reede, 13. november 2009

Urvaste vallavanem valitud

Tänasel volikogu istungil valiti häältega 6 poolt ja 4 erapooletut uueks vallavanemaks Kirikukülast pärit Riho Roon. Istungilt puudus üks vallavolikogu liige.
Valiti ka esimesed komisjonide juhid: majandus- ja eelarvekomisjoni hakkab juhtima Rolf Kiitsak, sotsiaalkomisjoni Peeter Kirschbaum ning haridus- ja kultuurikomisjoni Airi Hallik-Konnula. Nii vallavanema kui komisjonide juhi kohale anti üles ainult üks kandidaat.

22 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii troostitul sügispäeval nii hea uudis!

Anonüümne ütles ...

Uudis on tõesti hea,seda on vallarahvas oodanud juba aastaid. Lõpuks ikkagi hakkavad asjad rahva tahte järgi liikuma! Jääb soovida ainult edu ja tahmist nii komijonide esimeestele kui ka uuele edumeelsele vallavanemale!

Anonüümne ütles ...

Väga hea uudis

Anonüümne ütles ...

Kui komisjoni esimehi vaadata siis ei oska küll ei nutta ega naerda.

Anonüümne ütles ...

Tere.Jõudu uuele vallavanemale ja loodamele et kooli katus saab lõpuks parandatud siiamaani klouni mängitud lubaduste andmine pole paika pidanud.Edu.

Anonüümne ütles ...

See kommentaar pole küll üleliigne sest hr.Klaar ise töötab koolis ja oli volikogu esimees kuid midagi selleks ette ei võtnud et asi laheneks,targutama on küll kõva kui midagi teha oleks vaja siis on nagu hiir seina taga aega oli ju mitu aastat aga ei midagi,sorri kuid see on õige et see koht uuele anti,loodame et asi muutub.Edu Aivole ja tema meeskonnale.

Airi ütles ...

Komisjonide esimeeste leidmine ei ole õigupoolest kerge, sest need tuleb seaduse järgi leida meie pisikese volikogu liikmete seast. Üldse ei välista, et paremaid esimehi leidnuks nii väljastpoolt volikogu kui volikogu liikmete seast. Esimesel juhul ei võimalda seda Eesti riigi seadused ja teisel juhul piirab valikut see, et kõigil volikogu liikmetel ei ole ajapuudusel võimalik komisjoni juhtida. Arendus- ja keskkonnakomisjoni juht jäi sel korral valimatagi,sest keegi ei olnud nõus seda vedada võtma ei koalitsiooni ega opositsiooni poolelt.

Anonüümne ütles ...

Ei ole komisjonide esimeestel viga midagi,sest mõni on päris hea oma ala asjatundja, suurte kogemustega,mis garandeerib ka tulemuse! On volikogus, mitmeid komisjone juhtinud ja liige olnud. Ega sündinud tark ei ole meist keegi! Hea tahtmise juures on kõik võimalik ja seda neil vastvalitud esimeestel ka on!

Anonüümne ütles ...

Absurdne olukord - keegi volikogust ei ole nõus võtma vastutust komisjoni juhina. Mida paganat te siis sinna volikogusse tükkisite, kui nüüd ei soovi vastutust võtta ja tööd teha? Just valla arengu visioon oleks pidanud kandideerimise aluseks olema. Valisin ka nn võitjate valimisliitu, kuid juba praegu olen sügavalt pettunud.

Anonüümne ütles ...

No pettumiseks pole küll mingit põhjust. Kõik komisjonide esimehed on rahva poolt saanud piisavalt hääli, et üldse valituks osutusid.

Anonüümne ütles ...

Ei tea kas uuel vallavanemal on kõik korras, kas võlgu ei ole või tema firma pankrotis pole? Ja komisjoni esimeestel on väga kõrge haridus.

Anonüümne ütles ...

Aga revisjonikomisjon ?

Airi ütles ...

Revisjonikomisjoni esimehe valimine ei olnud sel korral veel päevakorras. Koalitsioon on esimehe kohta pakkunud opositsioonile. Nii revisjoni- kui ka arendus- ja keskkonnakomisjoni esimehe valimine on kavas järgmisel volikogu istungil, mis peaks toimuma juba tuleval reedel.

Anonüümne ütles ...

Tõesti tore lugeda. Vallavanem on nüüd ometi oma mees nii juurtelt kui hingelt.Armas rahvas! Oleme nüüd meiegi veidi kannatlikumad ja laseme vallavanemal tööd teha ja mitte iga asja kallal protestima ja porisema hakkama!!! Katsume veidigi hoidvamad olla. Vallavanemale aga õnne ja vaprust sellel raskel tööl.Vallamoor koos Taadiga

Anonüümne ütles ...

Mul pole sõnu.
Reastaksin tähtsuse järjekorras komisjonide tähtsuse enda jaoks.
1. Majandus- ja eelarvekomisjoni
2. Arendus- ja keskkonnakomisjon
3. Sotsiaalkomisjon
4. Revisjonikomisjon
5. Haridus- ja kultuurikomisjon
Ja arendus- ja keskkonnakomisjon esimehe kohta ei taheta, rõhutan eriti sõna ARENDUS. HALLOOOO! Kas meil puuduvad visiooniga inimesed (ja seda tähtsat kohta pakutakse opositsioonile!!!!). See tähendab uuel võimul pole visiooni, mida ja kuhu võiks vald edasi areneda. Toimub lihtsalt "elame päev korraga".
Arendus- ja keskkonnakomisjon peakski olema koht kus arendatakse lennukaid mõtteid, mida antakse edasi volikogule jne. Samuti peaks kindlalt olema arendus- ja keskkonnakomisjoni koht võimul olijate käes, sealt tulebki nende nägu järgmiseks 4 aastaks. Ja nemad ei soovi. Milleks need lubadused platvormides, kui Teid ei huvitagi nende mõtete ja lubaduste elluviimine?
Tuuakse põhjuseks (kõigil volikogu liikmetel ei ole ajapuudusel võimalik komisjoni juhtida). Mida Te sinna, siis ronisite kui nüüd aega pole?

Airi ütles ...

Üks võimalus on, et arendus- ja keskkonnakomisjon on majandus- ja kultuurikomisjoni ühismeeskond.
Muide, arendus- ja keskkonnakomisjon on Urvaste vallas üldse kõige uuem komisjon, moodustatud Aivo Värtoni initsiatiivil pärast eelmisi kohalikke valimisi.
Aga ootame reedese volikogu ära, siis saab selgeks, kas saab AK loodud või tuleb tegevusi teisiti kavandada. Valla arendamisega peavad tegelikult tegelema kõik komisjonid.

Anonüümne ütles ...

Ikka kõik, kes osutusid valituks, peaksid julgema ka komisjone juhtida,egas siis opositsiooni jääjad on ka andnud omad lubadused valijale.
Kas siis tõesti ei tule siin vallas kunagi koostööd erinevate nimekirjade vahel.Ei mõtle te inimeste pääle, kui nii teete.

Airi ütles ...

Viimane volikogu tegelikult näitas, et suhted opositsiooniga on täitsa normaalsed. Komisjonide juhtidele tuli toetushääli ka IRLi leerist, samuti on paar opositsiooni inimest andnud nõusoleku tulla komisjonide liikmeks. Traditsiooniliselt antakse hinnag senitehtule 100 päeva pärast kaadrimuutusi, praegu on alles hobuste rakendamise aeg.

Anonüümne ütles ...

Komisjoni esimeeste haridustase küll kõneainet ei võiks pakkuda. Vahetas ju volikogugi ülikooli haridusega vallavanema välja keskharidusega isiku vastu. Ja kummaline trend, veel nüüd, kus võimu värk muutunud, heietatakse koostööst volikogus. Kus oli see koostöö eelmisetel aastatel? Muidugi on vallale alati koostööd vaja.Aga kui mingil põhjusel volikogus jälle võimule saadakse, mis siis sellest koostööst saab. Kas vähemusele jalaga p....? ajalugu ei saa unustada, sellest tuleb õppida ettevaatlik olema.Ja vana vallavanem maksu oma firmade maksud riigile ära, kui võlgu on,enne kui mingit lahkumishüvitist saab samast pajast. Aga mis teha...

Anonüümne ütles ...

Nalja teete seal volikogus, paari komisjoni esimehega võib tsirkusesse klounaadi minna tegema. Tase !!!

Anonüümne ütles ...

Aga kas keegi kirjutaks, mis haridus on sotsiaalkomisjoni esimehel? Mis kooli ta on lõpetanud?

Anonüümne ütles ...

Mis haridus on eelarvekomisjoni esimehel.