teisipäev, 2. veebruar 2010

Oodatakse eelarve-ettepanekuid

Kuni 15. veebruarini saab teha Urvaste valla 2010. aasta eelarve muudatusettepanekuid.
Valla kodulehel http://urvaste.ee/index.php?page=dokumendid&id=85 , samuti valla raamatukogudes on saadaval volikogus esimese lugemise läbinud eelarve projekt, seletuskiri ning muudatusettepanekute blankett, mida saab täita kas paberil või arvutis ning saata siis vastavalt posti teel või meilitsi (sekretar@urvaste.ee) vallamajja. Oluline on, et märgite avalduses ära tegevusala ja kululiigi koodi ja kulu nimetuse ning järgmisele reale kirjutate samamoodi (koodid, kulu nimetus), milliselt realt tuleks Teie soovitav summa ära võtta. Seega tuleb märkida nii täiendav kulu kui selle katteallikas.

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ettepanek:sulgeda mõtetu urvaste seltsimaja ja mis seltsing on"seltsing roheline urvaste"

Airi ütles ...

Et sulgeks seltsingu ka või? ;)Aga äkki tuleb kunagi jälle selline riik, kes kõik ise avab ja kinni paneb ja kodanikuinitsiatiivi ülesnäitajad Siberisse saadab. Ma saan aru, et ihalus selle järele on mõnel kodanikul suht suur. Aga esialgu tegutsen selle nimel, et seda ei juhtuks. Loodetavasti on laekuvad eelarve-ettepanekud ka sellised, mis aitavad hoida iseseisvat valda ja riiki.

Anonüümne ütles ...

Antke andeks aga meie väiksle vallale kolm raamatukogu on küll liig mis liig!

Anonüümne ütles ...

Raamatukogusid on tõesti väga palju, arvestades meie rahvaarvu ja lugejaskonna suurust.Mitte üheski linnas, ega ammugi valdades pole sellist tihedust, üle kogu Eesti Vabariigi. Praegune nn.koalitsioon pole suutnud või julgenud oma lepingus antud veel ühtegi lubadust täita, ega täitma hakkanud! Ees on veel üle kolme aasta, loodame,et need enne valimisi edumeelseteks pidanud volinikud julgeksid ka ebapopulaarseid otsuseid vastu võtta! Vaabina rahvas igatseb KÜLAKESKUST,MIDA LUBATI,AGA EI TULE!

Anonüümne ütles ...

Miks räägib nii suur kultuurivaenulikkus rahva seas? Seltsimaja ei taheta, raamatukogusid on liiga palju… Kuidas te aru ei saa, et need, mis rahvast veel vee peal hoiavad, ongi need raamatukogud ja seltsimajad. Kõike ei saa materiaalsetes kasumites mõõta, mõnda asja tuleb lihtsalt elus hoida nende pakutavate sisemiste väärtuste pärast. Seni kuni püsib võimalus vaimu erksana hoida , on ka meil midagi siin väikses vallas teha…. Urvaste raamatukogu lahtioleku aegade vähendamine on iseenesest juba kuritegu...Raamatukogu kaotamine aga küla jaoks lausa suitsiid. Rääkimata praktilisest küljest - kui ma peaks nt Vaabina elanikuna veel kusagile Kuldre või Uue-Antsla lehti lugema minema, siis jääks see lihtsalt ära ja mu elu jälle vaesem…. Raamatukogu kaotada soovib ainult väga piiratud inimene, kel sinna igapäevaselt asja ei ole ja kõike rahakoti kasumiga mõõdab. Isegi vene aeg oli inimlikum.

Anne ütles ...

See, et keegi võtab ühiskondlikku asja isiklikuna ning panustab sellesse väga palju ja julgeb oma arvamusi oma nime alt välja öelda on ainult hea- seevastu anonüümselt hädaladamine ei vii kuhugi.
Kui teil on arusaam,et teeksite paremini, siis alati on see võimalus - ühinege Urvaste Külade Seltsiga või looge oma MTÜ või kirjutage lihtsalt oma nime all siin.
Pole mõtet vastandada raamatukogusid või seltsimaja - kasutan mõlemaid ja näiteks Kuldres külastavad ka lasteaia lapsed rühmaga raamatukogu ja raamatute valik väga hea.

Anonüümne ütles ...

Oi vabadusvõitleja.Olen kuulnud,et "selline riik" ohustab Viljandimaad.Urvastes jääb kindlasti püsima EV nii,et ....

Anonüümne ütles ...

Airi palun selgita,kes saavad uuest eelarvest urvaste seltsimajas töötasu:27000,43500,11800krooni?

Anne ütles ...

Võin ise ka seletada - 27 000 - minu palk, 43500 - kütja-koristaja palk ja 11 800 - ringide juhendajad (rahvatants, käsitöö, mudilasring)

Anonüümne ütles ...

See,et koalitsioon ei ole suutnud oma lubadusi täita, on osaliselt õige. Alles möödus see maagiline 100 päeva valitsemisest,vallavanemal pole see veel möödas.Need lubadused on ikkagi mõeldud 4 aasta peale.
Urvaste seltsimajas tegutsemine on ikkagi ettevõtlikke inimeste looming, see on koht ,kus rahvas saab koos käia. Vaabinas sellist kohta kahjuks ei ole,nagu külakesus,päevakeskus või ükskõik,mis nime all.Loodame,et need edumeelsed vallavolikogu liikmed suudavad ka selles kokku leppida,et suuremates külades oleks rahval koht, kus koos käia!

Anonüümne ütles ...

Siin olen Rolf`iga ühel arvamusel,sest seitse aastat kaost, mida tekitasid "retspublikaanid" pole puht füüsiliselt võimalik likvideerida mõne kuuga,see võab mõne aasta! Tundes neid koalitsioonis olevaid inimesi, teades nende võimeid, olen kindel,et uuendused tulevad ja saab ka Vaabina rahvas endale koha,kus koos käia.Hetkel pole see võimalik,sest raamatukogu valitseb endine,kes on vanas kinni!

Anonüümne ütles ...

See valitsus, kes raamatukogu "ära pühib" näitab küll väga kaheldavat mentaliteeti... vandaalitsemine lugemise, raamatute ja üldkokkuvõttes teadmiste arvelt on iseloomulik väga primitiivsele suguharule. Loodetavasti ei lähe see end edumeelseks tunnistanud võimulolija niisuguse teoga ajalukku.

konnula contra ütles ...

Seltsimaja töötasude kohta täpsustaksin igaks juhuks, et need on terve aasta-, mitte kuupalgad.

Kolm raamatukogu ei ole liig, isegi vähe veel, aga teisest küljest - alati on keegi, kellel on raamatukokku kaugele minna. Ka siis, kui oleks 6 raamatukogu vallas.

Aga kas keegi oskab anda viite dokumendile või protokollile, kus on arutatud mõne raamatukogu kinnipanemist.

Anonüümne ütles ...

Minu isiklik arvamus on, et Vaabina raamatukogu vastased ei ole mitte harimatud inimesed, vaid et selle senine lahtiolekuaeg ja palganumber on olnud väga kummalises vastuolus. Lisaks veel mitu tuhat auto kasutamise eest kuus. Õigem oleks konkurss kuulutada, sest küainimestel olgu ikka ka sõna öelda oma kultuurikeskusele.

Anonüümne ütles ...

Eelnevast tuleb välja, et Vaabina inimesed on lihtsalt kadedad.:)

Anonüümne ütles ...

Ei ole vaabinast ja kade pole ka. aga raha on vähe.

Anonüümne ütles ...

Kui Vaabina raamatikogu oli nii vähe lahti nädalapäevadel siis äkki keegi selgitab miks selline palk? Miks peaks maksma bensiini raha, bussiliiklus on ju väga hea Vaabina ja Uue-Antsla vahel. Mihuke tööandaja maksab veel trantspordikulu kinni. Äkki peaks veel maksumaksja raha eest lõuna ka välja tegema.

Anonüümne ütles ...

