kolmapäev, 6. oktoober 2010

Võrumaa Partnerluskogu uudiskiri

Hea lugeja,
Seekordne uudiskiri toob Sinuni Võrumaa Partnerluskogu tegemised.
Uudiskirjas saad täpsemalt teada, millised uued tooted on UMA MEKK märgistuse saanud, peagi toimuvast UMA MEKK Suurlaadast ja Lõunakeskuse Taluturul toimuvast reklaamüritusest. Muudatustest Võrumaa Partnerluskogus ja konkursi tingimustest uue tegevjuhi leidmiseks.
Head lugemist!

Uued Võrumaa kohalikud tooted said UMA MEKK märgi
Neljapäeval, 30.septembril toimus UMA MEKK kaubamärgi komisjoni teine koosolek. Seekord omistati kohaliku toidu märk mahedatele kõrvitsasortidele: „Big Max” ja „ Talvine Magus”. Neid kasvatab Vastseliina vallas FIE Reeno Sikk.
Tammiku talu kõrvitsapüreesupp, sibulapirukas ning rukkileib esindavad esimestena Võrumaal turismiettevõtja poolt pakutavat. Üksmeelselt tunnistati kõik degusteerimiseks esitatud tooted UMA MEKK kaubamärgi vääriliseks. Järgmine komisjoni kokkusaamine on plaanis oktoobri lõpus. Ettevõtjad, ootame uusi ja maitsvaid tooteid!
Loe lähemalt: http://www.voruleader.ee/ (UMA MEKK).
"UMA MEKK on üks Võrumaa mullast võrsunud ja ummamuudu inimese poolt hoolsa käega kasvatatud ning sooja südamega valmistatud toidupala!"Lisainfo: Ave Tamra (umamekk@voruleader.ee, 5028783)

UMA MEKK Suurlaat 2010
UMA MEKK Suurlaat toimub 13. novembril 2010.a. Võru Spordihallis kell 10.00-16.00. Tegu on laadaga, kuhu ootame kauplema peamiselt toidutootjaid. Tuntumatest on laadale lubanud kauplema tulla Nopri Talumeierei, Taarapõllu talu, Alt-Lauri talu, Setumaalt Kolme Sõsara Hõrgutised jt. Naabermaakondadest on esindatud Põlvamaa Rohelisem Märk. Teretulnud on kõik hoidiste-, leiva-, küpsetiste ja teiste maisvate toodete valmistajad. Käsitöömeistrite kaup peaks olema seotud toiduga: lusikad, kulbid, kausid, potid-pannid jne. Seekord jäägu mütsid-sallid-käpikud koju. Väärt laadakaup on aga kauni pitsiga rätikud, linikud, laudlinad, põlled ja pajalapid.
Müüjatele ja laadalistele on laat tasuta. Meelelahutust pakuvad Võrumaa Muusikakoolide lapsed, päeva juhib Arlet Palmiste.Võrumaa Kutsehariduskeskus pakub mekkimiseks traditsioonilisi vanu toite. KOHTUMISENI UMA MEKK SUURLAADAL!Registreerimine ja info tel: 50 28 783 ja umamekk@voruleader.ee

Lõunakeskuse Taluturust
Võrumaa Partnerluskogul on plaanis koostöös MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti'ga tutvustada Tartus Lõunakeskuse Taluturul 06. novembril Võrumaa toidutoodangu UMA MEKK kaubamärki. Lõunakeskuse Taluturg on avatud E-R 12.00 – 20.00 ning L-P 10.00 – 20.00. Jätkuvalt on kohalikku päritolu toidutootjatel võimalik Taluturuga liituda! Huvilistel palume ühendust võtta Merle Valliga või pöörduda Võrumaa Partnerluskogu poole!Lisainfo: MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti tegevjuht Merle Vall (merle.vall@mail.ee)

UMA MEKK projekt on avatud maailmale
Laupäeval, 25.septembril 2010.a. toimus Kiidi turismitalus Ökoturismi välkseminar -"Kross-sektoriaalne partnerlus ja turismialane koostöö". Külas olid Pärnus toimuva Euroopa Ökoturismi konverentsi osavõtjad Ayako Ezaki, Ron Mader ja Zhanna Galyan - Armeenia Ökoturismi Ühenduse president. UMA MEKK projektijuht Ave Tamra tutvustas Võrumaa kohaliku toidu kaubamärki kui ühte võimalikku osa ökoturismist.Teated
Muudatustest Võrumaa Partnerluskogus Käesolevaga teavitame, et alates 21. septembrist 2010.a. on Võrumaa Partnerluskogu tegevjuhi kohalt lahkunud Mai Kolnes, kes asus 1. oktoobrist tööle Haridus- ja Teadusministeeriumis.Alates 20. septembrist 2010.a. on MTÜ Võrumaa Partnerluskogu juhatuse esimees Kerli Kõiv, kontakt (kerlikoiv@voruleader.ee).

Tegevjuhi konkurss
MTÜ Võrumaa Partnerluskogu kuulutab välja konkursi tegevjuhi ametikoha täitmiseks.
Kandidaadilt ootame:
* projektijuhtmise kogemust (koostamine, läbiviimine,aruandlus)
* organisatsiooni juhtimise kogemust
* head pingetaluvust
* kaasamisoskust
* head eneseväljenduse oskust
* võõrkeele oskust väga heal tasemel nii kõnes kui kirjas (soovitav inglise keel)
* arvuti kasutamise oskust
* isikliku sõiduauto kasutamise võimalust

MTÜ Võrumaa Partnerluskogu poolt pakutav:
hea meeskond ja enesetäiendamisvõimalused Eestis ja välismaal.
Kandideerijatel esitada: kirjalik avaldus, CV ja motivatsioonikiri koos palgasooviga hiljemalt 25.oktoobriks 2010.a. e-posti aadressil info@voruleader.ee või aadressil MTÜ Võrumaa Partnerluskogu Jüri tn. 12-130 65620 Võru linn.Täiendav info telefonil 52 66 832; 78 68 372 (info@voruleader.ee)

Järgmine uudiskiri ilmub novembris 2010. Uudised ja teadaanded projektitoetuse saajatelt, soovitused teemade osas on lugejatelt teretulnud aadressile info@voruleader.ee.MTÜ VÕRUMAA PARTNERLUSKOGUJüri 12-130, Võruhttp://www.voruleader.ee/info@voruleader.eeUudiskirja listiga liitumiseks saada e-mail aadressile info@voruleader.ee. Kui antud kiri pole loetav, siis vaata brauseris.Kui Te ei soovi edaspidi Võrumaa Partnerluskogu uudiskirja saada siis lahku nimekirjast.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kes hindavad "Uma Meki" tooteid, kas ka sina Airi oled seal komisjonis?

Airi ütles ...

Jah, olen. peale minu Anti Allas maavalitsusest, Triinu Ojar Võru Instituudist, Silvi Pihlakas Võrumaa Kutsehariduskeskusest, Marika Parv Kodukandist. Kaubamärgi väljastamise reglement on siin: http://www.voruleader.ee/images/stories/reglement.pdf
Partnerluskogu kodulehelt leiab ka taotlusvormi. Oleks tore, kui mõni Urvaste valla teavitatud või tunnustatud tootja või toiduvalmistaja kannaks Uma meki märki.