pühapäev, 23. jaanuar 2011

Pokumaa ootab riigi abi

Postimees avaldas Edgar Valteri pärija Külli Leppiku avaliku kirja ministritele. http://www.postimees.ee/?id=376287 "Kas poleks aeg märgata Pokumaad kui arvestatavat tähist meie kultuurimaastikul? Kas selline objekt ei peaks sisuliselt kuuluma kultuuriministeeriumi ja mitte siseministeeriumi haldusalasse? Kas üks kultuuriministeeriumi prioriteete ei võiks olla ka «kaugel lõunas»?"küsib ta. Erinevalt nt Iloni Imedemaast, Maanteemuuseumist või Mänguasjamuuseumist ei ole Pokumaal oma rida riigieelarves. Praeguseks on Pokumaa suurtes rahalistes raskustes.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Headel aegadel maksti üüratuid summasid nii nõukogu,kui juhatuse liikmetele,seda ei lõpetatud enne, kui oli päris lõpp näha. Siin ei osatud rahaga korralikult ümber käia!
Mida vähem raha,seda paremini peab lugema!

Anonüümne ütles ...

Jah! Suure hooga hakati tegema. Aru- andmata kes edasi finantseerib. Nii käib meil siin maal paljude asjadega.Kõige kurvem on see et need isikud kes asju alustavad ei pea enam sugugi antud asjade eest hiljem vastutama!!! Eks mõni väljamaalane tuleb ja ostab ära ja erastab oma otstarbeks. Enne kui taolisi asju rajama hakatakse peab ikka kõik paigas olema mitte projektipõhiselt toimetama. See on siin maal kõige suurem häda, häda mõistuse pärast. Jõudu rahaleidmisel VM

Anonüümne ütles ...

Alustame ikka sellest, et kõik pidi käima Külli taktikepi all. Siis lisandub juhatuse ja töötajate palgapoliitika. Hästi jaburalt kallid projektid imelikud koolitused jne. Mööda ei saa minna ka kontrollimatust rahakasutusest kui toimus kõik sularahas. Ilus oli kõik senini kui vallad pappi külvasid. Nüüd siis riik aidaku.

Anonüümne ütles ...

Tegelikult ei tea kommenteerijad ju, kuidas asjad (eriti rahaasjad)täpselt on, miks on või kui palju on Pokumaa juures tehtud vabatahtlikku tööd. Selge on see, et Urvaste valla edulugu sõltub palju Pokumaa eduloost ja selleks tuleks jõud koondada, mitte taga nutta seda raha, mis on ju pandud õige asja arendamiseks ja Pokukoda ning Padasoomäe on valmis!

Anonüümne ütles ...

Nõus! Muidugi Urvaste valla edulugu on sellega seotud kuid nii väike vald ei ole ju võimeline seda asja arendama ja vabatahtlikusel ja annetustel ei saa ju niisugust asja rajada ja arendada. Tahangi seda õelda, et niisuguste asjade rajamisel peab nägemus ja ka finantsiline nägemus paigas olema. Hirmus küll kui kõik jääb eikellegile ja lagunema hakkab. TARGAD PEAVAD INIMESED OLEMA NIISUGUSTE ASJADEGA TEGELEMISEL JA VASTUTUSTUNNE PEAB OLEMA. SEDA viimast aga on äärmiselt vähe. TEEME PROJEKTIPÕHISELT MIDAGI ja küll pärast näeb mis saab.Selliselt see maaelu kaob küll väga kiirelt.VM

Anonüümne ütles ...

Ei saa nagu aru, et Pokumaa tööleminekuga oleks elu Urvaste vallas edukamaks muutunud ja nüüd kui asi seisab ka halvemaks läinud.