pühapäev, 17. veebruar 2008

suur kontsert 50 aastat tagasi

“Kolhoosi Elu” 18. veebruar 1958
URVASTE SUURKONTSERT
Rajooni rahvapeo ettevalmistustööde käigus oli huvitavaks ürituseks suur kontsert Urvastes.
Kontsert algas külalistena esinenud “Edasi” kolhoosi puhkpilliorkestri avamarsiga E. Zirgu juhatusel. Selle järel esines rahvamaja segakoor (üle 30 laulja) Tallinna Konservatooriumi üliõpilase Vaike Rööbi juhatusel. Laulud kõlasid hoogsalt aj kõlapuhtalt ning koor oli suuteline nõudlikule taktikepile alluma.
Ettekanded said rohkete kiiduavalduste osaliseks. Eriti meeldisid kuulajatele prof. Gustav Ernesaksa uusimast loomingust “Kiigun kõrgel”, K. Ruuri “Muru Antsu ainus ingel”, J. Krohni “Mullu” jt.
Tervitatav on, et koor on oma koosseisult suurenenud. On saadud üle tenorite puudusest, sest endised head tenorilauljad V. Neem, J. Mäe, J. Alop ja bass R. Maks on hakanud jälle laulma. “Ei saa enam eemale jääda, kui kuuled teiste laulu,” tähendas V. Neem.
Kammerorkester R. Kannukese juhatusel esines meisterlikult ning sai teenitult tugeva aplausi. Hästi kõlasid fantaasia Flotovi ooperist “Martha”, E. Griegi “Templitants”, P.e. Bachi “Kevade ärkamine” jt.
A.Rööpi lauldud Toselli “Serenaad” ja itaalia rahvalaul Santa Lucia T. Fedorina esituses pälvisid samuti publiku heakskiitu.
Naisansambel esitas M. Saare “Sa ise läksid kaugele” (Urvaste lauliku M. Heibergi sõnad) ja A. Läte “Kus põhjalahe kohiseb.” Ettekanne oli tundeküllane ja meeldiv.
Esines ka instrumentaaltrio – A. Pulk viiulil, J. Rööp tšellol, R. Kannukene klaveril, samuti instrumentaalkvartett, kusjuures eelpool mainitutele lisandus V. Rõõm kontrabassil. Soojalt võeti vastu A. pulga viiulipalad. Tema hea tehnika, mahlakas toon ja viimistletud ettekanne on alati paelunud kuulajaid. Eriti meeldis Glieri “Romanss”
Rahvatantsijad E. Hangu juhatamisel esinesid laitmatult.
Üldiselt jättis kontsert kuulajatesse hea mulje. Igati tuleb tunnustada kontserdi organiseerijate vaeva ja isetegevuslaste püüdeid ulatusliku ja nõudliku kavaga kontserdi ettevalmistamisel.
J. RÖÖP
Urvaste 7-kl. Kooli direktor

Kommentaare ei ole: