Airi varju jäänud või tahtlikult varju jäetud.

Anonüümne ütles ...

Tere, Urvaste üritusi oleme enamasti ikka mitmekesi koos teinud ja arvan, et nii ongi õige. Aga Anne on tõesti tasapisi meie tegemistesse sisse elanud ja tänases volikogus vastu võetud valla eelarvega on lõpuks taas loodud väike kompenseerimisvõimalus ühele aktivistile ehk 0,25 töökohta. Mida Urvaste Külade Selts taotles just Annet silmas pidades. Sest ega selliseid eestvedajaid, kes ka sellise palga eest või päris muidu olulisi asju teevad, ülearu palju ei ole ju.
Airi

Anonüümne ütles ...

Tänud kiitmast, kuid ma ei ole viimase kommentaariga nõus- ei ole mõtet meie vahel, kes seltsimajas tegutsevad, mingeid intriige kõrvalt tekitama hakata. Ja ma arvan,et ei ma või Airi või ükskõik keegi teine ei tee seltsimajas midagi selleks, et silma paista. Ma tegutsen puhtast egoismist,et mul endal ja mu lastel oleks huvitav ning et ei jääks aega kuskil intriige tekitada. Ja tegelikult võiks kõik siin kommenteerivad inimesed tulla ka kolmapäeviti meisterdama.
Anne

Anonüümne ütles ...

ma ei olnud üle-eelmisega kommentaariga nõus (anonüümsega)

Anonüümne ütles ...

Urvaste seltsimaja ongi ääne koht, kus toimetatakse kodanikualgatuse korras, ilma palka saamata ja siis ka otsida, kes tegi rohkem ja kes vähem. Ärge otsige vigu.Tore, et nendele, kes tulevad väljastpoolt Urvastesse elama, meeldib toimetada just selles vanas majas. Ja seda tehakse selleks, et maja korda tehtaks ja aidata vallavalitsusel projektidega raha sisse tuua, seda on juba ka toodud ja kui läheb õnneks, tuleb veel, projekt on kirjutatud.
Toetagem tegijaid kas või hea sõna või omapoolsete ettepanekutega.

Anonüümne ütles ...

Armas rahvas!
Jätke tegijad oma häbematute ja kadedate kommentaaridega rahule. Võiks ikka üksteist toetada ja rõõmus olla, et kusagil midagi tehakse. See, kes ütles, et Uue-Antsla rahvamaja uksed on kinni, see küll pole rahvamaja tegemistega üldse kursis. Enne ikka viige ennast asjaga kurssi ja siis kommenteerige. Siinkohal teen natuke reklaami kah! 5. aprillil on Uue-Antsla rahvamajas kell 12.00 käsitöönäituse avamine, kus on väga paljude inimeste käsitöö esindatud. Avatud on ka veel kalendrite näitus. Tulge vaatama ja oleme ikka üksteise vastu sõbralikud.
Ellen

Anonüümne ütles ...

Väga tore, kui näitus tehakse! Ja tegelikult tehakse imeilusat käsitööd just paljudes kodudes, tehakse südamega ja iseenda ja teiste rõõmuks. Ja kuna need tõelised tegijad endist ajalehtedes ei kirjuta, ei olegi neist paljudest midagi kuulda. Igatahes suured tänud näituse korraldajatele!

Anonüümne ütles ...

Vanaemad
Te teete kõike nii vaikselt, andke ikka endast ja enda tegemistest märku inimestele kui midagi teoksil või vajate abi.

Anonüümne ütles ...

Vanaemad on kenasi aastaid tegutsenud nung on elav näide sellest, kuidas ka tagasihoidlikult ilma erilise kärata ja pasundamiseta on võimalik vajalikud inimesed üles leida, nendega suhelda, leida huvilised oma tegevusele ja ilma vingumata, et keegi ei tunne huvi ja ei tule kodudest välja teevad oma asja , naudivad seda ja on rõõmsad. Saabki inimlikul ja viisakal moel - sellest oleks nii mõnelgi õppida.

Anonüümne ütles ...

Jätke see tümitamine- inimesed on erinevad ja teevad erinevalt asju, erineval viisil, selle asemel ,et siin sappi pritsida tee ise ka midagi kogukonna heaks. Kõik on tublid, nii vanaemad, kuldre käsitöötare, kuldres tegutsejad. Vastikud on ainult need,kes siin niisama vahtu üles keerutavad

Anonüümne ütles ...

Kogukonna heaks ja hüvanguks ei pea küll ainult käsitööd tedgema, see on iidsetest aegadest kuulunud inimese igapäevategevuse hulka, et ellu jääda. Tore, et selleks kaasargsemad võimalused on loodud. Needki võivad hingelt väga kokkuhoidvad ja hoolivad olla, kes mingil teisel viisil kogukonda toetavad. Siin on ikka jutt sellest, kuidas seda tehakse, pealetükkivalt või kõigi eelistusi ja soove arvestavalt.

Anonüümne ütles ...

Kui oled endale kohustuse võtnud siis tuleb ka seda täita ja oma vallarahva heaks, mitte ärilisel eesmärgil nagu mõned MTÜ seda teevad.

Anonüümne ütles ...

Kui inimene tahab vallas tegutseda ja igasugu asju korraldada, peab ta enesekriitiliselt kõigepealt ennast üle vaatama. Ei saa tegijaid ühte patta panna ja lihtsalt öelda, et jätke tegijad rahule. Inimestel on õigus oma seisukohti avaldada, eriti kui mõnele MTÜ-le antakse ka valla ehk maksumaksja rahasid.

konnula contra ütles ...

Hm, kuidas keegi kasutab ärilisel eesmärgil ära - kes oskab täpsemalt ütelda.
See oleks ju vahva, kui selts niivõrd ise ennast ära majandab, et vallalt muud toetust peale ruumide olemasolu ei vajagi. Urvaste Külade Seltsil mingi sinnakanti unistus on igastahes. Seltsimaja püsivalt teenima panna.

Anonüümne ütles ...

Nii Uue-Antslas, Urvastes ja teistes külades tehakse ka midagi muud peale käsitöö- talguid, Urbanipäevalaat, Ess-soo kaitsmine, rahvatantsuringid, kooli hoolekogu, kiriku juures toimuv jne jne -aga millegi pärast on mul tunne, et siin teisi tümitav ja lugupidamisest rääkivad ei võta ka sellest osa.
Ükski inimene ei ole ideaalne- et pole ühktki viga- ei saa eelduseks luua,et ainult nn vigadeta inimene võib tegutseda -siis ei toimuks kuskil midagi..

Anonüümne ütles ...

Urvastes toimub kogu aeg nii palju ja sinna oleks mõistlik ka rohkem vahendeid suunata. Samuti võiks rohkem tutvustada ja toetada Uue-Antsla Vanaemade tegemisi.

Anonüümne ütles ...

külastage valla koduloomuuseumi, sealt paistab suurelt, kuidas vanaemad on toimetanud ja vabatahtlikult väheste vahenditega.

Anonüümne ütles ...

Oh seda enesekiitust ja enda naba imetlemist - mis teha, kui maailm ikka nii piiratud on. Isegi need, kes valivad oma päevade sisuks raammatuta lugemise, koos pere ja lastega ajaveetmise või mis tahes muu tegevuse ja seetõtuu n-õ pidevalt pildil ei ole, ei saagi mõne arvates justkui kogukonda kuuluda ja kogukonna väärilrinsed olla. Mis peavad küll tundma sellised inimesed, kes käsitõõ ja seltsielu asemel on otsustanud mingi teise tegevuse kasuks - kas vallast lahkuma või hambad ristis vardad kätte võtma, et ennast ka nn väärikana teiste tegijate keskel tundma? Paraku on selliseid enamus ja kellelgi pole õigus arvata, et nende valikud on valed, või kuidas...

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et keegi ei ole nii öelnud...See on tore kui perega ollakse või raamatuid loetakse või lihtsalt kodus olemist nauditakse. Mingit soovi pole kedagi vastandada. Lihtsalt kui on arvamus,et tehakse midagi valesti- tule ja näita kuidas on parem tegutseda.(Kus näed viga laita, tule ja aita) Või antke konkreetseid nõuandeid, kuidas huvitavamaid asju korraldada. Aga selline üldine kritiseerimine ei vii kuhugi..Et elage ise ja laske teistel ka elada...

Anonüümne ütles ...

loomulikult on tore, et tehakse, koos käies õpitakse juurde ja tehakse kodus pere juures edasi või antakse teistele edasi omi mõtteid, noored õpivad vanematelt ja mitteoskajad õpivad asjatundjatelt. Kokku ikka peab vahepeal saama ja ma ei usu, et need kes koos käivad vähem oma perest hoolivad. Praegu on okka kodus olemiseks ka piisavalt aega ja võimalust.

Anonüümne ütles ...

Contrale-silmas pidades Käsitöötare