neljapäev, 26. mai 2011

Laadale saab ülehomme ka bussiga

Mullu sai Urbanipäeva laadal proovida näiteks pakutrüki tegemist. Aivar Kroonmäe pilt.

Valla poolt on Urbanipäeva laadaks tellitud buss, mis toob kohale nii tantsulapsed kui võtab peale ka teisi huvilisi.
Buss väljub Vaabinast kl 9.20, edasi peatub Uue-Antslas, Kuldres, Restu korrusmaja juures ja Urvastes. Tagasisõidu aeg ei ole veel otsustatud, võimalik, et saab ära näha kogu kultuuriprogrammi.
Kontakt: Tiiu Kungus tel 5216385
Urbanipäeva laat algab hommikupalvusega kirikus kl 8, kl 8.15 saab hakata müüma-ostma talukaupa. Kirjas on mitu istikumüüjat kes lubanud kaasa võtta nii kurgi- ja lilletaimi (amplites ja ilma, püsikuid ja üheaastaseid) kui ilu- ja viljapuude istikuid. Müüakse ka raamatuid, käsitööd ja käsitöötarvikuid ning toidupoolist. Laadasupi ja pannkookide eest hoolitsevad naiskodukaitsjad ning Urvaste Külade Selts. Kohal on vana tuttav jäätiseauto, toimub laadaloterii.
* Kell 9 algab koduveinide degusteerimine ja parima valimine - kõik koduveini valmistajad on oodatud osalema!
* Kella 10 paiku tuleb rahvatants ning alustavad õpitoad. Seekord õpetavad Uue-Antsla vanaemad kaltsunuku tegemist, Sibulatee äärne rahvas tuleb näitama kalavõrgu valmistamist, Sänna kultuurimõisa vedajad õpetavad vanadest puusuuskadest vibu tegema ning põlistõugude uurija Annika Michelson räägib maalambast ning õpetab ketrustööd.
* Kell 11 toob tutvustab Erma Kallasse meie valla noori pillimehi ning igaüks saab näidata, mida ta juba oskab. Samuti astub üles Erma loodud külakapell.
* Kella 12 paiku jõuab Urvaste-maile lehepillimängija Erki-Andres Nuut koos kitarrimehega. Nemad siis lõpetavad ametliku laadaprogrammi.
* Õhtul kl 20 saab tulla kirikusse vaatama Henry Laksi kontserti.
Kontserdipilet maksab 5 eurot ning osta saab ka Henry Laksi raamatut.

Urbanipäeva üritusi korraldab Urvaste Külade Selts, õpitubade läbiviimist toetab kultuurkapital. Väga oodatud on ka laadaliste annetused! Laadarahana kehtib ka kogukonna kinkekaart URBAN, mille eest saab pannkoogi või loteriipileti.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aitäh korraldajetele. Tore kodukootud laupäev. Omad taimemüüjad, kohalikud toidud ja käsitöö ning oma kultuur.
Korraldajad olid loonud tingimused toredaks ajaveetmiseks puhkepäeval ja kokkusaamise koha tuttavatega.
Toredad Vanaemad õpetasid näputööd. Valla kultuur polegi mõeldav ilma Erma ja Tiiuta. Tänud neile ja lastele ka veel suuremad tänud, et suudavad ja tahavad tantsida ja pillimängu õppida.
Tore, et lapsi toodi omale rahvale esinema, kõik ei käi ju kooli üritustel. Aitäh ka vallavalitsusele transpordi korraldamise eest.
Aivo hoolitseb väsimatult helitehnika eest.
Kultuuriprogramm oli vahva.
Suured tänud kõigile, kes laadal kohal olid. Kõik korraldajad ootavad publikut ja osavõtjaid.