kolmapäev, 17. oktoober 2007

Kuldre Kooli uudiseid




Õpetajatepäev Kuldre Koolis

Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb ilmselt alustada sellest, kuidas juba esimese koolipäeva klassijuhataja tunnis huvitas 9. klassi õpilasi vaid üks teema – õpetajatepäeva korraldamine. Kogu september mööduski selle tähe all. Ja siis ta tuli, see 4. oktoober.
Juba nädala alguses olid üles riputatud stendid, millel laste mõttekillud õpetajaametist ja fotod meie pedagoogidest koos õpilaste koostatud iseloomustustega. Aga huvitavamad kui fotod on ju originaalid ise. Kuna eelnevalt olid korraldajad palunud õpetajatelt väikest stiilimuutust (naised maskeeruvad meesteks ja vastupidi), siis võis sel päeval meie majas kohata igasuguseid karvaseid ja sulelisi. Ei olnud meie hakkajad meesõpetajad pidanud paljuks panna näkku meiki ja selga miniseelikuid. Samuti liikus ringi palju naissoost koolipoisse, kes tegid pättusi igal võimalikul juhul.
Õpetajate jaoks algas päev teisiti kui tavaliselt. Selle asemel, et tundi kiirustada, valmis koostööna suur pidulaud ja järgmised paar tundi nauditigi lihtsalt head seltskonda. Neljanda tunni ajal aga viidi ka õpetajad klassiruumi ja algas terviseõpetuse tund, teemaks inimese kehaosad ja turvaline seksuaalelu. Tutvuti õppevahenditega ja tehti ka praktilisi ülesandeid. Aga noortel õpetajatel ei õnnestunud klassi kuidagi kontrolli all hoida. Lendasid kirjakesed ja lennukid, mängiti mobiilidega ja aeti juttu. Ehk siis oli kõik nagu tavaliselt tunni ajal. Nii võiski märgata noorpedagoogide nägudel tohutut kergendust, kui võis kogu pundi sööklasse kamandada.
Õpsideks olid sel päeval 9. klassi õpilased. Tundide vahel kogunesid nad endi kujundatud õpetajate tuppa, mis asus logopeedi ruumis. Seal olid nii diivanid kui ka kohvilaud. Tunti end lihtsalt hästi ja vahetati kogemusi. Ühesõnaga – nagu tavaliselt õpetajad teevad.
Keskpäeval algas kooli aulas aktus. Alustuseks joondusid õpetajad lavale ja reastusid nii jalanumbri kui ka kohvitassi suuruse järgi. Moodustati ka inimpüramiid (selleks valmistutaksegi juuresoleval pildil) ning alles siis lubati lavalt lahkuda. Järgnes kontsert, kus astusid üles üllatuskülalised valgete kinnaste, jalutuskeppide ja kikilipsudega ehk siis härrasmehed ansamblist Hauka Vägevad. Kõne pidas Urvaste vallavanem. Lõpetuseks kingiti kõigile õpetajatele lilleõis koos tänukirjaga väga heaks õpetajaks olemise eest.
Seejärel siirdus kogu koolirahvas võimlasse, kus ees ootas päeva viimane sündmus – korvpallimatš õpilased versus õpetajad. Kaks aastat tagasi toimunud loomade jalgpallis oldi lepitud viigiga, eelmisel aastal aga kaotasid õpetajad napilt võrkpallis. Seekord lõppes mäng tulemusega 49:29 õpetajate kasuks. Oma osa oli õpetajate võidul ka väga valjuhäälsel fännklubil, kes tagusid trumme ja lehvitasid plakatitega, millelt võis näiteks lugeda, et “Õpetaja pole tropp, ta on meie koolis popp!”. Õpilaste võistkonnal aga olid kaasas kenad tantsutüdrukud, kes vaheaegadel oma etteasteid tegid ja muidu lihtsalt kaasa elasid.
Kokkuvõttes oli meil kõigil üks igati tore ja vahva päev. Nalja sai palju ja kuigi rollid olid täiesti sassis, toimis kool täielikult. Kuid kogu selle õnnestunud ürituse eest tuleb tänada nii õpetajaid, kes ei kohku milleski kaasa löömast, kui ka meie lõpuklassi õpilasi, kelle ühtekuuluvus ja organiseerimisvõime avalduvad kõige paremini just nimelt niisuguste klassiväliste ürituste korraldamises. Samuti oli tubli kogu ülejäänud koolipere, kes suutis austada ja aktsepteerida noort õpetajat nii, nagu ta austab tavaliselt meid, tavalist õpetajat.

9. klassi juhataja
KAIRIT THEALANE



Veel Kuldre Koolist
19.-20. septembril oli koolis sügisandide näitus. Osavõtjaid oli kenasti ja lapsed tõid väga uhkeid töid.
Kõige etem töö oli Simone Kolgal. Kõige suurem eksponaat Auli Laatsil, Kõige väiksem aga Taigri-Ly Kirsil.
Kõige huvitavamad, eksootilisemad, nunnumad, vahvamad, ilusamad, leidlikumad ja põnevamaid tööd olid:
Eerik Laanarul, Hannes Varikul, Oliver Liibertil, Piibe-Eliise Varikul, Renate Ermelil, Rosita Lillmal, Kaspar Punningul, Carl-Robert Mõtsal, Kiur Tedrel, Kersti Lõhmusel, Maris Abelil, Anett Kuulmetsal, Kristjan Märtsonil, Hanna-Annika Kuulmetsal, Enri Tääril, Virko Marinitševil, Birjo Priskol, Merje Randojal, Aile Noolel, Diana Andritskajal.
Tublid osalejad olid veel:
Annabel Täär, Kristi Umbleja, Kadi Pütsepp Liisi Kangro, Sander Veskus, Kaili Teder, Lilian Oja, Villu Viiksaar , Jaanika Marinitševa, Mailis Malleus, Sälly Hellamaa, Sandra Raudsepp, Johanna Ringinen, Liis Uibopuu, Regina Ermel, Martin Püvi ja meie kooli õde Raili Lusti
*
8-12 oktoobril oli leivanädal,
9.oktoobril külastas kooli Ayre pagar. Mariina Kõller tutvustas toodangut ja selle valmistamist. Mariinal oli kaasa toodud ka väga maitsev kodus küpsetatud leib.
10. oktoobril tegin lastele viktoriini, teemaks leib meie laual.
Vanematest õpilastest sai viktoriinis kõige rohkem punkte 7. klass ja noorematest 4. klass.
11-12 oktoobril tõid lapsed joonistusi ja luuletusi, mis said seinale kõigile vaatamiseks pandud.

Huvijuht
TIINA LIIBERT

Kommentaare ei ole: