neljapäev, 13. märts 2008

Selleks korraks laulud lauldud

Need, kes võtsid vaevaks 8. märtsi ennelõunal Uue-Antsla Rahvamajja tulla, tõenäoliselt ei kahetse. Seal toimunud „Urvaste laululaps 2008“ kontsert oli hea võimalus seekordset naistepäeva meeldejäävamaks muuta. Rahvast oli parasjagu palju ja vaatamata salakavalale ilmale leidus vaid üks laulja, kellest kurguvalu võitu sai. Ülejäänud esinejatel oli aga meel rõõmus ning lauludki korralikult selgeks õpitud.
Lauljaid hindas 5-liikmeline žürii. Kontserdi ühe korraldajana võin öelda, et žüriiliikmete leidmine kujuneski üheks kõige raskemaks ülesandeks. Siinkohal veelkord suur aitäh neile, kes võtsid vaevaks tulla ja see kõige raskem töö ära teha. Seekordsesse žüriisse kuulusid: Otepää Muusikakooli õpetaja Ester Villemson, Kuldre Kooli vilistlane Riina Rõõm, muusikaõpetaja Urve Minajev Jõgevalt, Sirli Hellamaa Antslast ning Urvaste vallavalitsuse esindajana Liina Tell.
Lauljaid saatis meie oma valla ansambel Party koos muusikaõpetajate Linda Kapi või Kristina Minajeviga. Kontserdi juhatasid sisse ning lauljaid kutsusid lavale Kuldre Kooli vilistlased Marta Tammoja ja Roman Tretjak. Kohal oli ka kaameramees Talvar Nurk, kes kõik kuuldu ja nähtu edaspidi meenutamiseks plaadile talletas.
Kui kõik laulud olid kuulatud, oli ka publikul salajasel hääletusel võimalus valida oma lemmik. Samal ajal läks žürii otsust tegema ning esinajad kringlit sööma.
Pärast vaheaega selgusidki seekordsed laulukonkursi võitjad. Publikulemmiku tiitli napsas vaid ühe häälega oma konkurendi ees vanuse poolest kõige vanem laulja – Kenno Roots. Žürii otsust tuli teatavaks tegema žüriiliige Sirli Hellamaa ning see oli järgmine -
3-6 aastased lauljad: I Madelin Rattus, II Helena Uibopuu, III Kevin Urb.
7-9 aastased lauljad: I Martin Kaseväli, II Anett Kuulmets, III Karoliina Kallion.
10-12 aastased lauljad: I Katri-Liis Klaar, II Mariliis Kallion, III Diana Andritskaja.
13-15 aastased lauljad. I Kristiina Kallion, II Simone Kolga, III Sandra Raudsepp.
16-17 aastased lauljad: I Kenno Roots, II Birgit Tell.
Kõige suurem oli konkurents 3-6 ja 7-9 aastaste vanuserühmas. Kõikide vanuserühmade võitjad said mälestuseks CD-plaadi, ülejäänud väljavalitud tüdrukud aga naisseltsi poolt valmistatud imeilusad kaelaehted. Suur aitäh naisseltsile ilusate kingituste eest.
Iga vanuserühma 2 paremat lähevad meie valda esindama järgmise kuu alguses piirkondlikule lauluvõistlusele Sõmerpalus. Vaid 16-17 aastastele lauljatele lõppes lauluvõistlus siin, kuna vabariikliku laulukarusselli nõuded näevad ette, et laulja ei tohi olla vanem kui 15-aastane.
Kokkuvõtteks võin öelda, et kõik laululapsed olid väga tublid ning suutsid ühiselt pakkuda meeldejääva kontserdi. Suur, suur aitäh veelkord ka ansamblile, mille kaasa löömine esinemise kindlasti värvikamaks ja nauditavamaks muutis.

Vaheajal küsitles publikut ja esinejad Kuldre Kooli õpilane Anett Männiste, kes sai kokkuvõtvalt teada järgmist:
Kohal oli palju esinejate vanemaid, sugulasi ja tuttavaid, kes kõik olid noortele lauljatele kaasa elama tulnud. Loodeti, et ka järgmisel aastal leiab selline üritus aset ja et siis on nii lauljad kui ka korraldajad kogenenumad. Esinejad olid närvis, ka lavalt tulles oli jalgadel värin veel sees. Kuid enda esinemisega oldi üldjuhul ikka rahul.. Ei võetud asja liiga tõsiselt nung nauditi võidust rohkem uut kogemust ja lihtsalt laval olemist.

Nii ei jää ka mul üle muud, kui loota, et sellest üritusest saab traditsioon ning me kohtume järgmisel aastal kõigiga jälle.

Kristina Minajev

Kommentaare ei ole: