reede, 19. juuni 2009

Austatud teraviljakasvataja!

Oled oodatud teraviljakasvatajate põllupeenrapäevale, mis toimub neljapäeval, 9.juulil. Koguneme Võru taluliidu juurde 8.45. Põllupeenrapäev toimub ühise väljasõiduna Erki Oiderma tallu Viluste külla Veriora valda Põlvamaale.
Osavõtuks palume registreeruda 2-ks juuliks telefonil 53 499454, või e-postiga: vtlinfi@hot.ee
Kui osalejaid registreerub 2-ks juuliks, rohkem kui 20 inimest, siis läheme ühiselt bussiga. Kui vähem, siis läheme autodega.
Päeva ajakava:
8.45 koguneme Võrumaa taluliidu juurde
9.00 Väljasõit
9.30 Erki Oiderma tutvustab talu ja talu tootmise põhimõtteid; ringkäik talu põldudele
12.30 Ringkäigu lõpetamine, arutelud ja kogemuste vahetamine. Piknik
14.30 Alustame tagasisõitu
Osavõtutasu ühistranspordiga minnes 150 EEK;

Oiderma talu tegutseb aastast 1992 Talul on majandada 1000 ha põllumaad. Põhiline tegevus on teravilja seemnekasvatus. Vähesel määral heintaimede seemneid ja toidukartulit. Seemnekasvatus vallas tehakse koostööd Farm Plant Eesti AS-ga, Kemira GrowHow-ga, Asat OÜ-ga. Omab Boreali sortide varajane oder „Jyvä“ ja kaer „Peppi“ esindusõigust Eestis. Omandis on 500 hektarit maad, millest 350 hektarit on põllumaad, 100 hektarit metsamaad, 50 hektarit muud maad. Rapsi kasvatatakse aastas 200 hektaril, millest poole moodustab taliraps. Taliteravilja 230 hektaril,kasvatatakse järgmisi talivilja sorte: Talinisud „Ada“, “Briljant“, “Akteur“, talitritikaled „SW Talentro“, “Cando“
Suviteraviljadest kasvatatakse otrasid: varajane oder „Jyvä“, keskvalmivad “Leeni“, Anni“, “Annabell“, “Tocada“; Suvinisudest: “Granary“, “Trappe“. Kaerad: “Jumbo“, “Flämingsfit“, Heinaseemnetest punane ristik „Varte“ ja põldtimut „Jõgeva 54“.
Talus töötab läbi aasta 6 täiskohaga töölist. Talul on oma veoauto Scania täishaagisega, millega sooritatakse vedusid üle Eesti. Traktoritest on kõik Valtra traktorid, kaks NEW Hollandi teraviljakombini, teleskooplaadur, kolm kuivatit kahe vastuvõtuga. Kuna kasvatan palju seemneteravilja siis enamus maid küntakse, atradest on kasutusel Kvernelandi viiene ja Voogeli neljane pöördader. Mullaharimisriistadest leiab veel talus kasutust Kire libisti, Amazone Catros, Voogeli Terracult. Külvikuks on Väderstadi 4 meetrine kombikülvik.
TULE KOGEMUSI VAHETAMA!

Kommentaare ei ole: