reede, 23. september 2011

Tublid õpilased saavad stipendiumi

Noortele suunatud konkursi Tulevikutalent 2011 raames saavad tublid ja andekad Eesti õpilased taotleda 5. oktoobrini stipendiumi oma huvialade arendamiseks, enese täiendamiseks või muudeks hobide ja õppimisega seotud tegevusteks.

Taotlusi kokku 25 stipendiumile saavad esitada kõik 5.-12. klassi õpilased viies erinevas kategoorias: ühiskondlik tegevus; teadus; humanitaarteadus; kunst, muusika ja kultuur; sport ja tervis. Esimese nädalaga on taotlusi konkursil osalemiseks esitanud juba üle 600 noore.

Igas kategoorias valib zhürii välja viis laureaati, kellest kategooriate parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ning 600 euroga. Iga kategooria lõikes antakse välja ka neli teist kohta, keda premeeritakse igakuise 50-eurose stipendiumiga – kokku 450 euro ulatuses. Tulevikutalent 2011 stipendiumifond on 12 000 eurot. Stipendiumi kasutamise otstarbe saab otsustada iga noor ise.

Parimad õpilased valib välja erinevate elualade esindajatest koosnev zhürii, kuhu kuuluvad pedagoog ja laulja Silvi Vrait, kergejõustiklane Kaire Leibak, näitleja ja poliitik Liina Vahter, ajakirjanik ja loodussõber Heiki Valner, laulja Teele Viira ning konkursi eestvedaja Maxima Eestist Ty Lehtmäe.

Konkursil osalemiseks saab avaldusi esitada 5. oktoobrini 2011. Osalemiseks on vaja esitada järgnevad dokumendid: eelneva õppeaasta koolitunnistus, vastava kategooria võistlustelt, konkurssidelt ja/või olümpiaadidelt saadud diplomite jms tunnistuste koopiad; kandidaadi motivatsioonikiri, kus muuhulgas näidatakse ära ka auhinnaraha kasutusviis; õpetaja/juhendaja soovituskiri; lapsevanema avaldus, millega vanem kinnitab, et on teadlik lapse osalemisest konkursil. Konkursi stipendiumi paneb välja Maxima Eesti OÜ.

Dokumente saab esitada läbi www.tulevikutalent.ee veebikeskkonna või tavapostiga – Maxima Eesti OÜ, Peterburi tee 47, 11415, Tallinn, Eesti.

Tulevikutalent 2011 võitjad tehakse teatavaks 11. oktoobril.

Kommentaare ei ole: