esmaspäev, 26. november 2007

novembri vallalehe juhtkiri

Aasta 2007 - mida see on toonud Urvaste vallale.

Kohe hakkab lõppema 2007. aasta ja seoses sellega on aeg vaadata seljataha. Aasta alguses planeeritud tööde-tegemiste juures on kõige suuremat muret valmistanud inimeste voolavus vallavalitsusest. On lahkutud omal soovil ja raske haiguse tulemusena. Eriti suureks löögiks oli meile kauaaegse ja oma ala hästi tundva pearaamatupidaja Leili Telli surm. Võtan siinkohal julguse öelda, et mina ei ole tundnud teist inimest, kes oleks olnud oma töös nii kompententne ja teinud seda nii suure pühendumusega. Olgu muld talle kerge. Nüüd on uued inimesed asunud tööle ja tahaks loota, et nad jäävad pikemaks ajaks kui aasta või paar.
Suurematest asjadest sai projektide abil tehtud Kuldre Kooli söökla ventilatsioon ja Eesti jämedamate põlispuude seisukorra parandamine. Vaabina ja Restu uute veepuhastusseadmete ostmine peaks lahendama probleemid ka nendes piirkondades ja see peaks valmima uue aasta alguses.
Koostöös maavalitsusega said inimesed uuendada või rekonstrueerida oma majapidamise veevärgi. Tahaks loota, et riik annab raha ka uuel aastal veemajanduse jaoks, vald paneb omalt poolt ühe kolmandiku ja inimesel endal jääb tasuda kolmandik.
Vallateid sai sel aastal remonditud rohkem kui tavaliselt, nimelt 1 miljoni krooni eest. Veel lisandub siia teede hooldust 200 000 krooni. Loodame, et see summa ei lange ja varsti jõuame kõik vallateed korda teha. Siinkohal võiks valla rahvas anda teada volikogu liikmetele, kus vajab tee remonti, sest uue aasta algul vaadatakse teehoiu kava uuesti üle.
Samuti on vald toetanud meie MTÜ-sid, hetkel on aktiivseid kuus, oodatud on ka uued. Uue-Antsla kultuurimaja sai sellel aastal uued aknad, on jäänud veel välisfassaad ja remont lavatagustes ruumides. Siinkohal on vallavanem tegemas suurt lobitööd, et uuel aastal saaks need tööd tehtud ja saame lõpuks üle ka koerasabast.
Suur murelaps on olnud Kuldre Kooli katus, mis vihmaga (oleneb ka tuule suunast) tilgub läbi ja seega pole klassiruume mõttekas enne remontida. Volikogu on teinud otsuse, et katus peab korda saama, loodame nüüd vallavalitsuse kiirele tegutsemisele, et see saaks vahetatud järgmise aasta suvel.
Selle aasta lõppu jääb veel valgustuse paigaldamine Urvaste kiriku juurde ja tänavavalgustus Vaabinasse. Loodan, et see pikale veninud projekt teostub veel sel aastal.
Viimastel aastatel oleme palju raha suunanud ka kultuuriürituste toetamisele. Tiiu Kunguse juhendamisel on tekkinud väga arvestatavad rahvatantsukollektiivid. Sellel aastal võtsid Kuldre kooli rühmad osa Noorte X Laulu- ja tantsupeost Tallinnas, mida võib lugeda suureks kordaminekuks. Tahaks loota, et vallas toimuvad üritused liidavad meie inimesi ja kaob see näpuga näitamine.
Kokkuvõtteks panen südamele vallakodanikele, et varsti algab uue eelarveaasta projekti koostamine ja Teie olete oodatud aktiivselt selles osalema.
Kõike paremat Teile soovides,

MARGUS KLAAR
Volikogu esimees

Kommentaare ei ole: