reede, 13. mai 2011

Kuldre Kooli hoolekogu püsib valvel

10. mail koos käinud hoolekogu otsustas teha ettepaneku lisada valla arengukavasse Kuldresse haljasala rajamine ja sõimerühma ning beebikooli loomine. Sõimerühma jaoks oleks ruum olemas pärast raamatukogu kolimist koolimajas asuvasse korterisse. Aga lasteaia juhataja Kristina Absalon tõstatas seepeale küsimuse, et kui lasteaed laieneb, ei ole lastele mänguplatsil piisavalt ruumi ja mänguväljakut tuleb samuti juurde ehitada. Kuhu mänguväljak võiks laieneda, kokkuleppele ei jõutud, kõigepealt tuleb teha uuring, kas sõimerühma (ja beebikooli) tulevaid lapsi ikka oleks.

26. mail tehakse lahti ümbrikud pakkumistega kooli remondile. Väga palju algsetest plaanidest on tulnud juba välja jätta, kuna vallale jõukohaseid pakkumisi ei ole tulnud ja pidi võtma uued pakkumised, mis sisaldasid vähem tegevusi.
Aga loodetavasti on põhjust pärast kooliaasta lõppu koolimaja tühjaks kolida ja see on plaanis korraldada nii, et ka lapsevanemad ja muidugi lapsed saaksid käed külge lüüa, hoolekogu kavatseb selleks puhuks korraldada perepäeva.
Kooli remont valmib hetkeplaanide kohaselt novembri lõpuks, selleks ajaks peab õppetöö ümber kolima. Praegu on peamised variandid Urvaste seltsimaja ja korter koolimajas, kus siiamaani elas muusikaõpetaja. Selles osas tuleb veel srateegia välja töötada, mõned õpetajad peaksid Kuldre ja Urvaste vahet sõitma.
Koolis tekib uueks õppeaastaks päris palju vabu töökohti, peagi kuulutatakse välja konkursid nende täitmiseks.
Hoolekogu päris ühemõtteliselt suvepuhkusele ei läinud, vajadusel tullakse veel korra kokku, et kolimist arutada.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

loen huviga mis toimub,miks on nii vähe kommentaare,kas puudub net või ei ole kommenteerijaid.mina ei häbene nime kirjutada nagu enamus.kalev naabermajast

Anne ütles ...

Lasteaias võiks olla liitrühmad,et ühe pere lapsed saaksid koos olla ning see õpetab lastele ka väiksematega arvestamist

Anonüümne ütles ...

Soovitan lugeda "Koolieelse lasteasutuse seadust" paragrahv 7. Laste arv rühmades. Seadust lugedes mõistad isegi, et meie lasteais pole see antud hetkel võimalik. Mõeldav on see alles siis kui tehakse sõimerühm.

Anonüümne ütles ...

Mis tähendab, et tekib palju vabu töökohti? Miks siis kõik äkitselt lahkuvad?

konnula contra ütles ...

Jah, paraku just seda see tähendabki ... et paljud korraga lahkuvad, põhjused võivad olla erinevad, aga võivad ka mitte olla.

Anonüümne ütles ...

Mis paljud?
Kaks inimest pole palju!

konnula contra ütles ...

Hoolekogus oli kindlasti vähemalt 3 inimesest jutt, kes asendamist vajavad, aga erinevaid ameteid oli päris aukartustäratav rida, mis peaksid ilmselt vabaks jääma.

Anonüümne ütles ...

Kõike, mida kuuled ei tasu ka puhta kullana võtta:) Eriti arvestades asjaolusi, kelle käes sa seda kuulsid;)

Anne ütles ...

Hmm, sellest võiks kirjutada näiteks vallalehes,et miks on hea sõimerühma loomine. Ma nt ei teadnud seda,et sellest sõltub ka liitrühmade võimalik avamine. Arvan,et enamus ei tea. Kes loeb täpselt seadusi, enne nendega ei tutvu ju,kui mingi konkreetne vajadus on. Ja üldiselt ma ei taha väga lugeda asju ,kus on kirjas,miks mõni asi pole võimalik. Eelistan lugeda kirjutisi,kus kirjas,kuidas soovitud asjad saavad teoks.

Anonüümne ütles ...

Lugedes täpselt"Koolieelse lasteasutuse seadust", siis siin on väga mitmeti tõlgendav ka § 7. Hea tahtmise juures on kõik võimalik, muidugi on lihtne mitte midagi teha ja ütelda,et seadus ei luba,palk jookseb nii kui nii!