kolmapäev, 30. jaanuar 2008

50 aastat tagasi

“Kolhoosi Elu” 30. jaanuar 1958
Meile kirjutatakse
Puudub peremehe käsi
Ilusa Uhtjärve kaldal asub iidne linnamägi. Kohalike elanike poolt hoiti seda enne sõda kaunis hästi korras. Praeguse Urvaste kauplus ejuures oli tookord suunanäitaja, mis näitas linnamäe asukohale suubuvat teed.
Nüüd aga võib neis paikades amtkates näha äärmiselt kurba pilti. “Võidulipu” kolhoosi rahvas on linnuse ümbrusega halvasti ümber käinud. Maalinnuse kohalt on mets ca 40-50 sm kõrguselt maha lõigatud, kusjuures hagu ja ladvad on jäetud laiali.
Oleks aega studa otsustavaid samme, et linnamägi saaks oma väärilise koha teiste ajalooliste mälestusmärkide keskel.
Rajooni täitevkomiteel ja Urvaste külanõukogul tuleks kutsuda süüdlased korrale. Kolhoosi juhatus aga lasku koristada näotu metsaraie jäljed. Edaspidi ei tohiks taolisi juhtumeid enam esineda.
Samuti ei oleks palju, kui kolhoosinoored ja Urvaste kooli pioneerid mõtleksid linnamäe ünbruse korrastamisele.
T. VALD

“Kolhoosi Elu” 30. jaanuar 1958
Vastuseks kriitikale
Ajalehes “Kolhoosi Elu” nr. 11 laupäeval 25. jaanuaril 1958. a. ilmunud kriitilise artikli “Telefoniside ei rahulda” kohta teatan järgmist:
Telefoniside on Vastse-Antsla sidejaoskonnal pärast kella 17.00 kolme abonendiga: “Võidulipu” ja “Siiriuse” kolhoosiga ning Urvaste maaarstijaoskonnaga. Vastavalt ENSV Sideministeeriumi kirjale nr. 918, 18. sept. 1957. a. ei ole lubatud ühendada otse alaliselt töötava telefonikeskjaamaga paralleelselt ühele ühenduspaarile mitte üle 3 alajaama abonendi. Kuna Antsla ja Vana-Antsla vahel on ainult üks liin, siis jäävadki teised abonendid ühendamata. Seda küsimust on võimalik ainult siis lahendada, kui sideministeerium laseb Vastse-Antslasse üles seada poolautomaatkeskjaama ja annab vastava aparatuuri ja materjali. Samuti on tarvis ehitada uus juhtmepaar Vastse-Antsla ja Antsla vahele. Sidekontor teeb selle kohta sideministeeriumile vastava ettekande.
R. VESKE
Antsla Sidekontori ülem

Kommentaare ei ole: