esmaspäev, 1. detsember 2008

Parim padi on raamat-padi


Reedese Padjasaju Urvastes võitis endise urvastelase Ere Ploomipuu (Hainas) koos lastega tehtud raamat-padi „Mi latsi sõbra”. Teise koha vääriliseks tunnistas kohaletulnud rahvas Veronika Kaseväli „Maasika” ning kolmandaks Tiiu Rämmanni vanast kampsunist tehtud kassipadja.
Kui veel kolm päeva enne Padjasaju päeva ootas seltsimajas hindamist ainult suur ja punane „Maasikas”, ja idee autor Anne Klaar oli juba üsna murelik, siis viimasel hetkel tuli tervelt 11 istepatja juurde.

Ideedepuuduse üle ei saanud kurta – olid mõnusad ristpistetehnikas, heegelmotiividest ja kootud padjad; olid erilise lõikega lillepadjad, põhukott, päikese- ja pilvepadi, hüljes, kass ja maasikas.
Võidutöö kohta kirjutas autor Ere Ploomipuu ise nõnda: „Raamatu lehekülgedel on meie pere laste lemmikud. Kes meist ei teaks Sipsikut või päästekoer Nublut, poleks vaadanud multikat „Lepatriinude jõulud”, joonud Limpa limpsi või söönud wõromaiseid Jussi viinereid – kõik mõnusad ja eestimaised. Pokud ja Puukogi on omakandi rahvas!
Raamat-padi pakub lisaks pehmele pepualusele ka mitmeid tegevusi. Kes oskab, saab tähtedest laduda sõnu – piilu taskusse, vahest on seal ka magus üllatus. Kel soovi, võib punuda patsi Lottele või Pokule. Pisike Richard aga leidis, et täitsa tore on näpitseda jalgpalli ja puulehti ning uurida isekujundatud helkurit. Liblikas aitab raamatus järge hoida, leia talle sobiv koht!” Ta lisas, et raamat-padi valmiski koostöös laste – 8-aastase Lisette ja 10-kuuse Richardiga.
Tegijate innustamiseks loosisime ülejäänud padjameistrite vahel välja veel kolm käsitööraamatut. Fortuunaks oli õhtujuht Merle Tombak
Padjasaju korraldas Urvaste Külade Selts, auhinnad ja suupisted said ostetud Urvaste valla toel. Lisaks konkursile andis Riina Ermel nukuetenduse, Merle Tombak tegi vabariigi juubeliaasta lõpu tähistamiseks asjakohase laulumängu ning Marika Meier õpetas sokinukkude valmistamist. Õhtu jätkus traditsioonilise kohvikklubiga, mida vedas Endla Piiritalo Rõuge kandist.
Airi Hallik-Konnula

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga tubli!
Idee autorile Anne Klaarile koos oma pisitütardega soovin jätkuvat pealehakkamist. Idee ongi kõige tähtsam ja kui on tabav pealkiri, lähebki ettevõtmine korda.
Sangaste kultuurijuht Merle ütles isiklikult, et ta on "kade" Urvaste küla tegijatele, kes saavad kokku mitu põlvkonda ja veel nii palju huvilisi kokku.
Urvaste seltsimaja on ikka vaja igapäevase seltselu toimimiseks.
Pea püsti tegijad!