esmaspäev, 9. veebruar 2009

Talverõõmud tõid vallarahvast taas kokku







Laupäeval toimus traditsiooniline valla talispordipäev, osavõtjaid oli tavalisest pisut vähem, aga see ei vähendanud kohaletulnute lusti ja ükski planeeritud võistlustest ära ei jäänud.

Silmapaistvam talispordivahend oli Urvaste noortemeeste ühistööna sündinud kelk (vana kušett suuskadel), mis meistrite sõnul tahab veel täiustamist. Päris valmis peaks sõiduriist saama 22. veebruaril Nõiariigis toimuvaks Vistel-Vastel perepäevaks. Alla sõita oli päris hea, aga mäkke üles vedamine oli kohutav, kommenteeris üks kelgumeistritest Kristo.

"Esimesel katsel kelk päris hästi ei toiminud," meenutas Kristo. Põhja alla pandud linoleum oli külma käes rabedaks muutunud ja lagunes ära, ka suusaninad läksid katki. Kelgu ümberehitamiseks kulus koos keldrist varuosade otsimisega paar tundi.
3,5 km suusasõit toimus samal rajal, mis eelmisel talispordipäeval. Oli mõnusat laskumist orgu, mis küll kehvavõitu libisemise tõttu väga peadpööritavaks ei kujunenud. Ega pääsenud ka tõusuta, kuhu jäi nii mõnigi jõuvaru riismeke.

Aga polnud kerge neilgi, kes pidid pärast pikka liugu kelku mäkke vedama, või pärast kiirlaskumist või slaalomit jälle nõlvale naasema. Kiirlaskumine polnud seekord otse mäest alla, tõsi küll, nii mõnigi pidi veel lõpu hakul keppidega hoogu lisama. See-eest oli finišeerimine lihtsam ja turvalisem, kui eelmistel aastatel, siis pidi enamus osavõtjatest pärast lõpetamist pidurdamiseks hange pikali viskama.
Lisaks katsuti rammu ja mõistuse teravust suusasprindis, pereteatevõistluses, jäähokis (5 võistkonda) ja traditsiooniliselt Erma Kallasse koostatud viktoriinis.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Väga lahe oli".... ütlesid Ats ja Mikk

Anonüümne ütles ...

üks purjus noormees
häiris seda päeva,muidu oli kõik väga tore

Anonüümne ütles ...

Igati tipp-topp sai kodustki rahva sekka! :D