neljapäev, 29. mai 2008

kurb tõdemus

seisukohad, mida tänasel koosviibimisel avaldasid volikogu liikmed Klaar, Sarapuu, Antsi, Zirk, Puusepp ja Värton vallalehe suhtes, muudavad mul peaaegu võimatuks jätkamise vallalehe tegijana. Olen veendunud, et nende "näpunäidete" järgi on võimatu mingitki lehte teha.
Igaks juhuks koristasin valla ametliku sümboolika enda blogist.

Samas palun vabandust, et maikuu vallalehes sai eelpoolnimetatud volikogu liikmete pöördumisest lisaks ebaolulisele taagale ka üks oluline lause välja toimetatud.
Püüan selle oma sõnadega lahti seletada: volikogu ei võtnud Ess-sood kohaliku kaitse alla lisaks muule ka sellel põhjusel, et Maa-amet palus volikogul otsust mitte enne vastu võtta, kui nad on Keskkonnaministeeriumist vastuse saanud.
Lugude lehekülgedele säädimisel tekkis mul vajadus lugusid lühendada ja nii ta läks.

18 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas ei öeldnud mitte üks nendest alla kirjutanud volikogu liikmetest, istungil kus kaitse alla võtmist arutati, et tal on hea meel, et ess sood kaitse alla ei võetud. ja nüüd tuleb siis välja et tal oleks hea meel, et soo kaitse alla võetaks, kül need meeled ikka muutuvad kiiresti. või kui rahvas ei kuule, siis võib rääkida üht, aga kui teeme avalike avaldusi, siis on jutt teine.

Anonüümne ütles ...

Vallalehe maikuu number on nüüdseks valla kodulehelt www.urvaste.ee eemaldatud:(

Anonüümne ütles ...

kuidas saab lehetoimetaja nimetada artiklis mingit lõiku ebaoluliseks taagaks.....
seda saab nimetada ainul sõnavabaduse piiramiseks või lehetoimetaja isiklike huvide ohustamiseks.....

Anonüümne ütles ...

Minu mäletamist mööda moodustati mingi redaktsioonikomisjon, kes pidi artiklid üle vaatama.

konnula contra ütles ...

Olgu, ebaoluline taak on liiga emotsionaalne, aga toimetamine on iga loo juures paratamatu.

Lausete väljajätmine loost ei ole kindlasti sõnavabaduse piiramine.
Et sai praegu pisut liiale mindud, koos pesuveega sai ka üks laps välja visatud, see on teine küsimus ja juhtub igas väljaandes, ka kõige suuremates ja tunnustatumates.
Suuremad väljaanded kindlasti ei võta vastu kirju, mis tulevad pärast viimast minutit. Mina võtan, ja see võib mõjuda lehe kvaliteedile. Ehkki väljastpoolt vaadatuna, arvan, et kvalitedil pole häda midagi, täitsa hea leht tuli seekord.
jne.

Anonüümne ütles ...

Kõike rämpsu polegi vaja leheveergutel kirjutada, nagu mingi kohtus käimise lora. Toimetajal on tuline õigus! Margus, õra viska mõne respublikaani pärast lehetoimetaja ametit maha, sest vallarahvas on Sinuga!

Anonüümne ütles ...

palun ära võta rahva nimel anonüümselt sõna.Kui abi võtta. Praegu inimesed kardavad üksteist.Väga kerge on kõrvalt öelda, et tee edasi. Igaüks väsib kord.

Anonüümne ütles ...

Tuletagem meelde, et see on ikkagi vallaleht ja Margus Konnula on selle toimetaja. Siin peab ikkagi vallavalitsus otsustama, kas leht ikmub ja kes seda teevad.

Anonüümne ütles ...

Küsimus on minu jaoks ikkagi selles, kas vallalehe sisu üle peaks otsustama vallavalitsus, volikogu või kohalikud elanikud, kellele see leht on mõeldud ja kelle raha eest seda tehakse. Ettepanekud, kuidas lehte veel paremaks teha, on alati teretulnud, aga viimased vallalehe vaibalekutsumised volikogu esimehe ja vallasekretäri poolt on olnud ikkagi ajendatud soovist leht tsensuurile allutada. Kes iganes lehte edaspidi teeb, kindlasti on see elujõuline siis, kui toimetaja ei ole võimu käepikendus, vaid saab ise valida lugude pikkust, tähtsuse järjekorda jne. Siis on toimetajal ka sisemist motivatsiooni ja missioonitunnet, sest ilma selleta head lehte ei tee. Nukraid näiteid suht mõttetutest vallalehtedest pole vaja kaugelt otsida.

