esmaspäev, 3. detsember 2007

vat mida vanasti kontrolliti

detsember 1977
rahvakontroll
RIKUTAKSE MÄÄRUST
Kontrollimisel ilmnes, et Kuldre kolhoosis rikutakse vastavasisulist vabariigi valitsuse määrust ametitelefonide eest abonementmaksu tasumisel. Kolhoosi rahalistest vahenditest on 1976. aastal tasutud 19 töötaja ja 1977. aastal 23 töötaja korteritelefonide abonementmaksu.
Mõni aasta tagasi võeti kolhoosi juhatuse poolt vastu otsus, et töö parema organiseerimise huvides tasutakse teatud ametiisikute korteritelefonide abonement maks kolhoosi summade arvel. Kuigi otsus ei ühtinud eeskirjadega, leidis kolhoosi tolleaegne juriskonsult selle seadusliku olevat.
Istungil selgus, et kolhoosi esimees, pearaamatupidaja ja uus juriskonsult on kontrolli tulemused läbi arutanud. On antud korraldus lõpetada korteritelefonide abonementmaksu tasumine kolhoosi summadest. Käesoleval aastal kolhoosi poolt tasutud summa 412 rubla suuruses on kolhoosi kassasse tagasi makstud.
Otsustati juhtida Kuldre kolhoosi esimehe E.Kontse ja pearaamatupidaja H.Klaari tähelepanu esinenud puudustele. Samuti kohustati rajooni täitevkomitee põllumajandusvalitsust tugevdama majandite juriidilist teenindamist ning tagama majandites vastuvõetavate otsuste kooskõla seadusandlusega.

Kommentaare ei ole: