neljapäev, 6. september 2007

Elustusid mälestused Urvaste meiereist

2. septembril hakkas peale töö Urvaste mõisa vana meierei aseme korrastamiseks. Korjasime prahti, põletasime roikaid ja võsa ning viisime osa katkisi kive taluteede täiteks. Algselt Rohelise Urvaste 3. sünnipäeva tähistamise talgutena mõeldud ettevõtmisest sai rohkem hoopis Urvaste mõisa rahva üritus. Lagunev meierei on siinseid elanikke kurvastanud juba palju aastaid. Nüüd aga tekkis õige mitu mõtet, kuidas paika korrastada, et siia oleks külarahval hea tulla ning kuidas meierei lugu kohapeal jäädvustada. Kokkukäimiskoht on seal praegugi, kuna kaks korda nädalas peatub meierei juures autolavka.
Töö juures rääkis oma poisipõlve mälestusi Jüri Uibopuu, kelle isa oli siin meieriks tervelt 11 aastat ja Jüri ise tal abiks käinud, näiteks kaseiinvärvi seganud. Seekord talgutel oli palju kasu Jüri traktorist. Mootorsaega oli abiks seltsingu sõber Olav Kasenurm Tartust, kellel ka Kuldre kandiga tihe side.
Enne talve plaanib mõisarahvas teha veel 1-2 ühiskoristust. Oma abi on valla kaudu pakkunud ka Pokukoja ehitaja, sest suure osa vajaminevatest tellistest sai Pokukoda just vana meierei müüridest.


Herbert Konnula foto

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

põks on igavesti lahe!