Rolf,ära ole nii sinisilmne 4aastat sa kindlasti võimul pole ja urvaste seltsimaja on lihtsalt selleks,et teatud seltskond saaks vallalt rohkem raha. Kohalikel inimestel pole sellega midagi pistmist.Ja miks oled sa eelarves ära unustanud pensionärid?Mõtle!

konnula contra ütles ...

Huvitav, vaatasin paari siin kõne all olevat punkti eelarveprojektist läbi ja

Milles üldse küsimus on Rohelise Urvaste puhul. 0 krooni ju eelarves:)

Ka Vaabina raamatukogu juhataja palk ei ole enam "selline" ja autokompensatsioon ka peaks vastama reaalsetele kuludele.

Anonüümne ütles ...

ka hea Airi lubas raha vanuritele:) lubadus oli hea, minu vanaema kihutas kohe häält andma ja andis oma hääle aga rahast võib ta unistama jäädagi, isegi jõuluks kaarti ei saadetud uue valitsuse poolt.pettumus...
Lapselaps Tartust.

konnula contra ütles ...

Ma ei tahaks küll uskuda, et Airi midagi sellist lubas.
Selliseid lubadusi jagada, et kui raha ligi saan, siis jagan neile ja neile ja neile, on üsna populistlik.

Esimene eesmärk on ikkagi valda raha juurde teha, küll siis on ka, mida jagada.

Lugege Avatud Urvaste valimisplatvormi septembri Urvaste Valla Lehest, seal küll sellist juttu pole.

Anonüümne ütles ...

Lugedes neid kommentaare ei saa kuidagi mainimatta jätta et Rolf ei juhi valda selleks om uus vallavanem ja abi mis puutub pensionääride meelespidamisse siis on volikogus rohkem kui üks liige ,kui teised otsustavad jõulutoetust mitte maksta pole ühel midagi teha.Selle raha kohapealt peaks küll need endised valla pomod ja endised volikogu liikmed suu kinni panema seda laristati nii mis hirmus ja maksti rohkem kui ühele summasid mida pidanud valla elanike heaolu peale investeerima.Jahuge seda mida vaja või hoidke oma suu kinni.Urvaste valla elanik.

Anonüümne ütles ...

Nonii tundub, et Rolf soovitab kõigil suu kinni hoida. Selline suhtumine küll vallavalitsue liikmele ei sobi.
Küsite kust ma tean, et viimane anonüümne kommnetaar Rolfi oma oli. Võrrelge Rolfi enda nime alt kirjutatud ja seda viimast kommentaari. Mees ei tea, et pärast kirjamärke jäetakse tühik.
Võite muidugi öelda, et kokkusattumus, aga vähemalt huvitav kokkusattumus..

Karille Bergmann ütles ...

Väga hea tähelepanek viimase kommenteerija poolt.Ilma tühikuteta peale kirjavahemärke on kommenteerinud ka esimene
anonüümne kommenteerija (2. veebruar kell 21:20),
8 kommenteerija (3. veebruar kell 22.10),
9. kommenteerija (3. veebruar kell 22:21),
11. kommenteerija (4. veebruar kell 9:45),
18. kommenteerija (4. veebruar kell 22.14) ja ka
Urvaste valla elanik, kes on kirjutanud kommentari eelviimasena (5. veebruar kell 23.01)
Need siis lisaks Rolfile. See puhas statistika. Ja kummalisel kombel on enamus neist kommentaaridest kirjutatud enam vähem sarnasel kellaajal :) Nii et veidi mõtlemist kokkusattumuse teemal ;)

Anonüümne ütles ...

Jätke Rolf rahule, kogu rahvas kiidab teda, et ta vabastas meid IRL-i ikke alt ja selle vaesekesele (4veebruar 9.54) kes IRL-i valitsemise ajal ei saanud mõnda sooja kohta või muid hüvesid, teenindab Rolf võibolla kõrgemal tasemel ja on mõne kohakesegi leidnud! Tubli!!

Anonüümne ütles ...

Jah, ilmselt nii see on