pühapäev, 20. juuli 2008

Külalised Raplamaalt

Laupäeval-pühapäeval käis Urvastes ekskursioonil Raplamaa Märjamaa valla Põlli küla rahvas. 30 inimest tutvusid esimesel päeval Kuldre Käsitöötare, Uue-Antsla koduloomuuseumi, Tamme-Lauri ja Mäe-Lõhtsuu tammega (viimasele pääsesid ligi küll ainult vapramad, sest seal sel aastal niidetud pole), Siiriuse kasega, Urvaste kirikuga ja Uhtjärve kõlakojaga. All kõlakoja juures pakkusid suppi meie naiskodukaitsjad Sirje Lill ja Marje Kangro, toimus sõprusmatš Urvaste-Põlli, hokilaadsel alal, mille reeglid alles hommikul välja mõeldi. Perekondadest Konnula ja Bergmann koosnenud Urvaste võitis pingelise matši 3:2 ja kuulutati esimeseks Põlli meistriks sellel alal…
Teisel päeval tehti peatus Urvaste Seltsimajas ja lõpuks külastati ikka ka Pokumaad.
Lähemalt kirjutab Karille Bergmann vallalehes.

Veel väike kommentaar minult:
Umbes 70 inimesega Põlli on üks imeliselt ühte hoidev küla. Kui käisin nende kadripeol, oli seal kohal külarahvast üle kahe kolmandiku. Ka seekordsel ekskursioonil polnud nähtavasti 30-kohalise bussi täitmisega probleemi.
Nalja visata neile meeldib ja tunnen ikka, et saan nendega selles suhtes ühele lainele. Tookord nende peol oli lausa vaimustav tõlgendus „Tantsudest tähtedega“, kus mehed võtsid teab millest välja lõigatud hiigelsuured kirjatähed ja keerutasid nendega valssi, tangot jm.
Nüüd Urvaste puuhiiglasi näinuna, üteldi, et teil on siin mõned üksikud tammed, aga meil on neid iga kodu juures. Samas panid nad tähele, et meil on haruldaselt palju tiike.

Kommentaare ei ole: