reede, 23. oktoober 2009

Rekord sündis!

Jah, 63,33% on suurim valimas käinute protsent Urvaste vallavolikogu valimistel. Õige pisut jääb alla senine suurim, 2002. aasta, kui ka oodati pikisilmi suuri muutusi.

29 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas siis muutused tulevad

Anonüümne ütles ...

Tundub, et ei tule.

Anonüümne ütles ...

Seis on selline ja siit tulenevalt jääb muudatused tulemata. Üheltpoolt 3+3 on küll matemaatikas 6 kuid poliitikas see ei tööta. IRL kasuks räägib ka poliitiline tugi, sest erakond toetab ikkagi ka riigi tasandil. Valimisliidud on nagu rahvatantsuringid, kellele jääb ainult rõõm osaleda vallasisestel ringmängudel. Ja elu näitab, et mõne kuu pärast hakkavad kõik mängima omi mänge (nt. kellel Ess-soo, kellel mõni maatükk jne.) ja siis unustatakse valimisplatvormid ja lubadused. Hakkab pihta vallavanemate kangutamine jne.
Igatahes sellised mõtted ja jõudu ja koostööd.

Anonüümne ütles ...

Kui vaadata asja kõrvalt, siis tundud, et Avatud ja Ühtne Urvaste saavutatud 3 kohta oli selge pettumus. Väidavad küll, et rahul, kuid hästi ei usu. IRL-i 5 kohta oli üllatus minu jaoks. Nüüd kui peetakse läbirääkimisi, siis jääb mulle arusaamatuks, miks need venivad. Või tuleb tõdeda, et Avatud ja Ühtne Urvaste ei näinud uneski ette, et selline "pang" tuleb. Nüüd ei osata kuidagi olla. Tahaks näha kuidas need kaks valimisliitu omavahel kokkuleppele jõuavad. Eelmised valimised näitasid, et head nahka ega ühist meelt ei leitud, isegi ühises nimekirjas olles.
Mulle näib, et mõlemad valimisliidud on ennast nurka mänginud, liiga palju vastandati ennast IRL-iga. Kas valimisliidud midagi head näevad IRL-i valitsemisajal toimunust? Siiamaani on ainult negatiivne info kõrvu jõudnud. Jätke see negatiivsus ja vaadake üldpilti ehk avab silmad.
Ei, ma ei pea siin IRL-i kiidulaulu, vaid proovin lahti mõtestada kogu seda teemat. IRL on palju vigu teinud, kuid sellest tuleks nüüd õppida mitte aga parastada ja ennast paremaks pidada, et meie nii ei tee. Liiga "must ja valge" lähenemine on olnud.
Ainuke tee kõigil sellest supist välja tulla on teha 11 liikmeline koalitsioon, mis tõesti viib urvaste elu edasi. Sel juhul saaks öelda "hundid söönud, lambad terved". Ei saagi olla nii et kõigile meeldivad mingid ja teatud otsused, selles elu võlu peitubki. Kompromissid, põhjendused need aitavadki leida õige tee. Samuti pikem nägemus Urvastest, et milline peaks Urvaste vald olema näiteks 4 aasta pärast.
P.S. Kes vaatas 22.okt ETV-s saadet "Kahekõne", seal rääkis Pärnu maavanem Kivimägi. Väga huvitav kahekõne oli. Leiduks selliseid patrioote ka meie vallas.

Anonüümne ütles ...

Jutt,et liiga palju vastandati ennast IRL-iga on vale minu meelest(Ühtne Urvaste).

Anonüümne ütles ...

Ühtne urvaste ütles,et
2kohta -mitte rahuldav
3kohta -rahuldav
4kohta -hea
5kohta -väga hea

Airi ütles ...

Tere, võtaks nüüd rahulikult. Läbirääkimised käivad, varem sõlmitud diile ei olnud. Kolmapäeval kl 10 on volikogu, kus saab loodetavasti paika volikogu esimees. Valimisliitudel võinuks olla suurem häältesaak, aga teistpidi võib aeglane kasv olla jätkusuutlikum. Avatud Urvaste tulemus oli volikogu kohtade arvult pigem ootuspärane.

Teisitimotleja ütles ...

Urvaste elanikud - teie olete tublid! Tore on elada siin. Parim koht eestimaal on Urvaste!

Anonüümne ütles ...

