kolmapäev, 14. oktoober 2009

Personaalne valimiskampaania

Kas keegi on teiega (või teie tuttavatega) ka isiklikult rääkinud, et - vali mind! - vms. Või vastaskandidaate maha teinud? Ja kui, siis milliste argumentidega?

NB! Nimed ei ole olulised.

27 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Valimispäeval võiksid sõita bussiringiga kaasas ka vaatlejad.Eelmisel korral käisid jutud, et bussis osteti hääli.

Elina A. ütles ...

On küll, aga mitte ükski Urvaste kandidaat. :-D

Anonüümne ütles ...

Proua Zirk tülitab küll inimesi isiklikult telefoni teel.

Marii ütles ...

Urvastes otseselt ei ole jah keegi kedagi laimanud ega ka kiitnud.

Samas Tallinnas on küll asi hull. Ükspäev olid IRL-i noored TLÜ peamaja ees ning palusid kõigil Erki Noolt valida, sest ta on super sportlane. Mul tekkis kohe küsimus, et mis on seos heal sportlasel ja heal poliitikul? Mitte midagi. Paar päeva tagasi mul toakaaslane seletas, kui toredad on reformikad ning rääkis milliseid kondoome nad on välja andnud. Jällegi ei leidnud ma seost kondoomide ja poliitika vahel. Üks päev toppisid vene rahuvusest noormehed meile ka Keskerakonna voldikuid näppu ja kui me üheskoos teiste tudengitega keelduda üritasime, siis nad väitsd, et seal on ilusad pildid. Nad ise ka naersid selle peale. Isiklikult ei lednud ma seal ühtegi esteetilise väärtusega fotot.

Kahju, et mõni naiivne inimene nende poliitiliste reklaamide peale valima läheb. Ju siis teeb rahvaliidu punane huulepulk või "Mitmekesi on lõbusam" kondoomid kellegi päeva roosakamaks.

Ahjaa, mul ei ole midagi ühegi näites olnud erakonna vastu. Mulle ei meeldi nende reklaamid.

Anonüümne ütles ...

Laimatud on Avatud Urvaste kandidaate,et kui juhul,Tarikas ja Kiitsak võimu juurde pääsevad, siis vallandatakse nii õpetajaid, lasteaiatöötajaid kui ka kaotatakse raamatukogud! Seda on teinud justIRLi parteis kandideerijad,Vaabinas,Uue-Antslas kui ka Kuldres. See on kindlasti alatu vale,sest midagi sellist pole kungi olnud, ega ka ei tule!

Airi ütles ...

Noh, õnneks on õpetajad haritud ja elunäinud inimesed:)Avatud Urvaste huvi on kindlasti kooli suurem sidumine muu külaeluga ja kooli oma näo leidmisele kaasa aitamine, et konkurentsis püsida. Aga esimene tingimus selleks on ju ikka see, et õpetajad olemas on.
Muust kampaaniast: olen kuulnud imeliku sisuga telefonikõnest ühe konkureeriva nimekirja kandidaadi poolt, samuti sai üks mu tuttav SMSi, kus öeldi, millist erakonda valida.

Anonüümne ütles ...

Tahaks tänada seda anonüümset kirjutajad,kes tegi mulle ja kaaskandidaadile reklaami,mille peale ise, ega ka ükski Avatud Urvaste kandidaat ei oleks tulnud!Ka laimu reklaam on reklaam,et pildil püsida!
IRLi praegustest kandidaatidest võib kõike uskuda, sest seda rahvavaenulikkust oleme kogenud juba 7 aastat! Aitab!

Anonüümne ütles ...

Rolfikene, sa pole vaenu veel tunda saanud, sest Värton pole veel pukis. Isiklikult olen kuulnud just väga palju negatiivset IRL vastu ja alles hiljuti tuletati meelde, et Ühtne Urvaste on ainuke õige valik.

Anonüümne ütles ...

Valimispäeval võiksid olla fotograafid vallamaja ees, et pildistada, missuguse transpordiga ja missugused valijad ja kelle poolt kohale tuuakse. See oleks päris huvitav vallarahvale vaadata, kui tähtis on mõnele volikogus osalemine ja tekib kohe edasine küsimus-miks? Samuti võiks pildistada, missugune kandidaat toob ise komisjonile paki avaldusi kodus hääletamiseks ja missuguse käekirjaga on avaldused kirjutatud (kui see on kooskõlas seadusega, siis ei tohi pildistada). Tulevastele põlvedele oleks nii mõndagi huvitavat talletada, aga kõik peab olema fikseeritud. hiljem on muidu lihtne väita, et laim ja väljamõeldis.

Anonüümne ütles ...

kuidas me küll ei salli üksteist.
raske on niimoodi elu edasi viia.
Häid valikuid, kellel veel valimata.

Anonüümne ütles ...

Tõesti-tõesti nii kurb on lugeda kuidas kogu aeg nii väikses kogukonnas on vihkamist ja ärapanemist.Meil on oma väike riik ja kas tõesti juhtub jälle lõpuks nii et keegi võõras peab meid taltsutama kuna närime üksteise hinge ja tegemisi. Meil on ajaloost ju väga palju õppida ja ikka me ei õpi!!! Hoiame veidigi kokku ja lõpetame selle lahmimise ja poriga loopimise. Elame nii et oleks veidigi üksteise hoidmist ja hoolimist.HOOLIVUS ja HOIDMINE hoiab meid kõige halva eest kõige paremini.Rõõmsat nädalalõppu Vallamoor

Anonüümne ütles ...

Ei usu, et kunagi see ligimesearmastus meil võidu saavutab. Enese kiitmiseks on ikka vaja teised porri tallata ja sageli polegi põhjust. Ei tea kuidas meenutavad praegu Urvastet kunagised töötajad,kes kõik koos minema löödi.Ka hiljem pole meil vallatöötajd au sees olnud, ikka üks irin ühe ja teise kallal, umbusaldus ühele ja teisele. Ehk pole põhjus neis või kuidas?

konnula contra ütles ...

huvitav märkida, et ka esimese vabariigi aegu - kui tollaseid lehti uskuda, ei saanud nt Urvaste keskus ("kiviküla") ja Kirikuküla omavahel üleüldse läbi. Seetõttu ei saanud nad ka ühist kultuuriseltsi teha, kuigi proovisid.
Ja mitme kirikuõpetajaga oli jama ja kirikunõukogus käis purelemine. Kooliõpetaja löödi kriitilise meele pärast minema
Lõõdla järve ääres olid suured maatülid jne.
Ju see oru kallastel elamine tekitasb sellise väga mägedes olemise tunde.

Anonüümne ütles ...

See suurem viimase aja tõmblemine algas vist respublikaanide valimisvõiduga. Enne seda polnud mingit löömat ja vaikselt tehti vallas oma tööd. Umbusaldusi ka polnud ja rahvas tundis ametnikke nime-ja näopidi.

Anonüümne ütles ...

Proua Zirk kuuldavasti palub pisarsilmil, et valige mind, muidu ma kaotan töökoha! Kas pole kummaline? Saaks aru, kui valla arengu nimel paluda, aga kui eesmärgiks on isiklik heaolu, no ei ole sõnu.....

Anonüümne ütles ...

Armas Contra! Sina lähed meil küll järjest paremaks. ``Erisaate`´ valijate hümn on küll viimase aja üks parimaid laule. Vahva ja meelilõbustav .Tänud, et Sa olemas meil oled. Jätka samas vaimus. Vallamoor

Anonüümne ütles ...

Rabeleda oma töökoha pärast muidugi tasub. Aga majandusliku arukuse korral piisaks seal Vaabinas Kuldre raamatukogu punktist nagu uuekas ja lugejaid tuleks ilmselt ka juurde. Ehk lubaks kaupluski selleks väikest nurka. Ja selle külapäevaga saaksid kohalikud ka hakkama.Aga kui vald on nii rikas,las käia.

Anonüümne ütles ...

Oh, seda õelust, kadedust ja klatsi! Ning siis te imestate, miks noored siia jääda ei taha ning koju tagasi ei naase!
Õigeid otsuseid valijaile!

Anonüümne ütles ...

Sooviks rahvale jõudu ja mõistust. Valigu neid, kes kogu valla asjade eest seisavad!! Ärme lihtsalt mesijuttu ja klatši usume!!

Anonüümne ütles ...

Tarikas on küll pigem inimene, kes on suutnud palju kolhoosiaegset vara kokku ahnitseda.Olen täitsa nõus

Anonüümne ütles ...

Olge ettevaatlikud nende valimisliitude liikmete suhtes, kes väga hoolega püüavad "aidata" valimas käia ja "õiget valikut" teha. See on madal, nõrk ja väiklane - sellist VÕITU ei vaja ju keegi. Ka need, kelle number sdasi sedelile jõuab.

Anonüümne ütles ...

Midagi pole parata, ikka on neid, kelle elus on palju olulisemat kui see, kes on volikugus ja kes juhib valda ja kas mingit volikogu või vallavalitsust üldse olemas ongi. Paljud ei suuda otsustada, kas valida isikut, kui valimisliidu esinumber ei meeldi, osad ei tunnedi kõiki kandidaate jne. Põhjusi on palju. Ühiskondlikult aktiivsed kodanikud on endale juba täpselt selgeks teinud, keda valida. Just nende kahtlejate ja otsustiusvöimetute häälte peale võitlus käibki.

Anonüümne ütles ...

Pildistage tõesti keegi neid valijate "vedajaid" ja seda ka, kuidas bussist vms.välja tullakse.
Seda vist seadus ei keela aga tulemus on vägev.

Anonüümne ütles ...

Palun jääme intelligentseks, las nõmedad teevad oma, Urvastes nagunii ei tule miskit enne välja, kui mingi prahmakas on, sest normaalsel inimesel on seda nõmedust võimatu taluda

Anonüümne ütles ...

Mitte kedagi pole valida. Kõik mustad lambad aga kui erinevat värvi! Kolm inimest on oma valimiskampaaniaga nii pinda käinud, et kopp on juba ees.

Anonüümne ütles ...

Valimisliitude koosolek
PROTOKOLL NR 1
Algus kell. 17.00 lõpp 24.15

Protokollis: Mina
Kohal olid: Avatud Urvaste kandidaat 11., IRL kandidaadid 12., 13., Keskerakonna kandidaat 14., ja Ühtne Urvaste kandidaadid 15., ja 16.

1. Päevakorrapunkti väljavõte
Kes kellele ära teeb?
Mõnus ja õdus arutelu (lauaümber, mida katmas mõned pudelid märjukese ning külamemme poolt tehtud sakuskaga) teemal kui palju valijaid on keegi värvanud. Vestlust katkestab kandidaadi 12. telefonikõne:" Vanamees sina! Kuidas seis on, hääletad siis minu poolt? Ole normaalne, ma olen juba 7 sotti ja 2 liitrit välja teinud, aitab ehk!? Nu selge 50 ja hääl mulle!"
Jätkub teema päevakorrapunkti ümber.
15. "Olen arvestanud 40 häälega kuid kahte oleks juurde vaja, et sind 14. edestada. Kui eelmisel valimistel sain 39 häält siis ühe hääle tahaksin ikka rohkem saada.
Häälte ümber tekib ärev diskussioon. Vaikselt võtab tuure üles enesekaitse ja solvamine. 13. kiidab valla senist tublidust ja oskuslikku majandamist ilma võlakoormat kandmata. Sellepeale ägestub kandidaat 15. ning käratab, et laenu peab võtma ja projekte tuleb kirjtada.
Tekib äge arutelu teema, kes neid kirjutama peaks.
Pärast pikka vaidlusi, sinist silma ja katki löödud klaasi otustati sõbrad edasi olla ning kohtuda järgmisel nädala, et parastada, kes kellele ja kui pika puuga?
;)

Anonüümne ütles ...

Parem oleks vist, kui seda blogi üldse ei oleks. Siis ei teakski, et meie vallas nii palju õelaid inimesi on. Inimesele silmast silma tavaliselt ei öelda midagi. Kes aga tahab kirjutada, võiks oma nime ka avaldada. Palju toredam oleks lugeda häid kommentaare mõne toreda ürituse kohta. Neid aga tuleb väga üksikuid, kui sedagi.Kuuldavasti oli näiteks Restus "kolhoosiaegne " üritus väga vahva.Jõudu teile ja teistele tegijatele!
Ellen