reede, 3. august 2012

Projekt „Vanemaealiste käsitöömeistrite lõimimine tööturule“ alustab koolitusi

Käsitööoskusega ja ettevõtlikele töötutele algab sügisel kursus, kus õpetatakse erinevaid käsitöötehnoloogijaid ja ettevõtlust. Koolitusele ootame üle 50 aastaseid inimesi. Osaleda võivad ka kuni 74 aastased mittetöötavad pensionärid.

Projekti raames avatakse õpperühmad lisaks Võrule ka Pärnus, Rakveres, Tallinnas, Tartus ja Viljandis.

Projekti eesmärk on koolitada väga heade tehniliste oskustega professionaalseid käsitöömeistreid, kes on valmis etteantud kavandite järgi käsitöötooteid (s.h. rahvarõivaid) teostama ja ühtlaselt hea kvaliteediga tiražeerima.

Koolitusperiood kestab üheksa kuud- septembrist maini ja on jagatud kaheks põhiteemaks: tehnoloogiaõpe ja ettevõtluskoolitus. Peale koolituse lõppu on parimatele õppuritele planeeritud 1 kuu pikkune tööpraktika kohalike tööandjate (poed ja ettevõtjad) juures.

Koolituste aja paneb paika iga rühm ise. Käsitöötehnoloogiate koolitused toimuvad kaks korda kuus kontaktõppena ning õppetsüklite vahelisel ajal iseseisva individuaaltööna.
Süvendatud tehnoloogiaõpe toimub 5 tehnikas (silmuskudumine, masinkudumine, telgedel kudumine, tikkimine, vöökudumine). Üks osaleja saab õppida kuni kahte tehnikat.

Ettevõtluskoolituse viib läbi Tartu Ülikooli Ettevõtluskeskus. Koolitused toimuvad üheksa kuu jooksul üks päev kuus.

Osalemine koolitusel on tasuta, kaugemalt tulijatele kompenseeritakse sõidukulud.

Koolitusele registreerimiseks tuleb ühendust võtta Võru käsitöökonsulendi Kadri Visseliga aadressil kadri@setomaa.ee või telefonil 56676262.

Projekti viib läbi Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ja rahastatab Euroopa Sotsiaalfond.


Kadri Jäätma
projektijuht
kadri.jaatma@ut.ee
5057893

Link: http://www.kultuur.edu.ee/1162311

Kommentaare ei ole: