esmaspäev, 16. mai 2011

Südamlik klassilõpu pidu

Laupäeval tähistas Kuldre Kooli 3. klass koos vanematega korraga emadepäeva ning esimese kooliastme lõpetamist.

Õpetaja Aime Saare eestvedamisel tegime seekord ringsõidu siinsamas Urvastes – kuulasime Üllar Salumetsa kirikututvustust ja kiikasime kirikutorni, vaatasime kas klassitäis lapsi ulatub Tamme-Lauri tamme ümbert kinni võtma (ulatus küll!) ja mängisime vahvat nimemängu, et laste-emade nimed ikka kõigil kindlalt meelde jääksid.
Päev jätkus Urvaste seltsimajas. Maitsesime kodust kaasavõetud hääd-paremat ja lapsed esinesid emadele. Tagatipuks mängisime kohalolijate äratundmismängu lapse- või titepõlve fotode järgi.
Iga laps oli tööõpetuse tunnis emale valmistanud vineerist ja keraamilise plaadi tükkidest kuumaaluse. Emad kinkisid omalt poolt Aimele mälestuseks suveniirtaldriku õpilaste rõõmsate näopiltidega, mille oli klassipildi järgi joonistanud Kati Velner. See pidulik hetk päädis küll mitmete pisarates silmapaaridega, sest vähemalt emadel on klassijuhataja Aimega küll raske hüvasti jätta. Õpetaja ise kiitis lapsi nende suure omaalgatuse ja kaasalöömise pärast ja avaldas lootust, et nad talle ikka külla tulevad.
Ringsõit lõppes Uue-Antsla rahvamaja käsitöönäitusega. Aitäh, Õpetaja Aime, et oled laste ja meiegi jaoks koolielu põnevaks teinud!


Kommentaare ei ole: