reede, 9. aprill 2010

Ess-soo avalik arutelu 20. aprillil

Urvaste Vallavalitsus korraldab seoses Ess-soo kaitse alla võtmisega avaliku arutelu 20. aprillil kl 14.00 Uue-Antsla rahvamajas. Info tel 7857304, 5232057.

34 kommentaari:

Airi ütles ...

Viimati seltsing Roheline Urvaste siiski kohtus võitis. Mistõttu vald peabki oma otsuse ümber vaatama. Urvaste vald ei ole seltsingu Roheline Urvaste kohtukulusid mingil viisil katnud.

Airi ütles ...

3000 kr oli seltsingu tegevustoetus, mida on kasutatud sihipäraselt (talgud jms) ja mitte kohtus käimiseks. Palun lõpetada see rumal laim ja vaadata, kuidas saate ise valla arengule kaasa aidata.

Anonüümne ütles ...

Miks peab vald toetama seltsingut?

Airi ütles ...

Samal põhjusel, miks toetab MTÜsid. Ma ei tea valda, kes oma kodanikuühendusi ei toeta. Lihtsalt hetkel ei ole vallas teadaolevalt rohkem seltsinguid ning tänavu ei ole Roheline Urvaste ka vallalt toetust küsinud. Hoolimata sellest, et RU on liikmete arvult võrreldav valla suuremate mittetulundusühendustega.

Anonüümne ütles ...

Kuidagi ei saa aru,miks ei taheta loodust hoida? Ess-soo on meie vallarahvale tähtis. Lugedes neid eelmisi postitusi,siis kaldun arvama,et need vastalised ei niida muru, ega umbrohtu vaid elavad kuskil pujude all! Siin on ikkagi vallarahval suur sõnaõigus.Kohtumäärus lausa kohustab vallavolikogu seda otsust ümber vaatama. Seda tuleb lähiajal ka teha!

Airi ütles ...

Võibolla üle-eelmine võtaks selgitada, mis täpselt on need jamad ja kes see vallarahvas on, kelle nimel ta anonüümsena esineb. Et kui ise ei julge oma nime öelda, siis ütleks, kelle seisukohti ta esindab. Urvaste valla rahvas on ikka etem kui need paar-kolm hädaldajat.
Aga nii üldiselt, et inimesed ei peaks enam minult küsima, miks mõned kirjutavad nii nagu nad kirjutavad - tasub eilses Maalehes lugeda Ilmar Palli juttu, kuidas eestlased oma rahvast ise hävitavad: "Muinashiina filosoof ja väejuht Sun Tsu õpetab vaenlasest verd valamata jagu saamiseks muu hulgas määrima laimuga nende head nime. Mõnikord tundubki, et oleme iseenda vaenlased."

Anonüümne ütles ...

kuule härra kontra mis sa arvad sõnavabadusest ja demokraatiast .ma ei saa veel ka aru miks lähevad kõik kurjaks kui teie midagi teete??ja veel ei saa ma aru ,et miks peate üldse teie neid kommentaare siin jagama mis kõlbab üles panna ja mis mitte.

konnula contra ütles ...

Sõnad on suuremalt osalt alles, aga teise kanalisse suunatud.
Demokraatia ei tähenda kõigi õigust kõiki näkku peksta.
Ma ei kustuta kõiki kriitilisi kommentaare, loomulikult mitte.
Ka see viimane on täiesti konstruktiivne kriitika konkreetsete küsimustega.
Miks kõik kurjaks lähevad, ma ei tea. Ehk keegi vaenlane ässitab? Ma ise neid kurjasid väga palju ei tea.
Kommentaare pean jagama mina, sest mul on ainsana võimalus neid kustutada, pealegi - mina ainsana vastutan selle eest, mis siin kirjutatakse.

Anonüümne ütles ...

kle contra räägi rahvale kui palju sai Urvaste seltsimaja sellel aastal projektidega raha sai ja mis eesmärkidel seda kulutatakse??eks rahvas tahab teada kuidas ja milleks seda kulutatakse??

konnula contra ütles ...

jaa, igati on õigus rahval seda teada, niipalju kui mina tean, on priskem summa seltsimaja alumise korruse remondiks ja väiksem summa (aga mitte ka väga väike) kinoprojektile, kus sees kinotehnika ning filmi ja stsenaariumi tegemise koolitus. See on, mis ma praegu tean.
Ma arvan, et sellest tasub täpsemalt rääkida siis, kui Ess-soo arutlused ja kolmapäevane volikogu mööda on saanud.

Anonüümne ütles ...

aga kui suured need summad on ja kes hakkab töid teostama????

konnula contra ütles ...

püüan saada hästi põhjaliku vastuse seltsimajaga seotud küsimustele, varuge kannatust

Anonüümne ütles ...

Kuule Konnula, mina kui Urvaste elanik tahaks teada kuidas kasutatakse Urvaste seltsimajale projektidega saadud raha? Kes kirjutab seltsimajale projekte või need ostetakse valla raha eest?

konnula contra ütles ...

Minuteada siukese nimega elanikku ei ole Urvastes:)Aga olgu!
Projektidega saadud raha kasutatakse sihtotstarbeliselt. Nii nagu projekti kirja on pandud ja taotlus tehtud. Tihti saadakse ka vaid osa küsitud rahast. Seltsimajale projekte kirjutavad Airi ja Anne ja projektikirjutaja tasu minu teada projektis enamasti sees ei ole. Kuigi võiks olla.
Valla raha läheb omaosaluse peale, ehk tegu on investeeringuga, mille iga kroon toob valda siise 5 või 10 krooni.

Anonüümne ütles ...

Kas Airi ja Anne kirjutavad projekte tasuta? Kus saab tutvuda projektiraha kasutamise paberitega?

konnula contra ütles ...

Originaalpaberid saadetakse rahastajale, kui raha on ära kasutatud ja projekt läbi
Loogiline ju, et ikka neile peab aru andma.

Tead, et paljusid asju tehakse tasuta. Lihtsalt hing ütleb, et neid on vaja teha, kuigi keegi selle eest raha ei anta

Suvaliselt lahmides võib ka oma kodukoha elamisväärseks muutmist omakasupüüdlikuks nimetada.

Anonüümne ütles ...

Kas sa tead projektide rahastajate aadresse? Kes valmistab ette "originaalpaberid"? Kas omakasupüüdlik pole ka talgutepäeval lõhkuda endale soetatud maja kõrvalhooneid ja koristada ümbrust?

konnula contra ütles ...

Muide, see ei ole üldse see teema, aga olgu - ma vastan.

Kas sa tead projektide rahastajate aadresse?
Isiklikult ei tea, aga need rahad tulevad ju kuskilt Euroopast. Ma ei usu ka, et neil on kohustust suvalistele inimestele neid näidata. Eriti anonüümsetele. Valla omaosaluse kohta saab infot valla eelarvest ja teistest valla dokumentidest.


Kes valmistab ette "originaalpaberid"?
Originaalpaberid on kuludokumendid, mille kirjutavad need, kes projekti jaoks vajalikku kaupa ja teenust müüvad.

Kas omakasupüüdlik pole ka talgutepäeval lõhkuda endale soetatud maja kõrvalhooneid ja koristada ümbrust?
Ei ole omakasupüüdlik, kindlasti on külarahvas nõus ka sinu mõnda hoonet lõhkuma seltsimajale küttepuude saamiseks, anna ainult märku!
Ümbrusekoristamisest pole ma aga midagi kuulnud.

Anonüümne ütles ...

Aga kes ikkagi kontrollib, et raha mis saadi nn. projektile kulutati täielikult ainult selleks?

konnula contra ütles ...

kes raha annab, muretseb ka kontrollimise eest

Anonüümne ütles ...

kle contra kas sa arvad et see on igati viisakas ja esteetiline kui sa hakkad oma maja hoovi talgu korraskoristama???? või tahad sa väita ,et see ongi ainult selleks ,et seltsimaja saaks kütte puid??? kui aus olla siis tundub küll asi pisut hapu olema kui puudepärast siis saaks neid kindlasti ka RMK käest sest siinkandis neid mädanemas küllalt.

konnula contra ütles ...

on küll viisakas ja esteetiline, tunduvalt viisakam ja esteetilisem kui lagunenud kuur

see on nagunii inimeste vabatahtlik töö ja igaüks tuleb sinna vabatahtlikult - kui kedagi ei tule, siis pean muidugi kahtlema milleski

muide, ma olen käinud sõprade juures talgutel kodus - külarahvas on käinud ka meie õue peal puhtalt meie isiklikku tööd tegemas, see on tore ju

sinu poole ma ei tule koristama, sest ma ei tea, kus sa elad, aga ütle, kui sul oleks lagunenud hoone, kust saab küttepuid, kas sa annaksid need puud küla hüvanguks, saades samal ajal abi nende puude kütteformaati saamisel.

konnula contra ütles ...

ahjaa, RMK käest ei ole neid ka nii lihtne saada

üldine kommentaar selle kommentaariumi kohta:
huvitav (kuigi üsna ründav) arutelu elu põhiväärtuste ümber, aga hüppamine ühelt teemalt teisele on kentsakas, nagu konn hüppab ühe mätta otsast teise otsa.

Põhiteema: Jutt nagu mina rikastun kuidagi Urvaste valla maksumaksja arvel, on häbematu demagoogia ja ma olen rõõmus, et ei tea, kes selle jutu taga on, aga kurb, kui mõtlen, et me oleme kunagi head sõbrad olnud.

Anonüümne ütles ...

tegelt on ikka huvitav ,et sina teie olete alati selliste huvitavate ettepanekute taga .aga kui aus olla siis RMK s ei oleüldse keeruline puude saamine seltsingute tarvis.
huvitav ,et keegi teine pole nii peene plaani peale veel tulnud aga eks me oleme ka lihtsad inimesed me ei yule nii peene plaani peale. ja kui korraldan talguid kas oma kodus või korraldavad sõbrad siis kulud kannavad ikka korraldajad aga mis rahade eest teie seda korraldate??????????????

konnula contra ütles ...

vastan: eesti kroonide eest!

Anne ütles ...

Kõigepealt küsisimegi RMK-st võimalust puid teha - mahalangenud puud jms. See luba maksaks.
Kui kellelgi on veel anda oma hoonet lammutamiseks,et seltsimajale puid juurde teha - siis võite näiteks minu juures registreerida,eks. Kui järjekord tekib siis võtame loosi ;). Loosi võtmiseks moodustame komisjoni, kuhu saab ka minu juures registreerida. Kui sinna komisjoni kandideerib palju inimsi,siis moodustame uue komisjoni,kes valib esimese komisjoni välja...Komisjoni valimisel osaleb siseministeeriumi ekspert,kes jälgib reegeleid. Siis on kõik aus, eks.

Anonüümne ütles ...

Soovitan sellele üksikule kommentaatorile, kes millegagi rehul ei ole, minna 24.aprillil kiriku juurde talgutele ja mitte sinna minna, kuhu ei meeldi.
1.mai on vabatahtlik töö ja sinna pole mõtet vastumeelselt minna.
See vana kuuri lammutamine pole muidugi meeldiv töö, aga hea kui vabatahtlikud selle küla keskelt ära likvideerivad.

Anonüümne ütles ...

mina arvan ka, et igaüks koristagu oma kuurid ise ära. oma krunt oma mure. miks see just 1.mail toimub kellegi hoovi koristus. tuleks ka urvastesse talgutele aga kellegi hoovi ma küll tuunima ei hakka.

konnula contra ütles ...

muide, midagi ei juhtu, kui Urvastes toimuvad ka alternatiivsed talgud, vist küll natuke hiljaks jääb registreerimiseks, aga saab ka registreerimata ja mitte 1. mail, vaid mõnel teisel kuupäeval talguid korraldada.
Kui saladus ei ole, mida sa ise tahaksid talgukorras Urvastes teha, näiteks juba homme on talgud kiriku ümbruses, mine aga kohale.
Lisaks on ju meie vallas 1. mail Kassi ja Uue-Antsla ja Vaabina talgud. Ja lisaks sellele üle Eesti.
Aga kindlasti korralda ise ka midagi kunagi või kui kaugel elad, anna vähemalt ideid. Ehk keegi teeb ära.

Anonüümne ütles ...

kuule härra contra vasta mulle kes kannab talg kulud.kui mina korraldan kodus talgud siis kannan kulud mina aga mind huvitab kes kannab TEIE kuuri lammutamise kulud????

Anonüümne ütles ...

palun ütle millal toimub urvaste seltsimajas mõni üritus mis tooks kokku Urvaste küla elanikud???

konnula contra ütles ...

kuule härra contra vasta mulle kes kannab talg kulud.kui mina korraldan kodus talgud siis kannan kulud mina aga mind huvitab kes kannab TEIE kuuri lammutamise kulud????

Mina.


Anonüümne ütles...
palun ütle millal toimub urvaste seltsimajas mõni üritus mis tooks kokku Urvaste küla elanikud???

kõik või? mitte iialgi!

konnula contra ütles ...

Rohkem ma selle teema all seltsimaja jms küsimustele ei vasta! See on ju hoopis muu teema!

Anonüümne ütles ...

aga räägi siis kus saab rahvas seltsimaja teemal küsimusi ja vastuseid esitada?ja kui sinu käest midagi konkreetset küsib siis ära põikle kõrvale vaid vasta konkreetselt