esmaspäev, 16. juuni 2008

Lembit Lutsu kõne Pokukoja avamisel


See kaunis koda minu seljataga on kingitus. Meie kingitus rippumatule Eesti Vabariigile tema 90. sünnipäevaks. Kingitus paremale osale Eestist - tema lastele.
Tee tänase päevani on olnud pikk ja minu kui Urvaste vallavanema ning Sihtasutus Pokumaa Nõukogu esimehe kohuseks on avaldada tänu.
- Esimene tänu läheb minu eelkäijatele - Urvaste vallavanematele Aino Villemile, Rain Ruusale, Kurmet Müürsepale. Ilma nende hooleta oleks see taim kuivanud.
-Teine tänu läheb Kanepi ja Urvaste vallavolikogudele, keda tänasel päeval juhivad vastavalt Vahur Tohver ning Margus Klaar ja Kanepi vallavanemale Aivar Lutsule. Aeg on olnud pikk ja oi kui vaevaline aga päeva lõpuks tuleb tõdeda, et just Urvaste ja Kanepi vallad on olnud Pokumaa stabiilseimad ning suurimad toetajad läbi aegade.
-Kolmas tänu on kojapüstitajatele selle sõna kõikides värvides. Ma tänan Sihtasutus Pokumaa hullult töökaid ning sihikindlaid naisi Ena Drenkhani, Helina Kärgenbergi, Riina Veedlerit ning loomulikult Külli Leppikut. Tänan Urvaste endist abivallavanemat Rene Kütti.
Sügavaim imetlus arhitektidele Tiit Hansenile ja Olev Okasele.
Imetlus Esta Tammele suurepärase projektihanke koostamise eest. Täname Ettevõtluse Arendamise Sihtasutust toetava ning mõistva suhtumise eest. Kultuuriministeeriumit ja Nõlve-härrat, kes seda projektihanget on aidanud ellu viia. Lugupidamine AS Valmap Grupi juhtkonnale, kes nii nõudliku objekti käsile võttis. Kõigile Valmap Grupi meistritele - just meister ongi teie puhul õige sõna! Üks mees jõudis siin objektil tõenäoliselt lausa vaimse kirgastumiseni - au ja tunnustus selle ehitusobjekti juhile Aare Seemenile. Sina, Aare, oskad nüüdseks tõenäoliselt ka lennata. Tervitus Laika, Belka & Strelkale. Tänud palgimeistritele OÜ Penn ja Pärlin. Kiitus OÜ Uksekoda ning UAP Valga meistritele uste eest ning lukumeister Raivo Ellistele. Aitäh RSP Valgale ning eriline tunnustus OÜ Riigem elektrimeestele Viljandimaalt – Sulle, Gunnar, paluti lehvitada. Ma väga tänan ehitusjärelvalve ja pädevate nõuannete eest, Tõnu Jõgi.
Ja lõpetuseks viimase lihvi ning erakordse sisustuse eest sügav kummardus Puupangale Tilga-isanda juhtimisel.

Nüüd võiks ju nagu avada, aga tegelikult ma pean teile tunnistama, et…
Edgar Valteri raamatute looduslähedasele vaimule kohaselt on see maja juba kasutuses. Vähe sellest, et mardikad ringi marsivad ning sipelgatel on oma käigurajad paigas. Vähe sellest, et lätlaste linavästrik ning eestlaste suitsupääsuke on oma pesad paika pannud, aga meid on ka suurema turjakõrgusega isendid üle inspekteerinud. Paar kuud tagasi käis ilveseisand meie elektrikilpi tunnistamas, kaks päeva tagasi sai keset päeva koja taga rebaseemandaga tõtt tunnistada. Ning mõni aeg tagasi käisid suured ehitusmeistrid mägrad ja loomulikult ka koprapaar meie ehituskunsti hindamas.
Mida see meile räägib? Et õige koda sai! Äitäh teile!
Lembit Luts
Urvaste vallavanem ja SA Pokumaa nõukogu esimees

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tore lugeda! Kui vallavanem ise neid toredaid kõnesid valmis kirjutab.Müts maha selle eest.õige inimene õiges kohas.Tänud. Vallakodanik

Anonüümne ütles ...

Kas vallavanem Lembit Luts kirjutab ise oma kõned ,või aitab keegi tal need valmis teha? Mis Sa Margus arvad ja tead?See pole pahatahtlik küsimus, sest tal on üsna huvitavad need.

konnula contra ütles ...

Ma ei tea.
Aga arvan, et ise.
Sest temaga vesteldes võib ka täheldada huvitavaid mõtteid.