IRL võitis valimised - ärge laske vähemusel võimu haarata- viimase 7 aastaga on väga palju head tehtud - ja eriti viimastel kuudel- noored mehed on ennast kokku võtnud ja nüüd hakkab veelgi paremini minema.
Tublid olete IRL!

konnula contra ütles ...

üks IRLi mees on tõesti tubli töö ära teinud, aga tema ei ole volikogus

Anonüümne ütles ...

Äkki avalikustate suure saladuse. Mida head on tehtud väljaarvatud iseendile? Mis noortest on jutt ,kas IRL noortekogu?

Anonüümne ütles ...

Kristajn ja Mati olid tublid -kirjutasid projekte ja tõid meile vallale 12,5 mln Kuldre kooli renoveerimiseks- tahaks näha kas uus koalitsioon suudab pooltki sellest?

Anonüümne ütles ...

Kristjan küll, aga Mati???

Anonüümne ütles ...

Kas seda projekti ei kirjutanud Luts?

Anonüümne ütles ...

Kristjan kirjutas projekti kuna tema töö lepingus on kirjutatud,et ta peab neid kirjutama

Anonüümne ütles ...

Kas see projekt oli ainuke, mis nende aegadega on kirjutatud?

Anonüümne ütles ...

Tehke lollile selgeks. Ma ei saa aru ndest kommentaaridest. kui Kristjan kirjutab projekti ja Mati on sellepärast tubli, kes oli siis Luts.

Anonüümne ütles ...

Oleks muidugi vaja üldpilti vaadata, aga kas IRL ise pole vastandaja, kui pole kutsunud teise nimekirja liikmeid üldse läbirääkimistele ja kas IRL annab endale aru, et on seni olnud ikka Uue-Antsla keskne.
Mujalt Urvaste eltsimajas üritustel käijana saan öelda, et seal tegutsejate raskus on see, et peavad saavutama maja remonti jms., teised Mtü-d teevad üritusi ja meelelahutust, mis ongi tegelikult MTÜ-de missioon.
Aga tundubki, et siin vallas ei teata ja vahel ei tahetagiteada, mis teine teeb ja ju ei teatagi, et abivallavanem kirjutabki projekte jms.
Annaks jumal pikka meelt kõigile ja üksteise mõistmist.

Anonüümne ütles ...

Määne tu abivallavanemb välla näge, kes tu om sääne, kas mi vallast vai?

Anonüümne ütles ...

Rahvas ootab muudatusi.Kiireid muudatusi ega üldise olukorra paranemist üheski kandis enne vallavalitsuse ja struktuurimuudatusi oodata ei ole.Kindlasti olukorra paranemine tuleb,sest koalitsioon koosneb ju edumeelsetest volikogu liimetest!
Just uued komisjonide esimehed loovad sellised eeltingimused!

Anonüümne ütles ...

Rolfi on rahvas volikokku valinud valla algusest peale igal korral. Seda pole keegi teine veel suutnud järgi teha. Õnnitlused igihaljale volikogulasele!!!

Anonüümne ütles ...

Oh Urvaste, Oh Urvaste, miks läks sul küll nii kurvaste? Meil on edumeelsed Rolf ja Peeter? Elagu Kurvaste vald!

Anonüümne ütles ...

Ega kõik pole jah õnnelikud, aga mis teha, kui ka nendel on valijad.
Eks siis teistel liikmetel on mõtlemist rohkem.

Anonüümne ütles ...

Sama hästi oleks võinud hääle anda eeslile:)

Anonüümne ütles ...

Tore nimi KURVASTE vald!Huumor om veel olemas. Sobid meie kaksküla seltskonda. Tere tulemast!

Anonüümne ütles ...

kaksküla võiks ka oma blogisse rohkem uudiseid üles panna

Anonüümne ütles ...

Milleks? Ühest "ussipesast" ju väikesle vallale piisab. Mõni leht võiks soliidseks ja tagasihoidlikuks jääda. Mulle isiklikult kaksküla blogi just sellepärast meeldibki.

Anonüümne ütles ...

Kas see pesa asub veel Vaabinas, astuks ka läbi.

konnula contra ütles ...

olen sellega nõus, et igal blogil on oma funktsioon, kakskyla blogi on ikkagi külaelu blogi ja just nende kahe küla

see siin kogu valla blogi, samas muidugi ka Urvaste kandi ainus blogi

"ussipesast" niipalju, et ükski uss pole siin niimoodi salvanud, et tuleks "magama panna". Susisevad niisama.