teisipäev, 24. mai 2011

Urvaste kiriku uks sai viga

Ööl vastu laupäeva  püüdis hiljem tabatud mees süüdata Urvaste kirikut, mille päästis halvemast ehtne naabrivalve. Nimelt helistas teisel pool orgu elav Marje Kangro enne südaööd kellamees Rihole, sest nägi leekides kirikuust. Tuli õnnestus pulberkustutiga kiirelt kustutada, aga vasakpoolse ukse pealispind vajab restaureerimist ning praegu olid puudu ka mõned ehisliistud. Ukse ees oli näha nafta või bensiini laiku.
Kahtlane sõiduk oli liikunud ka pastoraadihoone juures ja pärast suundunud Kanepi poole.

Vandaalitsemisest on juttu ka Lõunalehe veebiküljel http://www.lounaleht.ee/ :
Kagu-Eestis püüti nädalavahetusel süüdata mitut kirikut

Politsei tabas nädalavahetusel mehe, keda kahtlustatakse kolme Kagu-Eesti kiriku uste süütamises.
Läinud reedel, 20. mail kella 23.50 paiku teatas Urvaste kiriku kellamees, et kiriku uks on põlema süüdatud. Põleng suudeti kustutada kirikutöötajate oma jõududega. Tulekahju järel jäi ukse välispinnale põlemise jälgi.
21. mai saabudes, öösel kella 2.24 ajal teatati politseile, et Põlvamaal Kanepi vallas on samuti kiriku uks põlema süüdatud. Selgus, et kiriku peauksele ja käärkambri uksele oli valatud süttivat vedelikku ning seejärel need põlema süüdatud. Tuletõrjesüsteem andis läheduses elavale kirikutöötajale telefonile häire, kirikutöötaja läks kiriku juurde ning kustutas tulekustutiga põlengu. Tulekahju järel jäi mõlemale uksele pindmine tahmajälg.
Lisaks avastas politsei, et ka Otepääl on kiriku peauks ja ukseesine süttiva vedelikuga üle valatud. Uksel siiski põlemisele viitavaid jälgi ei avastatud.
Eelnevalt olid politseinikud 21. mail kella 3.20 paiku kontrollinud sõiduautot, mida juhtis alkoholijoobes 32aastane mees. Kontrollimise käigus selgus, et teda on alust kahtlustada kirikuuste süütamises.
„Kahtlustatavat ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud ning praegu on mees kahtlustatavana üle kuulatud — ta tunnistas puhtsüdamlikult oma süü üles,” ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Külli Zimm.
Lõuna prefektuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Autor: LounaLeht.ee, online@lounaleht.ee

Kommentaare ei ole: