esmaspäev, 28. november 2011

Simultaanil võidutsesid kanepilased

22. novembri õhtupimeduses kogunesid Urvaste seltsimajja malehuvilised, et tähistsda Kanepi Laulu Seltsi maleringi ja Urvaste noorsooliidu ”Siirius” maleoskonna vahelise malevõistluse 80 aastapäeva. 1931 toimus kahe valla seltside vahel malevõistlus. Siis oli kavas kummalgil poolel välja panna 4 võistlejat. Täpsest võistluse toimumise ajast ja võistluse tulemusest teateid ei ole. Küll aga on teada, et osales Kanepi esimaletaja Aleksander Leib, kes oli ka teistel spordialadel aktiivselt tegev.

Tänavu otsustati korraldada Urvastes simultaan, et malemängus saaksid osaleda kõik soovijad. Kuigi algselt oli planeeritud simultaani andjaks Kersti Kõrge, tuli Kersti haigestumise tõttu simultaani andma Ülar Kõrge, kes on 2007 aasta Põlvamaa malemeister tavamales. Ülari vastu istusid 6 maletajat Urvastest, Kanepist ja Antslast. Ruum muutus vaikseks, pinge kasvas ja ainult sügistuule kolistamist oli akna tagant kuulda. Partiid kulgesid võitluslikult ning kerget võitu ei saanud simultaani andja kelleltki. Kanepi maletajale Meelis Vahramäele tuli aga simultaani andjal käsi ulatada alistumise märgiks. Simultaani kokkuvõttes jäi skoor 5:1 Ülar Kõrge kasuks.
Tänu Urvaste Külade Seltsile olid ruumid soojad ning osalejatele pakuti kuuma teed ja suupisteid. Contra, kes ka ise malelaua taga istet võttis, rääkis huvitavaid seiku oma luuletajateelt. Ülar Kõrge jõudis lisaks maletamisele kätte võtta akordioni ja laulda mõned meeleolukad laulud. Maletajate poolt jäi kõlama mõte, et järgmisel aasta võiks üritusega jätkata Kanepis. Suured tänud kõigile korraldajatele ja osalejatele.
Kanepi Laulu Selts


Pildil (vasakult): Simultaani andja Ülar Kõrge, Meelis Vahtramäe, Tiina Kodu, Margus Konnula,
Janek Kahro, Kaia Kõrge, Tarvo Treumuth

Kommentaare ei ole: