teisipäev, 10. juuni 2008

Aidake leida hulkuvad koerad!

Eelmisel neljapäeval käisid meie lammaste koplis ja laudas kaks koera, kes tegid loomadele kõvasti liiga. Üks koer oli umbes hundikoera suurune, helekollane (liivakarva) ja lontis kõrvadega. Teine oli väike must taksikoer, kaelarihmaga.
Jäär sai näost kõvasti pureda, aga on paranemas. Üks lammas on aga siiani kadunud ja lähiümbrusest ei ole me teda leidnud. Kahjuks ei ole see esimene kord, mil samad koerad on meie pisikest lambakarja räsinud. Aprillis hammustasid nad üht tiinet lammast kaelast ja sikutasid jalgadest.
Olen läbi sõitnud suurema osa ümbruskonna (Urvaste, Urvastemõisa, Ruhingu, Lümatu) talusid ning paljudele helistanud. Keegi ei tea selliseid koeri. Ilmselt tulevad kaugemalt. Kui koeri ka seekord ei leia, tulevad nad varsti jälle, aga lambaid laudas luku taga ju ka ei hoia. Hulkuvate koertega on viimasel ajal hädas olnud ka teised ümbruskonna lamba- ja kitsepidajad.
Tahan tänada naabreid Mallet ja Peetrit ning Tiiut, kes loomadele kiiresti appi tõttasid ja koerad laudast ära ajasid.
Kes teab, kust võivad need koerad pärit olla või kes leiab metsast musta lamba, helistage palun otse mulle (tel 5206001) või Antsla konstaablijaoskonda (tel 7855502)
Airi Hallik-Konnula



Penide küüsis olnud jäär

1 kommentaar:

Lassie ütles ...

Ega siin muud üle jää, kui kärbik koridorinurka muretseda.
Aga koerad on kindlasti kellegi illikukud koduloomakesed...