pühapäev, 9. märts 2008

Urvaste kant tähistas naistepäeva ja vabariigi aastapäeva


Laupäeval oli Urvaste Seltsimajas külarahva koosviibimine. Külalised naiskodukaitsest - Sirje Lill ja Marje Kangro meie vallast ning Lõuna piirkonna ülem Liisa Aru rääkisid oma tegemistest.
Mängiti pilli, keerutati jalga, kohal oli mitukümmend inimest.
Urvaste Külade Selts jagas kiituskirju, igale tunnustuse pälvinule ka väike käsitööese.


URVASTE KANDI TEGIJAD 2007
Tiiu Jõgiste ja Aili Raidla - Kaks inimest, kes üheski hullumeelses ettevõtmises osalemisest ära ei ütle, ise ideid välja pakuvad ja teiste tuju üleval hoiavad. 2007. aastal käisid näiteks urbanipäeval veini ja leiba pakkumas, jaaniõhtul šašlõkki küpsetamas, Võrumaa põllumeeste päeval Urvaste toite pakkumas, olid kohal kõigil seltsimaja üritustel ja tuuritasid memmede tantsurühmaga mööda Kagu-Eestit. Tiiu veab Urvastes käsitöö tegemist ja Aili on mänguringis kõigi laste lemmiktädi.

Tiiu Kungus – Kolmas hull inimene, kes kõik tantsima kupatab ja vabast ajast oma viit tantsurühma muudkui esinema viib. Kuni laulu- ja tantsupeoni välja. Tiiu osaleb aktiivselt ka Urvaste koguduse töös.

Erma Kallasse. Ehkki ta on põhitööl kangesti hõivatud, leiab ikka aega külaplaanide pidamiseks ja aitab alati hädast välja, kui muusikat käepärast pole. Mängib ta siis ise pilli või toob Antslast kohale terve kapelli, mida ta juhendab.

Anni Mürk, kes mullu terve kamba Urvaste naisi telgedel kuduma ja värve valima õpetas. Siiski tuleb Annil veel omajagu pingutada, et kõik saaksid selgeks kanga üleskäärimise, rakenduse tegemise ja niietamise.

Sandra Raudsepp, Kristi ja Jaanika Vichterpal – Urvaste noored külaliigutajad, kes üritustel ise ideid välja pakuvad, kõike oma kätega järele proovivad ja kõigile seltsimajja kaasavõetud tittedele hoidjaks on.

Jüri Roon, kes Urvaste mõisa meierei juures mitu päeva väsimatult puid lõikas. Tänu sellele on seltsimaja puukuuri riidad nüüd umbes kümne rummi võrra kõrgemad. Vallale läks see maksma vaid ühe saeketi.

Üllar Salumets. Innukas spordiürituste korraldaja, külakoosolekutel osaleja ja vahel isegi nende algataja. Oli mõtete ja tegudega urbanipäeva korraldamise juures. Kuidas ta küll oma kolme kiriku ja ühe palvemaja juhtimise kõrvalt jõuab veel inimesi ristida, leeritada, laulatada ja maha matta?

Rain Ruven. Võttis ette ja pani koos isa Toivoga Urvaste seltsimajja üles wifi ruuteri ja antenni. Testis koos sõpradega tundide viisi selle töökindlust. Ja last but not least – tegi arvutis urbanipäeva laada kuulutuse valmis.

Kalle Kalamees – Riigimetsa metsnik, kes igal aastal koos abilistega korjab kokku veoauto koormatäite kaupa prügi, mis on Urvaste valla põhjapoolel metsa alla visatud.

Kati Kersna – üks Tartu inimene, kes tuli urvastelastele appi oma nõu ja teadmistega, siis kui keegi enam ei lootnudki, et kuu aja jooksul võiks valmida üks ehitusprojekt. Tegi täitsa ilma rahata valmis seltsimaja köögi vee- ja kanalisatsiooniprojekti ning innustas oma kolleege samal moel koostama ventilatsiooni- ja elektriprojekti.

Kommentaare ei ole: