esmaspäev, 4. oktoober 2010

Magusapeo võitis paprika-singi pannkoogirull




Kui Riina Ermeli nukuteater Uue-Antsla pannkoogipäeva avalöögiga ühele poole sai, hakkas pihta suur küpsetamine. Oh seda üllatust, kui selgus, et rahvamaja fuajee vooluvõrk ei ole sellise hulga suuremate ja väiksemate pliitidega harjunud ning kaks Aivot ja Anti said pikendusjuhtmetega parasjagu trenni teha.
Lapsed ei pannud suurte paanikat õnneks tähele, sest kõige tugevam Pipi Annika Põldsepp ja kõige rikkam piraat Anti Värton pakkusid pipidele, piraatidele ja ka tavalistele lastele mitmesuguseid tegevusi, mille käigus valiti välja ka kõige julgem piraat (Hugo Kont) ja kõige pipim Pipi (Helena Värton). Aga suured inimesed ei jõudnud küll kuidagi ära oodata, kunas juba kooki hakkab saama. Ja kui hakkas, siis haarati neid lausa lennult.
Koogimeistriteks olid: Vaike Põldsepp (Pärmipannkook), Naabrinaised Maria ja Aive (Naabrinaiste hõrgutis), Urvaste seltsimaja rahvas Tiiu, Anne, Airi (Kamakook ja Lihtsalt hea kook), Anti Värton (Kama kaks), Vanaemad Ellen ja Varje (Memme pannkook) ja Karille (Pannkoogirull singi ja paprikaga ja Pannkoogirull seentega)
Koogi peale panekuks pakuti hooajamarja jõhvikat nii toormoosina kui segus teiste viljadega (õun, vaarikas). Veel sai koogi peale panna maasika toormoosi, paradiisiõuna moosi, magusaid kastmeid, vahukoort jm.
Aga kõige selle magusa kõrval tõstsid sellevõrra rohkem pead Karille soolase täidisega pannkoogirullid. Paprika pannkook pälviski teenitud võidu ja teine kook – pankoogirull seentega - oli sama isuäratav.
Peaauhinnaks sai parima pannkoogi meister põlle ja pajalapid. Karillel oli iseenda õmmeldud auhinna üle hea meel – õiget põlle tal veel polevatki. Kõigile küpsetajatele kinkisid korraldajad Lusbo Kalju voolitud pannilabidad.
Pannkoogipäeva läbiviimist toetas Urvaste vallavalitsus. Kohapeal sai teha annetusi päeva läbiviimiseks ja paistis, et inimesed toetusega ei koonerdanud.
AIRI HALLIK-KONNULA

Karille lahkel loal avaldame siin ka võidukookide retsepti.

PANKOOGIRULL

Põhi:
2 ½ dl jahu
1 tl soola
6 dl piima
2 küüslauguküünt
3 muna
50 g võid
Täidis 1:
1 porru
2 spl õli
150 g juustu
250 g pitsakatet
1 punane paprika
sidrunipipar
Täidis 2:
1 porru
4 dl võiga praetud kukeseeni ja/või puravikke
2 spl õli
150 g juustu
100 g suitsupeekonit
musta pipart
Sega jahu, sool ja pool piimast ühtlaseks taignaks. Lisa ülejäänudpiim, purustatud küüslauguküüned, munad ja sulatatud või. Vala taigenküpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta 200 kraadises ahjus 30min. Kummuta valmis põhi teisele küpsetuspaberile ja lase jahtuda.Jahtumise ajal valmista täidis. Viiluta porru ja prae õlis pehmeks.Lisa pitsakate/ hakitud peekon ja ribadeks lõigatudpaprika/kukeseened. Jätka kuumutamist kuni paprika on peaaegu pehme.Maitsesta segu sidrunpipraga/musta pipraga, kalla koogipõhjale ja puista üle riivjuustuga ning keera rulli. Enne serveerimist kuumuta200 kraadises ahjus 10-15 minutit

Kommentaare ei ole: