pühapäev, 9. märts 2008

Urvaste valla prügimägede kaardistamine

Käisime täna Arvi ja Signega (tartlastest urvastelased) GPSiga meie valla isetekkind prügimägesid kaardistamas. Eelnevate vihjete ja enda teadmistega kokku saime 13 punkti, suurem jagu Urvaste kandis, aga ka Kuldre siloaugust ja Piirivariku metsast leidsime ühte ja teist.
Positiivsema poole pealt: kuulsime esimest korda lõokesi ja leidsime metsast jäljed, mis väga meenutavad karu omi, aga on hirmus pisikesed, paariaastase lapse käe suurused

Konkurentsitult suurim prügila oli Urvaste kunagise väetisehoidla juures, kus kõike (sh mööblit) on umbes 100 meetri pikkusel lõigul.



Et Võrumaad tullakse "Teeme ära" projekti raames kaardistama 29.-30 märtsil, siis on vihjed looduses asuvate prügilate kohta jätkuvalt teretulnud. Kes saab need ise GPSi abil kaardile kanda, võiks vaadata tegutsemisjuhendit: www.teeme2008.ee. Ma ise kogun ka infot edasi.


3. mail on üle-eestiline koristuskampaania, mil korraldajad loodavad likvideerida kõik kaardile märgitud prügihunnikud (praeguseks üle Eesti enam kui 4000 kohta). Võtke siis ka aega selle jaoks!


Airi Hallik-Konnula

PS Praegu just helistas Üllar, kes rääkis, et üks Urvaste vanadest kalmistutest on ka prügi all. Õnneks olime selle ära kaardistanud, aga teadmata, et prügi all on ammusurnud inimeste hauad...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Airi!
Koordinaadid on UTM süsteemis! Kui sisestamisel tekib probleeme helista Arvile. Signe

Anonüümne ütles ...

Jälgede kohta on tulnud arvamus, et need on mägra omad.

Anonüümne ütles ...

arvan ka, et mäger :) Helina