Anonüümne ütles ...

PS Küsisin senise vallalehe toimetaja käest järele ja vist on nii, et 5 aasta jooksul, mil Margus Konnula eestvedamisel on vallalehte tehtud, on lehest välja jäänud ainult 2 kaastööd. Nende saatjad aga ei ole samad inimesed, kes praegu vallalehele igasugu etteheiteid teevad. Pärast eelmist vaibalekutsumist lubati toimetajale, et lehele hakkavad rohkem artikleid ja materjali saatma vallavalitsuse ja valla allasutuste töötajad. Tegelikult ei ole vallapoolsete kaastööde hulk eriti suurenenud. Arvan, et vallalehega on probleeme tegelikult väikesel hulgal lugejatest. Oleks hea, kui nad sellest kasvõi siin blogis oma nime all märku annaksid.

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud vallahehe toimetaja ja tema ajakirjanikust abistaja! Ärge ilmaski laske pespublikaanidel oma õilsaid ideid kirjutama jätta, sest rahvas on ju Teiega. Airi ja Margus! Teie olete ainukesed, kes kajastavad valla sündmusi objektiivselt! Kannatame koos veel veidi üle aasta ja siis on rahvavaenulikusel pebublikaanidel Lõpp! Elu peab edasi minema ja pidurid tuleb kõrvaldada.
Mingit tensuuri olla ei tohi, sest seda ei luba meie Põhiseadus! Resbulikaanid võtke mõistus pähe!

Anonüümne ütles ...

Kas vallas muud ka tehakse või näidatakse ainult oma võimu.Kaua see jama siin vallas kestab. Rolf võta ka sõna vahepeal oled nurka aetud või.Või oled ka punti võetud. Edu teile järgmistel valimistel pubekad mitte poliitikud.

Anonüümne ütles ...

Rolf..Kui juba Rolf`il paluti sõna võtta,siis ka seda ma teen! Mina ei ole oma vallavolikogu liikme 15ne aasta jooksul lasknud ennast nurka suruda,ega ühelgi puru rumalal ennast oma punti haarata! Minu arvamus on olnud alati rahva arvamusega ühesugune,sest mina hääetasin Ess-soo
kaitse alla võtmise poolt! See abitu punt, kes siin jahub ei anna endale aru, mida nemad vallarahvale teevad! Seda nad kahetsevad veidi rohkem kui aasta pärast!

Anonüümne ütles ...

No nii pole ka ilus rääkida. Tehkem oma valimisvõitlust kultuurselt.

Anonüümne ütles ...

Mis puutub kultuursesse valimisvõitlusse Urvastes siis ega asjata ütle rahvasuu juba aastaid, et sõjas, armastuses ja Urvaste vallavolikogu valimistel on kõik võtted lubatud.

Anonüümne ütles ...

Urvaste valla leht on mõeldud vallarahvale ja seda tehakse vallarahvale, maksumaksja raha eet! Siin ei tohi keegi ei sekretär, ega vallavolikogu esimees oma tsensuuri kehtestada,sest see on vastuolus Põhiseadusega,seda peaks väga hästi teadma vallasekretär, kes õpib õigusteadust, Vast te ei olnud sel korral loengul,kus seda Põhiseaduse sätet loeti!

Anonüümne ütles ...

Miks Sa Margus toimetajana Rohelise Urvaste artiklis lehe kokkuhoiu nimel korrektuure ei teinud

konnula contra ütles ...

Viimase vallalehe Rohelise Urvaste lugu või? See, mis oli ResPublica pöördumisega ühe lehekülje peal?

Esiteks pole see Rohelise Urvaste lugu, vaid uudis soo mitte kaitse alla võtmisest, ja teiseks - oleks vabalt võinud ka terve lehekülg pikk olla või kaks. Materjali oli.