pühapäev, 27. märts 2011

"Boob teab" Sangastes

TÕSINE MENUKOMÖÖDIA "BOOB TEAB" NIMIOSAS LAURI SAATPALU
6. APRILLIL SANGASTE LOSSIS ÕHTUL KELL 19.00.

6. aprillil 2011 kell 19 toimub Sangaste lossis taas teatrietendus! Etendamisele tuleb U.Lennuki lugu "Boob teab". Mängivad Lauri Saatpalu, Elina Pähklimägi, Raivo Trass ja Tõnno Linnas. Muusikaline kujundus Lauri Saatpalu, kostüümikunstnik Maarja Naan, lavastaja Tamur Tohver. Teatri toob Sangaste lossi PolygonTeater.
Pileteid müüakse Piletilevis ja Sangaste vallamajas. Soodushinnaga 6 eur saab pileteid kuni 28.märtsini. Hiljem maksavad piletid 8 eur. Lisainfo www.poly.ee ja info@kiisatamme.ee.

Lavastaja Tamur Tohver:
Saali on oodatud kõik- nii need, kes end loos ära tunnevad, kui ka need, kellele meeldib teater ka mujal kui vaid traditsioonilises teatrimajas. Sangaste loss loob etendusele meeldiva atmosfääri. Koos antud looga kujuneb sellest kindlasti meeldejääv õhtu- me liigume sedapuhku hubasesse salongi, kuid küsimused, millele pahaaimamatu külastaja sel moel satub, on sama karmid ja teravad kui teatril ennegi. Otsingute eesmärk on tabada vaataja, kes on nüüd relvitumalt keset mugavusi. Mis aga ei tähenda, et: tulge, me raputame teid! Vastupidi, me pakume mõnusa võimaluse õdusas atmosfääris mõningate asjade üle järgi mõelda. Urmas Lennuk on paraja viguriga kirjamees, nii et huumorita sedapuhku ei pääse kindlasti! Lugu? Loos on keegi, kes tunneb, et teda võetakse nii enesestmõistetavalt, et ei panda enam isegi tähele. Nagu kodulooma- koera. Või on ta ennast ise kaotanud? Või ongi ta koer? Ta läheb ilma peale ja kes ta järgmisena kodustab? Kas on alati just turvalisus see, mida ihkame? Kas aga vaid eneseteostus on ihaldatav?

Lisaks lõbusale esitusvormile pakub "Boob teab" kaks toredat tagasitulekut- laval on nimiosaline Lauri Saatpalu ja taas on meiega aastate eest Endla lavalt otse Iirimaale lahkunud Tõnno Linnas!

PolygonTeater ei tee suveteatrit. See on läinud üle piiride- kommertsi mõõde varjutab kõik muu. Me usume, et inimene vajab kõrgkultuurilist teatrit endiselt ka linnapiiridest väljaspool. Alustasime sel talvel Laitses (kus see asub)?. Sealsed etendused olid kõik välja müüdud ja nüüd siis oleme vaid üheks etenduseks Sangaste lossis.

PolygonTeater on asutatud 8. mail 2008 Tallinnas Tamur Tohveri ja Tarvo Kralli poolt, olnud kohe asutamise aastal Teatriauhinna nominent, andnud peamiselt Tallinnas ( aga ka Tartus ja Helsinkis ) kahe aasta jooksul üle 50 etenduse. PolygonTeater tegeleb eri kunstisuundade avardamise ja ühendamisega, valides oma lugudele "koduks" pea alati teatrimajavälise paiga.

PolygonTeatri etenduse aitab Valgamaale tuua vastloodud MTÜ Kiisatamme Kultuuritalu. Koostöös on lavastamisel taluõue teatris Restu külas Sangaste vallas 22. ja 23.juulil etendamisele tulev Madis Kõivu „Peiarite õhtunäitus“. Kampa on löönud ka Otepää ja Sangaste harrastusnäitlejad.

1 kommentaar:

konnula contra ütles ...

Lisasin juttu veel täiendavalt, et MTÜ Kiisatamme kultuuritalu teatriõu asub Sangaste vallas Restu külas. Ja seal siis tuleb juulis ka näitemäng.