kolmapäev, 22. oktoober 2008

Elanikud leidsid järvelt surnud luige

Eelmisel nädalal avastas Tiiu Rämmanni pere Visela järvelt ilmselt kuhugi kinni jäänud ja surnud luige ning andis sellest teada Keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313.
Hukkunud luike käis otsimas Riikliku Looduskaitsekeskuse loodusvaht Mati Urbanik, kuid ebapiisava info pärast ta lindu ei leidnud. Ta ütles ka, et tegelikult on nende kohustus aidata hättasattunud loomi ning uurida looduskaitsealuste liikide hukkumist. Luikesid on Eestis juba nii arvukalt, et nad ei kuulu enam looduskaitse alla. Kui aga loom või lind on veel elus, tuleb vajadusel teda päästma isegi Päästeamet.
Luik parasjagu veest tühjaks lastud Visela järvel jääb aga kas looduse meelevalda või õnnestub linnu leidnud perel see kätte saada ja maha matta. „Juhul, kui surnud lindudest tuleb rohkem teateid, tuleb meil muidugi hakata asja uurima," tõdes Mati Urbanik. Sel sügisel on juhtumeid olnud kaks. Teine luik oli kummaliselt komberdanud Kobelas, Urbaniku saabudes oli lind surnud.
Veel nädalapäevad tagasi oli Restu rahvas kuulnud järve poolt ka püssipauke. Loodetavasti ei ole luige hukkumine sellega seotud.
AIRI HALLIK-KONNULA

Surnud luige pärast muretsev Tiiu Rämmann seekord ametimeestelt abi ei saanud.


Elutu luik hulbib Tiiu Rämmanni kodu lähedal Restu meierei all.


Vana hobusetee alguses tuleb läbida sadakond meetrit hundinuiametsa.


Tänu vanale hobuseteele saab allalastud Visela järvest ilma sissevajumata üle minna.


Taamal paistab veetühjale Viselale truuks jäänud luigepere. Seevastu Punde järvel oli luikesid pühapäeval karjaviisi.

Kommentaare ei ole: