esmaspäev, 14. november 2011

Päev noorte jaoks

Teisipäeval, 15. novembril kl 14-18 on Võru Kandles noorte karjäärivalikupäev "Elläv Kiräkotus". Huvilistega räägivad elusihtidest ja karjäärivõimalustest paljud oma ala tunnustatud tegijad. Siitkandist näiteks Tauno Klaar, Contra, Leili Väisa, Ülle Harju. Kodulehel http://www.lasvanoored.ee/ saab end eelregistreerida kokkusaamisele Sind huvitava elukutse esindajaga.
Osade tegijate plaanid on üleval ka kodulehel:
Kirikuõpetaja ja usuteadlane Mait Mölder kirjutab oma töö kohta: "... Kirik ja kirikus töötamine on mysterion (kreeka keeles: saladus), seal on midagi, mida mujal maailmas pole. Usuteadlase haridus annab võimaluse maailma näha tavatu (kui soovite ka ajatu) nurga alt. See on midagi palju enamat kui erinevate inimestega kohtumine. Mitte asjata ei öelda, et kirik ei ole maailmast. Mida see tähendab? Selle üle olekski võimalik vestelda..."
Lasteaiaõpetaja Tiia Must ütleb, et lasteaiaõpetaja töö on sellepoolest täiesti eriline, et sa saad lastelt pidevalt vahetut ja siirast tagasisidet. Üks asi on tore ja positiivne tagasiside, teine asi on aus tagasiside. Laps on nagu peegel, mis sulle tema sees toimuvat peegeldab.
Õpetaja Linda Jürs ütleb, et kui miski siin maailmas teda tõeliselt huvitab, siis on need inimesed. Neist ei saa kunagi kõike teada....ja ongi tore.
Koolitaja Ivika Nõgel jagab oma motot: Kõik on võimalik! Kui tahad liikuda kiiresti, mine üksi. Kui tahad jõuda kaugele, siis mine koos.
Koreograaf Leili Väisa loodab kohtuda tantsuvaldkonnast huvitatud , isikupäraste ja julgete noortega.... et noored leiaksid seda, mida nad otsima tulid. Lahkuksid enesekindlalt, pead mõtteid täis ning hing tegutsemissoovist pakatamas, et astuda esimesi samme oma unistuste suunas.
Luuletaja Contra ootab sellel päeval elavat mõttevahetust ja tulemusena seda, et keegi saab tema kogemust omal moel ära kasutada, vähemalt innustajana.
Mootorsõidukijuhi õpetaja Tauno Klaar ootab kohtumist noortega, et neilt kuulata ootusi õppele autokoolis ja samas ka tutvustada ametit, mis kindlasti noortele võõrana tundub. Aidata noortel teha elukutsevalikuid.
Lisalugemist: http://www.lasvanoored.ee/ellav-kirakotus

Kommentaare ei ole: