kolmapäev, 23. november 2011

Kuldre Kooli hoolekogu kokkusaamiselt

Hoolekogu koosolekul 21. novembril lausa ründasime direktorit küsimusega – kas koolimaja saab valmis. Jah, ehitaja oli lubanud, et 22. detsembriks saavad sisemised tööd ära, haljastuse osa jääb mõistagi kevadeks. Viimasel ajal on töötempo tõusnud, igal nädalal arutatakse asja. Sisekujunduse osas on erinevaid arvamusi, kes seda näinud on: kas on mõnus rahulik või liiga tume. Samas on palju asju veel paigaldamata, nii et jääme lõpptulemust ootama. Huvitav uuendus on isiklikud lukustatavad kapid riiete ja asjade jaoks.
Jaanuarist peaks õppekavasse lisanduma pilliõpe. See on õpe, mille riik on ette näinud, aga esialgu täiendavaid summasid selleks pole, peab leidma valla eelarvest. Valla eelarve projektis on järgmisel aastal koolile sama summa, mis eelmisel, mis on samas vallale suurem koormus, kuna pearaha väheneb õpilaste arvu vähenemise tõttu. Rääkimata muidugi sellest, et tuleb maksta koolimaja remondiks võetud laenu ja ka intressid pole teab mis väiksed.
Esialgu algab pilliõpe IV klassis, väikse kandle ja plokkflöödi vahel oli valida, meie koolis jäi sõelale plokkflööt, sest see on mitu korda odavam. Kuivõrd puhkpill on üsna isiklik asi, tuleb 16 EUR maksev pill vanematel endale osta. Kellele käib selle ostmine üle jõu, palutakse pöörduda valla sotsiaalkomisjoni poole.
Kerkis üles küsimus, et kellel on nakkushaigus (nt sügelised), ei tohiks selle ajal koolis käia. Kui kooliõde soovitab, tuleb neil kindlasti külastada perearsti ja vajadusel jääda kodusele ravile.
Uuel varakevadel on aeg valida uus hoolekogu, kerkis üles mõte, et hoolekogus võiks olla igast klassist üks lapsevanem. Hoolekogu liikmed võiks järgmiseks korraks teha ettepanekuid. Huvitav on see, et 4. klass on praegu esindatud 4 lapsevanemaga, samas on kõigil neil ka teistes klassides lapsi, nii et see võib tulla huvitav kombineerimine.
Ettepanekuid, eelkõige oma lapse klassi esindajaks, võiksid teha kõik aadressil kaire@kuldre.ee. Mõistagi võib igaüks pakkuda ka iseennast, tähtis oleks, et inimene tahab tõesti hoolekogu tööst osa võtta.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mis te siis kiirustate takka, las teevad nüüd korralikult tööd, et ei peaks jälle uuesti miskit tegema. Ega lapsed ju lageda taeva all ei ole. Kuuldavasti lastele meeldivat Urvastes koolis käia.

Anonüümne ütles ...

kellele seda pilliõpet nüüd keset õppeaastat vaja on.Lastel on niigi pikad päevad ja kohutavalt palju õppida.

Anonüümne ütles ...

Head lapsevanemad.
Kui teil tekib küsimusi ja probleeme, võtke julgelt ühendust klassijuhatajaga, kooli direktoriga või hoolekoguga (kontaktid Kuldre Kooli kodulehel).
Pilliõpe on uue õppekava järgi koolides kohustuslik. Kuidas see reaalselt toimima hakkab, ei tea hetkel veel keegi.
Seda ei ole meie ise (hoolekogu) välja mõelnud.
Uue Gümnaasiumi ja Põhikooli Seadusega saab tutvuda Haridusministeeriumi kodulehel.
Aga alati võite julgelt ettepanekute ja ideedega hoolekogu poole pöörduda. Kaasa mõtlemine on äärmiselt teretulnud!
Merle Tombak
Kuldre Kooli hoolekogu esimees