esmaspäev, 9. mai 2011

Asjalik teatmik matkameestele

Möödunud neljapäeval oli Pokumaal vahva ja vajaliku taskuraamatu „90 kodumaist puittaime“ esitlus. Autoril ei olnud mitte pikk maa siia tulla, sest see on Pokumaa vastne tegevjuht Urmas Roht ise.

Esitlusel oli ka väikese bussi täis Tallinnast startinud Looduse Omnibussi rahvast, samuti raamatu välja andnud kirjastuse Huma esindajad.
Raamat on hulga fotode ja joonistustega abimees looduses ringiliikuvale inimesele. Kaane servale on märgitud pisike joonlaud, et lehe pikkust-laiust teada saada. Silma jäi, et siin on õige mitu paju, aga mitte näiteks lehist või hobukastanit, kuna need on Eestis võõrliigid. See-eest selgus üllatuslikult, et jugapuu on kohalik taim. Et ükski liik tulevikus määramata ei jääks, on autoril juba koos ka järgmise – võõrpuukiikide kohta käiva – raamatu materjal. Praegust raamatut saab osta nii raamatukauplustest kui Pokukojast.
Esitlusel mängis autor ise kitarri ja lõõtsa ning laulis ühe laululoo ka. Pärast söödi Urmase abikaasa küpsetatud muffineid.
Külaliste küsimused käisid rohkem Pokumaa kohta. Kas jääb nüüd pikemaks ajaks lahti? Urmas Roht: „Ma ei tulnud siia kolmeks kuuks, et siis uksed lukku panna. Vahepealne kinniolek on Pokumaad mõjutanud nii, et paljud koolid ei ole julgenud oma kevadisi väljasõite siia planeerida. Mai lõpp on siiski suhteliselt tihe.“ Kas Puuko on juba leitud? Urmas Roht: „Tegelikult tuleb mul see suvi ise Puuko rollis olla.“ Tegevjuht tõi Pokumaa arendamisel välja kaks olulist sihti – muuta see paik lastepäraseks loodushariduse keskuseks ning saada ametlik muuseumistaatus Edgar Valteri pärandi hoidmiseks ja eksponeerimiseks.
Airi Hallik-Konnula

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Nii hea,et praegu on Pokumaa tegevjuhiks sattunud inimene, kes võtab seda hingega ning pühendab ennast Pokumaa taaskäivitamiseks.
Hästi palju lahedaid üritusi on seal tulemas.