kolmapäev, 28. mai 2008

Tuleohutusalasel päeval selgub Lõuna-Eesti kiireim päästekomando

7. juunil toimub Tartumaal Tõrvandis Lõuna-Eesti päästekomandode tuletõrjevõistlus, kus selgitatakse välja parim ja kiireim päästemeeskond. Lisaks võistlusele näitavad päästetöötajad, kuidas võib toiduvalmistamisel tekkida tulekahju ja kuidas suitsuandur reageerib põlengule. Samuti on huvilistel võimalik ise tuld kustutada ning tutvuda erineva päästetehnikaga.

Võistlusel kasutatakse päästeautosid, mille varustus vastab tavalahingvalmidusele ning võistlejad on riietatud tulekustutusriietusse. Võistlusel tuleb kiiruse peale olemasolevat varustust kasutades teostada, moodustada voolikuliine, ületada takistusi ning tabada veejugadega vastavatele alustele paigaldatud märke imiteerides nii reaalset tööd tulekahjul.

Lõuna-Eesti Päästekeskuse päästekomandode omavaheline mõõduvõtmine toimub teist korda. Võistlusest võtavad osa Jõgevamaa, Põlvamaa, Tartumaa, Valgamaa, Viljandimaa ja Võrumaa päästekomandode meeskonnad.

Teatevõistlus toimub ka lastele, mille käigus tuleb aja peale häirekeskusele teatada tulekahjust, tassida vett ning tabada veejugadega vastavatele alustele paigaldatud märk. Parematele on auhinnad. Kohal on päästekoer Nublu oma üllatustega.

Lisaks põnevale võistlusele saavad pealtvaatajaid tutvuda erineva päästetehnikaga, tõstukauto 42 meetri kõrgusele tõusva tõstuki pealt demonstreeritakse vee laskmist, samuti tutvustavad oma tööd demineerijad koos ülespanekuga leidudest, päästetöötajatelt saab küsida tuleohutusalaseid nõuanded ning huvilised saavad ise tulekustutiga ja tulekustutustekiga põlengut kustutada.

Võistlus toimub laupäeval 07. juunil kell 10.00 Tõrvandi staadionil Tõrvandi alevikus Ülenurme vallas Tartumaal. Olete oodatud oma maakonna meeskondadele kaasa elama!!

Kommentaare ei ole: