kolmapäev, 18. veebruar 2009

Pokud käisid turismimessil

13.-15. veebruarini toimus Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses rahvusvaheline turismimess TourEst 2009, kus esimest korda oli esindatud ka Pokumaa Sihtasutus. Oma piiripealse asukoha tõttu esindas Pokumaa nii Võru- kui ka Põlvamaad, infomaterjalid ja müügilett seati seekord sisse Põlvamaa boksis. Kuigi boks oli väike, mahtusid sinna lisaks pokurüüdesse riietatud Pokumaa esindajatele Põlvamaa Turismiinfokeskus, Taevaskoja Salamaa, Süvahavva turismitalu, Cantervilla lossihärra ja -proua, Musta Noole Vennaskond, Taevaskoja Turismi- ja Puhkekeskus, Ööklubi Lifeclub, Maanteemuuseum ning Kagu-Reisid.
“Puhka Eestis” hallis olid maakonnad väljas omanäoliste ja -looliste esitlustega – nii sai Tartumaa boksis tutvuda Lodjakoja ettevõtmistega, Jõgevamaal jagas maavanem Aivar Kokk kokana ise suupisteid, Raplamaal sai olla osaline pulmapeos jne.
Külastajate rohkuse järgi näib, et huvi reisimise vastu on jätkuvalt olemas. C-hallis jahiti rohkem soodsaid pakkumisi. Nii näiteks oli Viking Line boksi juurde juba teise päeva hommikul ülipikk järjekord. Põhjus selgus ka peagi - laevafirma müüs messil iga päev kiirematele 1000 piletit hinnaga 50 kr/tk.

Pokumaa lähim naaber Uhtjärve Ürgoru Nõiariik oli ennast oma nimele kohaselt sisse seadnud riikidele ja turismifirmadele mõeldud esindushallis.



Pokumaa oli teiste seas kenasti märgatav ja äratuntav tänu pokukostüümidele. Lõpuks ometi saime rõõmuga rääkida eelmisel suvel avatud Pokukojast, aastaringselt tähistatavatest pokukalendri tähtpäevadest ja muudest tegevustest. Huviliste seas oli neid, kes jagasid oma külastusmuljeid ja ka neid, kes veel polnud Pokumaale jõudnud, kuid lubasid suvel selle käigu ette võtta. Muuhulgas saime teada, et Harjumaal kutsuti pokusid kaelküngasteks. Vastvalminud Pokukoda ja pokusid tutvustavad infovoldikud leidsid tee väga paljude inimeste kodudesse. Loodame, et voldikul olnud pokud hakkavad peagi Pokumaale tagasi kibelema, juhatades ka oma uue pererahva siia.
HELINA KÄRGENBERG

Kommentaare ei ole: