pühapäev, 29. november 2009

Jõulukingid kodukandist

Täna, esimesel advendil, sildistasime ja pakkisime taaskord kokku Urvaste käsitööesemed Riigikogu jõulumüügi jaoks. Asju oli pisut vähem kui mullu, aga valik on päris mitmekesine. Toompeale rändavad villased sokid, sussid, telgedel kootud padjad, käsitsi kaunistatud kotid ja T-särgid, pisikesed pokud, taimeteed, meega hoidised, põnevamaitselised kuremarjad.


Urvaste rahvas teeb imeilusat käsitööd. Anname mõned kontaktid puhuks, kui tahate lähedastele kinkida jõuludeks siinsete meistrite tehtud asju ja elavdada selle kaudu ka piirkonna majandust. Lisainfo käsitöömeistrite kohta on samuti teretulnud!

Karille Bergmann Uhtjärve külast teeb Urvaste triibuseeliku kangast kohvikannusoojendajaid presskannu jaoks.

Karillelt saab tellida ka teisi õmblustöid. Tel. 58069541, e-mail karille.bergmann@gmail.com ja blogi http://karillekasitood.blogspot.com/

Karmen Kroonmäe jälle armastab kududa ja heegeldada. Teeb meeleldi tellimustöid. Karmeni tööde seast leiab ka üpris vallatuid asjakesi. Koos ehtemeistri Kätlin Aidmaga peab Karmen blogi http://kodukootud.planet.ee, kust saab asju ka tellida. Rohkem infot saab küsida meilitsi ao.karmen@gmail.com.

Tarmo Saavel Vaabina külast teeb puutööd – erikujulisi lõikelaudu, vanast lauast pildi- ja peegliraame. Praegu on Tarmol käsil õnneraudade tegemine. Tel 53461366.

Anne Klaar koob Kassi külas kangastelgedel risttoimse mustriga kaltsuvaipu ja diivanipatju. klaar.anne@gmail.com ja tel 5292373.

Juta Kask Ruhingu külast teeb ettetellimisel erikujulisi vitstest korve. Tel. 51912533

Veronika Kaseväli meisterdab samuti Ruhingu külas pohla- ja mustikavartest, erinevatest käbidest ja kastanimunadest pärgi. Tel 51920487.


Vahvaid kootud päkapikke jm saab näiteks Pille Saare käest Kuldrest. Tel 53460190, email: pillesaar125@hot.ee

AIRI HALLIK-KONNULA

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

See on küll vahva, et meil vallas on nii palju käsitöömeistreid.